Header

Min värdfamilj i Italien hade en lägenhet i en bergsby som heter Fanano. Jag, min värdmamma och killarna åkte dit en varm helg i juli. Fanano var PRECIS så som man tänker sig att en italiensk bergsby är, det var riktigt, riktigt idylliskt! Jag gick runt i flera timmar och bara njöt av naturen och allt den lilla byn hade att erbjuda(inklusive pizza och gelato, såklart).
Jag har inte så mycket mer att berätta om det här stället, så jag låter bilderna tala för sig själva istället!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

Jag har nu varit i Wien några dagar och jag trivs fortfarande så, så bra! Staden är så härlig och familjen jag jobbar för är jättehärlig och allt känns verkligen super. Självklart tar det några veckor innan man kommit in i allt och i början är ju allt väldigt snurrigt, men det får man ju liksom bara acceptera, haha.
Idag fick jag sovmorgon, så jag började morgonen med en liten lyxfrukost(vill äta lyxfrukost varje dag hehe) och sen pratade jag med några kompisar.
När det var dags för hämtning på förskolan åkte jag och min värdmamma spårvagn in till centrum för att jag skulle få se hur man gör och vart jag ska(vet inte riktigt hur jag ska lyckas lära mig Wiens kollektivtrafik, menmen).

Vädret har varit riktigt tråkigt sen jag kom(bara grå himmel), men igår snöade det från morgon till kväll, och det gjorde verkligen Wien ännu lite mer magiskt❄️

Likes

Comments

I mitten av oktober åkte jag och min fina kompis Lina(som flyttade till Italien i september för att jobba som aupair åt en familj som min värdfamilj kände) på en weekend till Gardasjön. Ingen av oss hade speciellt höga förväntningar men båda blev väldigt glatt överraskade av detta underbara ställe. Det var SÅ otroligt vackert!
Gardasjön är väldigt stor(Italiens största insjö) och det finns väldigt många ställen runt sjön som man kan åka till, och stället vi åkte till heter Lazise, som ligger ungefär en halvtimme från Verona.

Vi började vår resa mot Lazise på fredagen runt lunch och om vi hade kört rätt hela vägen hade det tagit runt en och en halv timme(vi körde fel flera gånger hehe).

Vi var där fredag-söndag och vi hann med väldigt mycket under den tiden, bland annat ett besök på en vingård, shopping och en härlig båttur till Garda.

Det jag gillade absolut mest med Lazise var alla mysiga gränder där det låg små butiker som sålde bland annat fina souvenirer, pasta, vin och biscottino(typiskt Italien).

Om man vill åka till Italien och kanske inte besöka någon av dom kändaste städerna så kan jag varmt rekommendera en resa till Lazise!🇮🇹

Likes

Comments

Hej!

Förra veckan gick mest åt till att packa och säga hejdå till familj och vänner. Att packa för att vara borta så här lång tid är helt omöjligt. Heeelt omöjligt. Jag tog med mig alldeles för mycket saker till Italien så planen var att ta med lite mindre till Österrike. Det gick inte riktigt som planerat och det slutade med att jag tog med mig ännu mer saker... Hur som helst, i fredags(16/2)var det äntligen dags för mig att åka till Wien!
Jag landade vid 19:30 och jag och min värdfamilj åkte direkt till en sushirestaurang för lite middag(ni som känner mig vet ju att jag älskar sushi, så jag var rätt nöjd hehe).

Igår och idag har jag packat upp mina resväskor och turistat i Wien(såklart). Staden är så mysig med massor av gamla, fina byggnader och mysiga gränder, älskar’t!

Jag trivs verkligen jättebra här och ser verkligen framemot att se mer av Wien och förhoppningsvis även resten av Österrike!🇦🇹


Likes

Comments

Hej!
Louise heter jag och kommer från en liten by söder om Gävle. Jag är 21 år och tog studenten i juni 2015. Efter studenten var jag under ett år lärling på Gävle sjukhus röntgenavdelning. Jag har alltid gillat att resa och att åka som aupair/flytta utomlands var något jag tänkte mycket på under gymnasietiden och i januari 2017 fick jag ett jobb som aupair i Italien. Så under 2017 jobbade jag som aupair i Modena, en stad i norra Italien. Jag tog hand om två pojkar som var 4 och 6 år gamla. Mitt år i Italien var helt fantastiskt och det var med väldigt blandade känslor jag åkte därifrån för några veckor sen. Sorgligt att lämna det som varit mitt hem i ett år, men taggad på att få komma hem några veckor. Då jag som sagt älskar att resa och kände att aupair-livet verkligen var något för mig bestämde jag mig för att åka som aupair igen och om några dagar(på fredag närmare bestämt), åker jag till Wien!
Jag ångrar verkligen att jag inte bloggade under mitt år i Italien, och bestämde mig därför för att börja blogga nu när jag åker till Österrike. Bloggen kommer vara lite som min dagbok, där jag har jag tänkt skriva mest om vad jag gör om dagarna, och kanske även om hur jag hade det och vad jag gjorde i Italien. Just nu håller jag på att fixa det sista inför resan på fredag, är så taggad!

Likes

Comments