Att bränna ut sig för någon annan

Har ni någonsin varit med om att stressa för att hinna träffa personer som aldrig skulle göra den ansträngningen för er?? Att det i slutändan känns som att ni ger mer än ni får, att ni bränner ut er för någon annan. Men just då när ni gör det är ni inte medvetna om problemet utan bara har en känsla av att allt går så fort, att ni vill andas och stanna upp för att sen när ni får er paus tappa all energi och inse att du inte längre är den personen du vill vara. Att du har gått emot dina egna värderingar utan att reflektera.

Av egen erfarenhet kan jag säga att det är fett ovärt. Gör det som känns bäst för dig och lär dig att säga nej till saker som inte gynnar dig. Det är okej att ändra sig och vill man inte så vill man inte. Dock är jag sämst på att säga nej, jag vill typ inte göra människor besvikna vilket istället slutar med att jag blir besviken på mig själv. Har du som jag svårt att säga nej men vill bli bättre på det finns det två frågor att fokusera på ”gör jag det här för min skull eller för någon annans skull” och ”vill jag det här just nu?” Men även frågan ”varför tvekar jag/vad är det som inte känns bra eller gör att jag inte vill?” Genom att säga nej till ett tillfälle kommer du nämligen kunna få andra möjligheter till att säga ja till det du verkligen vill.

Andra tips jag har fått är
• att lyssna till och följa ditt hjärta i de val du gör.

•att andas, ta det lugnt och sätta mig ner i 2 sekunder. För just det som jag håller på med just nu finns det någon annan som kan göra också. Ge dig själv tid att tänka.

• sätt saker i perspektiv, vilket råd skulle du ge någon annan om det var hen som gick igenom det du gör? Sen handlar du efter det rådet.

• Övertänk inte och gör det som känns bäst för dig. Ett nej är faktiskt inget mer än tre bokstäver.

Och kom ihåg ingen kommer hata dig för att du säger nej, det kommer komma fler möjligheter och du kommer fortfarande ha din plats i gänget säkrad med garanti för att inte bränna ut dig för någon annan. Plus att när du väl har sagt nej några gånger kommer det inte vara lika jobbigt sen. Övning ger färdighet.


Har btw gjort en tripp till Småland förra veckan, det kommer komma inlägg om det men funderar på att dela upp det i flera mindre/kortare inlägg där bilderna får tala lite för sig själv. Typ att jag tar det lite dag för dag 🤔 Tänker att det blir mindre rörigt då för vi gjorde typ saker varje dag så har massor att berätta haha men skitsamma tills dess kom ihåg att den viktigaste personen i ditt liv är du! Ta hand om dig!

Gillar