Tips på julfilmer

Till vänster: Holidate
två singlar 30-årsåldern som är trötta på att spendera årets högtider ensamma. De träffas av en slump i en galleria i Chicago och bestämmer sig för att bli varandras Holidates, en platonisk vänskapsrelation som går ut på att de endast hör av varandra när jultomten kommer eller när det ska drickas öl på Saint Patrick's Day. Dock börjar det snart puttra andra typer av känslor under ytan.

Till höger: En underbar jävla jul
Simon och Oscar har varit ett par i tre år. Tillsammans med vännen Cissi har de köpt ett hus i stort behov av renovering, men ett rum på övervåningen har de prioriterat. Barnkammaren. Cissi är i nionde månaden. Tillsammans ska trion bilda familj. Och på julafton tänker de berätta om detta för sina familjer, under toleransens högtid. Dagen då alla måste älska varandra och vara snälla.

Till vänster: Jingle Jangle, A Christmas Journey

Filmen utspelar sig i den lilla staden Cobbleton och där får vi följa den legendariske leksaksmakaren Jeronicus Jangle vars finurliga uppfinningar är både knasiga och häpnadsväckande. Men när hans pålitliga hjälpreda stjäl hans mest värdefulla skapelse blir det upp till det klipska och uppfinningsrika barnbarnet – och en tidigare bortglömd uppfinning – att läka såren och väcka magin till liv igen.

Till höger: The princess switch
Konditorn Stacy har en dubbelgångare av kunglig börd, och när de byter plats får båda chansen att prova på ett nytt liv.

Till vänster: The princess switch again
I uppföljaren The Princess Switch: Switched Again stundar inte helt otippat julfirande, och Margaret ska under juldagen krönas till drottning för sitt lilla kungadöme. Men mitt bland alla de överdådiga dekorationerna dyker Margarets diviga kusin upp (även detta Hudgens). Hon smider illavarslande planer på hur hon, med hjälp av sina minst lika ytliga medhjälpare, ska kunna sno åt sig både tron och makten. Och eftersom hon och Margaret är så lika kanske de helt enkelt kan byta plats.

Till höger: Midnight at magnolia

Långvariga vänner och lokala radiovärdar Maggie och Jack fejkar det som ett par för sina familjer och lyssnare i hopp om att få deras show syndikerad.

Gillar