Indien!

Hejsan! Nu när jag är i Indien tänkte jag passa på att ta tag i mitt bloggande igen! Vi har varit här i två dagar nu och det har varit så mycket att smälta in, omvälvande liksom. Vi åkte klockan 21.15 den 18 augusti från Arlanda till Dubai, och sen vidare till Mumbai den 19 augusti. När vi var framme i Dubai hade vi dock fortfarande 4 timmar buss till pune där vi bor. Flyget till Mumbai kom senare än tänkt och det tog mycket längre tid att växla pengar än vi räknat med så när vi äntligen var framme i pune var klockan cirka 21 eller 22 på kvällen. Så lååång resa, sov hela resan från Dubai till Mumbai typ så en kompis och flygvärdinnan var tvungen att väcka mig när maten kom haha.

Men det känns verkligen inte som om vi bara varit här i två dagar för tiden existerar inte på samma sätt. Allt är konstant öppet och vi har gjort så mycket både i skolan och efter. Igår åkte/gick vi en rundvandring i staden och fick information om vad som väntar framöver. Idag hade vi en spännande föreläsning om kastsystemet och hur det fungerar i den sociala kulturen som finns i Indien. Var hur spännande som helst! Men tungt och känslomässigt jobbigt ockdå, imorgon i skolan ska vi fortsätta att lära oss mer om det indiska samhället och hur det fungerar mer inriktat på kvinnor. Vi kommer även ta med en av våra gåvor att ge till föreläsaren då alla tagit med 5 saker som är ”typiskt svenskt”.

Igår efter skolan köpte vi gudomlig goda våfflor, jag köpte en tröja i en indisk klädbutik och två nya skor då jag inte hade några som passade med mig, men fick skavsår direkt av sandalerna haha. Idag gick vi även ut en tur för att gå till en park och titta, men den låg för långt bort och det var alldeles för mycket folk på gatorna för att kunna gå dit så vi vände och köpte glass istället. Känns verkligen så spännande att vara här och se vad som väntar! Hoppas även att jag innan jag åker härifrån lär mig trafiken så jag inte blir livrädd varje gång jag behöver gå över till andra sidan gatan. Puss och kram på er!

Utsikten från skolan som vi går till. Skolan drivs av lakshmi och har barn från 1:a klass till högstadiet. Barnen där är så gulliga och många av dem vinkar till oss eller har kommit fram för att prata/säga hej eller hjälpt mig att hitta till en toalett. Det är olika toaletter för tjejer och killar men alla tjej/kill toaletter ligger inte bredvid varandra så då får man gå runt och leta lite.

Alltså maten är ju gudomlig!

Bild från första dagen när vi åkte skolbuss till skolan! Det var så coolt och något vi kommer göra många gånger nu. Kommer definitivt kunna vänja mig med det!

Denna bild är från Dubai flygplats när vi väntade på flyget till Indien.

Här kommer några bilder på hur det ser ut i lägenheten vi bor i.

Gillar

Kommentarer