Vad som hänt de senaste månaderna

Mitt i denna gravidbubbla som vi varit i så var min familj med om en olycka. Redan vid jul så skildes mina föräldrar. Något som tagit väldigt hårt på mig. Efter nyår så började båda två leta boenden. Pappa flyttade ut i början av året medan mamma bodde kvar i lägenheten ett tag till, tills hon fick ett förstahandskontrakt på en lägenhet i Tyresö. Båda flyttade ut från lägenheten i Älta och den såldes ganska fort. Pappa har sedan dess bott ensam i andra hand medan alla syskonen bor tillsammans med mamma.

För er som inte har koll sedan tidigare så är min pappa alkoholist och varit så länge jag kan minnas. I slutet på 2020 orkade mamma äntligen slita sig loss & ta sakerna i egna händer. Att vara fast i en sådan relation så pass länge sätter stora spår i en.

Inte nog med denna separation så var familjen med om en olycka för nästan en månad sedan. Min mamma, pappa och tre yngsta syskon var på väg hem till min storebror för att fira hans dotters födelsedag. Men på vägen dit så tappar pappa medvetandet framför ratten. Mamma är tvungen att ta över ratten och köra ner i diket för att få stopp på bilen.

Pappa är okontaktbar och ambulans rings dit. De senaste veckorna har pappa legat inne på sjukhus och gjort massa prover där man bland annat kommit fram till att han lider av alkohol demens. Men han har även fått flera hjärnblödningar tidigare som enligt honom, inte känts av. Denna gång blev det ett tryck i huvudet som gjorde att han fick ett anfall bakom ratten.

I det stora hela så är det detta som livet handlat om den senaste tiden. Jag hoppades för mitt liv att detta skulle vara ett ”wake up call” för honom men hans beroende är för starkt. Man är nu tillbaka till att ständigt oroa sig. Oroa sig över att han inte äter, att han sitter ensam ganska långt ut i skogen, att han inte har hand om sig själv.. jag är ständigt orolig för när något värre ska slå till.

Jag har oroat mig så länge jag kan minnas. När man var yngre ville man flytta hemifrån för att slippa alla tjafs om kvällarna men samtidigt så ville man inte lämna syskonen i skiten.

Gillar

Kommentarer

Anngelic
Anngelic,

Styrkekramar i massor till dig och din familj!

nouw.com/anngelic