Jag ÄLSKAR praktiska personer

Hej hej trevlig helg på er! Var inne på systemet nyss och insåg hur skönt det är när man kan gå in på systemet, bara välja ett vin och gå ut därifrån. Enkelt, snabbt och smidigt 👌Hade aldrig gått om jag skulle gått in själv. Det var då jag insåg hur mycket jag ÄLSKAR att umgås med praktiska personer som bara gör ett val utan att tänka så mycket. Som jag kan ställa en fråga till, få ett svar på det jag frågar, vilket gör att jag sen kan känna om jag håller med eller inte. Personer som inte tvingar på sig deras åsikter eller försöker att övertala, utan bara ärligt svarar på frågan hur de skulle ha gjort. Personer som inte tänker, känner eller har lika mycket beslutsångest som jag.

Så hur bemöter man en person med beslutsångest? Jo ge råd när personen frågar om råd. Men tänk då på att svara på det som personen frågar om, för det är det hen vill ha svar på. Då också ett ärligt svar. Personen går till dig av en anledning, oavsett om du håller med eller inte är det viktigt att säga det. Jag kan ibland få svaret till mig när jag ställer frågan, så oavsett om du håller med eller inte kommer jag utifrån det du säger kunna göra ett bättre val. Jag vill bara höra ett annat perspektiv för att sen kunna avgöra vad som känns bäst för mig.

Har jag dock sjukligt mycket ångest över ett beslut kan jag ibland gå därifrån och skita i allt för att jag inte kan bestämma mig, eller köpa båda saker. Men ett tips om ni vill hjälpa en person när den har extrem beslutsångest är att fråga personen varför den får ångest. Vad är det egentligen den känner? Vad går igenom hjärnan just nu? Det hjälper nämligen att prata av sig, även om du som lyssnare inte förstår kommer personen med ångest kunna reda ut sina tankar och lättare ta ett beslut.

Steg 2: När personen väl har tagit ett beslut, ifrågasätt då det inte. Fråga absolut inte om personen är säker på sitt beslut eller hur det känns. För då kommer personen (i alla fall jag) börja fundera på om den är säker och då kommer beslutsångest eller känslor komma krypande. Fråga hur det känns i efterhand, men inte just i stunden. Människor med beslutsångest behöver då bara en praktisk människa som stöttar. Som när man är på systemet och frågar tror du att det här vinet är gott? Vågar jag testa? Svarar ja, väljer ett annat vin och sen går vi till kassan och betalar. Snabbt, enkelt och smidigt.

Gäller det dock stora beslut som att göra en tatuering bör man fråga personen om den är säker. Får man beslutsångest över en tatuering bör man avvakta då det är något som sitter hela livet. Det ska man vara säker på. Men när det kommer till lite mindre vardagliga beslut som om man ska ha klänning eller byxor på sig till festen, fråga då inte om personen är klar utan lita på att personen är klar när den säger att den är klar.


Vin med kiwi och äpple/päron (minns inte om det var päron eller äpple eller båda haha men det måste ju bara vara gott!) Helt klart värt att testa iaf! Kram på er!

Gillar

Kommentarer