Ångest och planering

Gammalt inlägg som jag aldrig orkade göra klart med bilder innan jag blev för trött och somnade. Och har verkligen inte haft tid att fixa det innan nu, därför sen publicering haha.

Hej hej! Skriver detta inlägg för att jag har alldeles för mycket tankar i huvudet, huvudvärk och ångest för att kunna sova. Och ångesten grundas just nu i förändring. Att det är så mycket som hänt på sista tiden, så mycket förändringar att ta tag i att jag inte orkar. För helt ärligt är jag en person som behöver extremt lång tid att vänja mig med saker. Snabba förändringar är inte min grej utan jag gillar att få en förvarning så att jag mentalt kan förbereda mig, händer saker för snabbt får jag panik, kan inte tänka ordentligt, får ångest och blir stressad. 

Jag som person är i vanliga fall strukturerad, jag gillar att planera och att ha koll. Att sätta mig ner en halvtimme i början av veckan och planera in när och var jag ska göra saker i min kalender. Exempelvis föreläsningar jag ska gå på, när arbeten ska in men även om jag ska på fest, gymma eller träffa mina kompisar. Liksom allt jag vet när och att jag ska göra. Detta började jag med när jag gick i gymnasiet och hjälper verkligen då jag känner att jag har koll på mitt liv. Samtidigt som det ger mig perspektiv, det som känns som jättemycket blir inte lika mycket när det står nedskrivet i kalendern. Efter vi fick sommarlov i skolan har det inte blivit mycket planerande, har knappt tittat i kalendern. Men det betyder inte att jag har planer för det har jag, bara att jag inte har tagit mig tiden med att helt planera för att jag har kännt mig stressad, trött och har haft svårt att sova, vilket jag blir när jag inte planerar haha. Har haft sån sjukt ångest över att det är så mycket att jag inte äns tänkt tanken på att planera. Måste ta tag i kalender skrivandet igen då det verkligen ger mig struktur på livet, hjälper mig att fokusera på rätt saker och helt klart minskar ångesten.

Galet lång inlägg jag vet, men hade inte någon direkt plan med inlägget mer än att skriva av mig och det var nu när jag skrev inlägget som jag insåg hur viktig min kalender är för mig så även om det inte hjälpte er något hjälpte det mig. Puss och kram!

3 bilder från Pinterest, rekomenderar starkt den appen för inspiration om allt möjligt. Finns himla bra quotes också. 

Gillar

Kommentarer