Framsteg

Hejsan! Tänkte fokusera på träning och framsteg i det här inlägget. Kickade igång mitt första pass på gymmet efter sommaren igår och det var såå skönt. Hade verkligen ingen motivation att gå egentligen, somnade i 1h i soffan när jag kom hem från skolan, bara det säger ju något om min energi. Hade dessutom haft huvudvärk under dagen men den där sovpausen hjälpte grymt mycket. Dock inte helt, men innerst inne vet jag att ett gympass eller yoga är bästa medicinen mot huvudvärk, jag hade dessutom lovat Anna att vi skulle gå och hade ingenting annat för mig, så åkte dit.

Jag var helt säker på att vi skulle vara själva på gymmet, vem gymmar klockan 19 på fredag tänkte jag. Men så fel jag hade. Det var inte många på gymmet men ändå en del och bara fitta killar med muskler, precis dem jag brukar undvika att gymma med. Egentligen vet jag inte varför för när man väl börjar gör man ändå sin grej. Det som var skönt på gymmet den här gången var att jag hade tänkt att ta det lugnare på grund av att det var längesen jag gymmade sist och att jag hade känt mig hängig med huvudvärk. Fick dock en kick där jag rent kroppsligt kände att jag klarade mer än tidigare och att jag kunde utmana mig själv mer utan att det blev för jobbigt. Det gav mig verkligen sån energi när jag såg och kände resultaten, vilket gjorde att jag ville anstränga mig mer. Helt tvärtemot min tidigare inställning att bara gå in och göra ett lättare pass för att få det gjort. Efter passet kände jag mig verkligen laddad med ny energi, ingen huvudvärk och att jag skulle kunna gå till gymmet själv i fortsättningen.

Har aldrig haft problem att gå på pass själv men på gymmet har jag bara varit med kompisar. Har haft tre olika vänner som jag brukar hänka på. En av dem hjälpte mig med massor av bra tips, övningar och förklarade hur maskinerna fungerade och gav mig till och med en specialövning som hon tyckte att jag behövde öva på. Anledningen till att jag inte gått själv till gymmet innan är att jag varit osäker på hur jag lägger upp ett pass, vad jag ska göra och vilka maskiner jag ska köra, vilket har gjort mig omotiverad. Jag har därför behövt åka dit med en kompis som en ursäkt för att jag ändå vill gymma då jag mår bra av det och vill kunna kombinera gym och pass.

Det sköna med fredagens träning var att jag valde att fokusera på ben (lite mage, vet inte varför jag fick för mig att kombinera det?) och att det gick bra. Tror till och med att det var bra att det bara var vi och killar på gymmet för att jag skulle se, lära mig och förstå att när jag väl börjar med mitt pass kommer jag inte bry mig om alla andra utan bara fokusera på mitt, sen såklart prata lite med Anna också. Men herregud vilken träningsvärk jag har nu. Vaknade och kan inte somna om på grund av träningsvärken i hela benen, från fötterna och upp. Lovade att gå på simträning senare idag också, vet inte hur jag ska fixa det. Kommer nog bli ett lugnt pass hehe.

Jag är en kvinna som aldrig hinner fota mig innan jag drar på gymmet och inte brukar fota mig på gymmet heller. Har inte kommit till den punkten än så tänkte dela med mig bilder på mat istället. För under senare tid har jag faktiskt börjat tycka att det är roligt att laga mat. Mycket för att jag gör välldigt enkla men goda saker nu, som dessutom ser gott ut. Jag är en människa som kan vara kräsen och ”äter med ögonen”. Hur maten ser ut spelar därför roll. Anledningen till att jag inte tyckt att det var roligt innan är att jag tyckt att det tagit tid, krävts massor av planering (ex att komma ihåg att tina kött) och att jag inte haft jättemycket mat hemma så att jag behövt handla för att kunna laga mat.

Nu när jag handlar har jag därför börjat lägga om mina rutiner för att ha en maträtt klar som jag vet att jag ska handla redan när jag går i affären. Jag har börjat googla mer på enkla men goda recept som går fort och skippar mycket av mat som jag måste tina. Vill jag ha fisk köper jag nu hellre tonfisk och gör en tonfisk sallad. Har både vegokött och köttfärs i frysen för att jag ska kunna göra quornfärs snabbt om jag inte orkar tina köttfärsen och färdig strimlad skinka som man alltid kan göra en pastasallad i värsta fall. Har dessutom börjat laga mer mat från grund. Men missförstå mig inte, jag har alltid varit bra på att laga mat, gör jag mat blir det bra. Bara att jag inte tyckt att det varit roligt innan. Då har det varit mer som ett måste, men nu kan jag tycka att det är lite skönt och avslappnande. Mycket för att jag har förenklat och tänkt om.

En av mina vänner i min första och andra studiegrupp hade till och med ett internt skämt om att när jag hade matlåda med mig var vi alltid klara tidigt så då behövdes den inte och när vi väl satt länge hade jag inte matlåda med mig. Mycket av min matinsperation och att jag är pepp måste jag därför tacka mina vänner för. Önskar mig till och med en kokbok som julklapp som är specialanpassad för studenter med snabb, god, enkel och billig mat 👌 Men nu ska jag avsluta min bibeltext kram på er!

Hemmagjord raggmunk och pyttipanna, hur enkelt och gott är inte det?!
Tips på julklapp till mig är dessa böcker och en fin stor gryta haha. Så nu vet ni om någon där ute tänker på lilla mig och vill göra mig extra glad 💁

Gillar