Första gången jag

Som ni kanske har märkt har jag haft en paus här på bloggen, men nu är jag tillbaka med ett inlägg om alla nya saker jag har gjort i sommar. Bara genom att skriva en lista om alla nya saker jag testat blev jag genast mer pepp på livet. Mitt tips till att boosta upp humöret en deppig dag är därför att göra en lista till dig själv och ge dig själv credd för alla nya saker du vågar testa. Här kommer min lista, i sommar har jag för första gången:

* Åkt till mormor och morfars stuga i Småland med vänner utan att familjen eller släkten har varit med. Blev även första gången jag verkligen hade en minisemester med vännerna i Småland där vi hann med både det ena och det andra.

* åkt motorbåt ut och badat.

* Bakat syltkakor för första gången.

* Kört automat både själv och tillsammans med andra. Var grymt nervös när jag skulle köra själv eftersom jag bara hade kört automat en gång tidigare och det var typ ett år sen jag körde bil själv. Har bara haft körkort i 1 och ett halvt år haha. Men det gick hur bra som helst och har verkligen saknat att sitta och köra bil själv så passade på att maxa volymen på musiken och dunka hela vägen till mora.

* Gills maj? Då skulle jag vilja skriva in att jag startat min blogg och extraknäckt som hundvakt.

* Gått upp för Gesunda och haft picknick uppe på toppen. Har bestigit Gesunda en gång tidigare med skolan men eftersom det inte var frivilligt vet jag inte om det räknas haha.

*Gått upp för blyberget och åkt till kråkbotjärn för första gången.

* Tagit mig in på sjukhus själv för första gången tyvärr, men är det akut så är det.

* Har nog aldrig bott runt hos kompisar så mycket som i sommar.

* Jag har börjat öppna upp mig mer, bett mer om hjälp och verkligen försökt förklara att jag inte alltid mår tipp topp.

* Besökt Grunnubergs fädbod. Det är en levande fädbod i Orsa med får, grisar, kossor, hästar, hundar, katter, höns, getter osv. Har aldrig sett så stora grisar som där haha.

* Varit på mall of scandinavia för första gången! Lite sen premiär kanske, men nu är den avklarad.

* Helt klart haft mer picknick än tidigare somrar och börjat insett hur härligt det är att beställa pizza för att sen äta den på en strand eller park.

* fått min första lägenhet i 1:a hand (jag har bara hyrt i 2:a hand innan).

* åkt till Örebro ensam med mamma och tagit en roadtrip till Örebro med min kompis för första gången.

* Skräll men första gången jag var på sollerön vid midsommar var i år haha, visste inte äns om det innan men tydligen spelar sold’s finest alltid där på midsommar.

* Lyxat till det med balkongfrukost a la Lois (första gång jag har haft balkong på sommaren så kanske inte så konstigt haha), åkt på fler nya utflykter, ”hjälpt till” med att mecka med bilar och massor, massor av mer. Men känner att jag måste sluta inlägget nu innan det blir för långt. Hade! KRAM


Gillar