Remitterad till psykiatrin

Imorse ringde alarmet klockan 08.00. De var bara att kliva upp trots en natt med väldigt dålig sömn och mycket drömmar. Klev upp & gjorde mig i ordning för att ta bussen till psykologen. Ångesten var på topp denna morgon vilket gjorde allt så otroligt mycket svårare.

Hade i alla fall tid hos psykologen kvart över nio. När jag kom in så diskuterade vi hur de hade gått för mig att skriva ner mina känslor, tankar & symtom för varje gång jag hade ångest. Efter att hon läst i min lilla ångest-dagbok så konstaterade hon att de är min Emetofobi som vi måste arbeta med, vilket jag nämnde redan första besöket. För er som inte vet så är Emetofobi ett annat namn för kräkfobi. Varje gång jag får ångest så blir jag orolig för att att kräkas för att jag där och då känner mig illamående och torr i munnen. Då stegras min ångest mer för att jag är rädd att kräkas.

Så efter att ha diskuterat hur mycket jag påverkas av detta, att min fobi styr hela mitt liv så bestämde hon för att hon skulle remittera mig till psykiatrin istället. Eftersom jag har så mycket problem så ligger de utanför deras ramar. Så nu ska psykiatrin bedöma om jag är tillräckligt sjuk för att gå hos dom eller om jag ska fortsätta hos samma psykolog.

Sedan diskuterade vi även sjukskrivning så nu har jag bokat en tid hos en läkare men de är inte för än i Januari så de är en tid kvar. Både hon & jag tycker att de blir svårt att arbeta med mina problem om jag ständigt måste oroa mig över hur jag ska betala mina räkningar. Och har jag inga pengar så kan jag ju inte heller få hjälp med mina problem eftersom jag inte har frikort.

Så jag hoppas att allt går som de ska så att jag kan få rätt hjälp med mina problem. Håll tummarna för mig!

Gillar