Mötet hos psykologen

I måndags hade jag äntligen tid hos psykologen. Jag var något otroligt nervös inför detta möte faktiskt. Jag ville så gärna att de skulle gå bra och att kemin mellan oss skulle fungera. Jag träffade denna psykolog i Mars faktiskt men då tyckte jag inte alls att kemin fungerade. Men nu träffade jag samma person i måndags och de kändes så mycket bättre.

Jag fick berätta för henne hur mina problem såg ut och efter en liten stund så kom vi fram till att vi ska börja jobba med ångesten då de är den som sätter mig i störst problem. Jag fick en uppgift som gäller att varje gång jag känner ångest så ska jag skriva ner vilken situation jag är i, vad jag tänker, hur jag känner och sedan mina kroppsliga symtom. Genom att göra detta så kan psykologen sen se ett mönster, varför ångesten uppstår kring dom olika situationerna.

Men redan efter första besöket så kom vi båda fram till att min fobi för att kräkas gör att min ångest blir värre. För varje gång jag får ångest så blir jag torr i munnen och illamående. När jag väl är illamående så blir jag orolig för att kräkas vilket betyder att min ångest blir starkare och starkare. Så vi kommer nog behöva arbeta en hel del med min fobi också för att jag ska kunna leva ett ”normalt” liv.

Gillar

Kommentarer