"Du är inte bra nog"

"Hn är bättre än dig"

"Ingen gillar dig på riktigt"

"Din pojkvän tycker att du är jobbig för att du är ledsen och arg hela tiden"

"Hn är snyggare än dig"

"Du har ingen personlighet, du är bara ett skal. Ett fult skal"

"Du försöker bara vara som dom"

"Du är en wannabe"

"Du är inte lika cool som hn"

"Du är bara ivägen"

"Du är en attentionwhore"

Och flera saker men dom är för triggande för att skriva här.

Tankar som går igenom mitt huvud idag och alla dagar. Det märks inte alltid. Dessa meningar brukar komma i "Du" form, det är röster i mitt huvud som säger detta till mig. Ibland kan jag ignorera dom ett tag, jag kan ha roligt och skratta och ingen behöver veta att dessa tankar finns för en stund. Men såfort det blir tyst runtomkring mig flyttas min fokus till tankarna. Ibland vet jag vilka som säger vad. Jag brukar namnge de olika rösterna, de låter likadant men... de säger olika saker.

Rant rant jag är klar nu.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Före- och efterbilderna, var på Hairstudio Unique och är supernöjd. Klippning kostar 430 kr, jag klippte bara topparna och tunnade av lite på vänster sida. Men det blev jättebra och frisören var trevlig.

Recommend recommend!¨


Ps: septumpiercingen är fake (tyvörr).

Likes

Comments

Jag tänkte berätta lite om en av mina diagnoser. Det är en stor del av mitt liv så jag vill gärna dela med mig av det.

Jag har Tourettes syndrom. Tourettes syndrom är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som innebär att man upprepar reflexliknande rörelser. Desse rörelser kallas tics. Jag har vetat om att jag har haft tics sen det började, 2007. Jag tror att mina tics var traumautlösta, för min storebror gick bort vid samma tid.

Detta är diagnoskriterierna för att få diagnosen Tourettes.

 • Både multipla motoriska och en eller flera vokala tics har förekommit så länge tillståndet varit aktuellt,
  men inte nödvändigtvis samtidigt.
 • Dessa muskelrörelser eller ljud förekommer antingen:
  a) många gånger varje dag (ofta i serier)
  b) nästan varje dag
  c) periodvis under längre tid än ett år
 • Tillståndet orsakar stort lidande eller kraftigt nedsatt social-, arbetsmässig- eller annan förmåga.
 • Tillståndet ska ha uppträtt före 18 års ålder.

Många tror att tourettes måste innebära att man säger ord eller meningar och svär mycket (detta kallas Koprolali och är ovanligt), men mina verbala tics är bara ljudstötar i halsen, det behöver inte vara mer än så. Det är även ryckningar i kroppen och ansiktet. Jag har dessa rörelser i mina fingrar, särskilt lillfingrarna, ögonen, öronmusklerna, ögonbrynen, näsborrarna och nacken. Mina rörelser har varierat genom åren, jag har haft ord innan, när jag var runt 10/11 år.

Jag har aldrig blivit mobbad eller grovt retad utav någon för detta. Jag har fått kommentarer ibland, lite omenat sårande frågor, typ "Vad gör du med ögonen?" "Har du nåt i ögonen?" men också "kan du sluta med detdär? Du ser ju mongo ut" osv.

Jag har under hösten 2016 fått testa två olika mediciner som kanske skulle hjälpa mot Tourettes. Den första var för scizofreni och den andra för ADHD. Ingen av dem fungerade, jag var jätteledsen och jag hade ju precis börjat i en ny skola med massor folk, jag var jätterädd när jag började där för jag trodde att alla skulle stirra på mig. Och en av medicinerna gjorde mina verbala tics värre, så jag mådde väldigt dåligt över det ett långt tag.

Men för någon månad sen fick jag göra EKG och blodprov för att se om jag kunde använda en ny medicin som ska funka för Tourettes, som ska minska ticsen och även mina konsentrationssvårigheter, för det är en ADHD-medicin också vad jag har förstått. Jag fick göra dessa undersökningar eftersom jag redan har lågt blodsocker och medicinen kan göra så att man får ännu lägre och då kan jag svimma. Men jag var tillräckligt stabil för att få testa den, så nu har jag tagit medicinen i 2 månader tror jag, och jag trodde verkligen inte att det skulle hjälpa, men det gjorde det!

Mina tics är långt ifrån borta, och jag tvivlar på att de någonsin kommer försvinna helt, men jag är mycket mer självsäker i det nu när de har minskat.


Jag hoppas att jag kan nå ut med detta till folket som frågar mig "Är du som Tourettes-guy?" För jag vill bara säga en sak till er: Jag har ingen aning om Tourettes-guy har Tourettes på riktigt, och isåfall hoppas jag att han gillar att bli filmad och skrattad åt. Om inte, blir jag äcklad för det är en sjukdom, man ska inte skoja om det. Han har Koprolali och det är väldigt ovanligt att man utvecklar det. Tillhörande Koprolali är Kopropraxia, dvs obscena rörelser som är socialt opassande.

Jag hoppas att ni tänker på detta nästa gång ni ser mig eller någon annan med tics.

Tack för mig, hej.

Likes

Comments

Jag går på gymnasiet, musikestet. Men jag har bara fyra ämnen, matte, historia, svenska och engelska. Så, idag hade jag bara en lektion. När jag var påväg hem skrev mamma att hon hade bokat en tid hos en frisör. Mamma skulle egentligen klippa mina toppar idag, men hon ångrade sig väl.


Så nu dricker jag smoothie och lyssnar på creepypastas i väntan på att jag ska gå.

Före- och efterbilder kommer senare.

Likes

Comments

Sitter just nu på fritidsgården i Mantorp.
Tänkte skriva mitt första inlägg nu, men är lite rädd, vet inte varför men antar att det är för att jag menar allvar denhär gången. Jag vill verkligen satsa på denhär bloggen.

Well, ska väl presentera mig. Kan ta 20 frågor om mig kke så får ni lära känna mig!

Vad heter du?
Lo.

Hur gammal är du?
16 år, fyller 17 i september.

Pronomen?
Hon.

Partner?
Ja, Casper!

Hur lång är du?
159,9. 9an är extremt viktig.

Favoritfärg?
Röd och grön just nu.

Favoritlåt/ar?
Substitute - FRND

Musikstil?
Indie/EDM typ.

Svart eller vitt?
Svart alla dagar i veckan hahah.

Hoodies eller tshirts?
Hoodies.

Vilken stad bor du i?
Linköping!

Ögonfärg?
Grön.

Hårfärg (nuvarande)?
Rödaktig.

Hårfärg (naturliga)?
Rödblond. Har dock färgat sönder håret så nu är det typ ljusbrunt/råttfärgat.

Husdjur?
2 katter, Casper och Bilbo. Världens sötaste!!

Syskon?
En syster och tre bröder, dock har en av dem gått bort.

Vegan/vegetarian/köttätare?
Jag är tyvärr köttätare, men vill bli vegetarian!

Favoritklädesplagg?
Just nu är det en röd jacka som jag köpte på second hand.

Har du glasögon?
Ja, men jag använder dem inte.

Vart skulle du vilja resa?
Till England eller Prag.

Så, det var lite om mig. Hoppas att ni trivs här, tänkte använda denna bloggen till att skriva av mig ibland, och att dela med mig av min (något intressanta) vardag.

Ha det!

Likes

Comments