I drömmens värld

Har ni någonsin drömt en dröm som känns så verklig att ni tror att ni är där, att ni verkligen är i drömmen. Det har hänt mig ofta nu för tiden, både med mardrömmar och vanliga drömmar. Blir helt förvirrad när jag vaknar för jag fattar inte var jag är eller vad som hänt. Ett gemensamt mönster i alla dessa drömmar är att det alltid är någon jag känner med i drömmen. Jag brukar därför berätta mina drömmar för dem som var med för att jag bättre ska förstå min dröm, sen är alla drömmar lite vrickade på något sätt oavsett om det är en mardröm eller inte. Men hatar dessa mardrömmar för att jag blir rädd eftersom jag tror att det händer på riktigt, förstår ni känslan av att drömma en mardröm och verkligen vara i drömmen. En gång drömde jag att min kompis kropp blev övertagen av en demon. Hon gick då från att vara min kompis som pratade med mig på andra sidan bordet till att kasta sig över bordet för att strypa mig. Ringde direkt upp henne när jag vaknade för att kontrollera att hon var okej.

Den här veckan har jag haft 3 verklighetsdrömmar, 2 rätt så roliga och en skitläskig. Det har dock varit fullmåne i tisdags och jag sover alltid sämre vid full och nymåne. Natten till igår och natten till idag märktes det verkligen av så fick lov att googla på månens lägen. Eventuellt att verklighetsdrömmar är vanligare vid fullmåne också, någon som vet??

Drömmen jag drömde i natt var lite annorlunda för jag var själv och körde Tage, en av arbetsbilarna på mitt gamla jobb i Orsa. För ni som inte vet var det ”fulbilen” på jobbet. Det var lite pinsamt att köra den bilen. Den är röd gammal skåpbil. Det finns bara en sådan bil i orsa så alla vet vem som kör. Samtidigt var det den roligaste bilen att köra för man fick lov att gasa så mycket för att komma någonstans. Att köra i 30/40 kändes därför som att köra i 60. Sen var det typ den enda bilen man kunde sladda med i rondellerna klockan 6 på morgonen när ingen annan var vaken. Jag och en kompis kallade den därför för racerbilen aka fulbilen eller bara Tage som den heter. I drömmen vad det vinter och jag körde runt i alla rondeller i Orsa och sladdade. Jag skulle inte jobba utan hade bara fått låna bilen för nöje. Fattar ni förvirringen från att ha hälsat på sitt gamla jobb och hämtat ut bilen, kört runt lite och sen vakna upp i min säng i Örebro.

Mardrömmen jag hade var att jag drömde att jag blev hotad. Jag kom hem från skolan som vanligt och kikade posten på väg upp. Jag hade fått ett brev så öppnade upp det i trappen påväg upp (dålig vana, brukar göra så ibland) för att se att någon hade skrivit ut ett av mina blogginlägg och sen skrivit ”blåbär och blåbär” med blyerts högst upp. Det läskiga med det var att jag har druckit proviva blåbär i 2 dagar för att bli bättre i magen och att jag i drömmen fick känslan av att vara övervakad. Vaknade livrädd upp med samma känsla och fick lov att gå igenom posten från igår för att veta om det hade hänt på riktigt. Drömmen i måndags var positiv, välldigt skum men en standard dröm där jag verkligen minns hela drömmen. Då var mina vänner med i drömmen men den är alldeles för lång för att skriva här 😂. Har någon mer upplevt samma problem? Vad gör ni när ni får drömmarna?

Trodde jag hade en bild på min älsklingsbil Tage. Vet att jag tog en bild innan jag slutade jobbet. Men hade en annan telefon då så eventuellt att jag missade överföra bilden eller att jag tog en bild på snapchat och glömde spara ner. Däremot var jag på hockey igår Örebro mot Linköping. Var helt sjukt när Örebro lyckades kvittera med 2-2 när det var 14 sekunder kvar av matchen och sen vann med 3-2 i sudden. Speciellt eftersom båda målen från Linköping kom i 3:e perioden så med halva perioden kvar stod det 2-0 till Linköping. Skrek rakt ut vid kvitteringsmålet och det var inte bara jag som skrek. Tror aldrig jag har varit på en hockeymatch där jag upplevt sån glädje. Kändes som att taket på arenan skulle lyfta.

Tror jag haft blixt när jag tagit den här bilden smart smart. Men ville såklart veta när Örebro Mora spelar i Behrn arena. Det är en match jag verkligen vill se. Men alla mora fans där ute ni har lite att jobba med gällande hejaklacken. Har aldrig varit på en match där man stöttat och hejat fram laget från första minut till slutet som Örebros hejarklack gjorde. Och hur hela publiken verkligen sitter och ropar, klappar, stampar eller slår i tackt med fligersna som man får. Galen känsla!

Gillar