Det här med att göra saker man inte vågar

Ibland när jag ska göra något jag egentligen inte vågar, när jag tvivlar på mig själv brukar jag försöka tänka att det inte längre är jag som gör det utan någon helt annan. För mig funkar det att låtsas att det är min syster eller en kompis som ska göra det och sen tänka på hur grymt imponerad jag skulle vara över dem om de gjorde det. Funkar inte det brukar jag tänka på hur mycket en yngre Lois hade sett upp till ”mig” och imponerats över hur cool, modig och orädd den här tjejen är.

Men egentligen är jag skitnervös och rädd. Usch jag ska nämligen köra bil själv till Örebro vilket är något jag aldrig har gjort innan. Inte en big deal kanske men tänk om jag kör vilse liksom?! 😂 och att tanka själv. Första och senaste gången jag tankade kom hälften utanför så tur för mig fanns en kompis bredvid mig och hjälpte mig. Är på riktigt mer nervös över att behöva tanka bilen än att köra.

Har nu även mentalt börjat förbereda mig för att lämna dalarna och åka tillbaka till min lägenhet i Örebro. De som känner mig vet att jag är otroligt hemmakär så även om det är jobbigt att säga hejdå till alla här hemma ska det bli skönt att komma tillbaka och träffa alla i skolan, att komma tillbaka till rutiner. Det känns som att det är dags, sen hjälpte det även att fått prata ut idag med en kompis om hur jobbigt jag tycker det är att säga hejdå till vänner och hur det känns som att jag flyttar på nytt.

Träffade en av mina vänner igår för en sista fika i sommar innan jag drar till Örebro igen. Blev sista fikan men första våfflan för i sommar.

Gillar

Kommentarer