mitt allra första missfall

Mitt allra första missfall fick jag 2012-2013. Jag minns det så väl. Jag hade absolut ingen aning om att jag var gravid. Jag åt då p-piller men slarvade ibland som man kan göra. Jag hade precis träffat min pojkvän, som idag är min fästman. Eftersom jag åt p-piller så fick jag ingen mens, så jag hade inte märkt om den var sen eller inte.

Jag bodde fortfarande hemma med familjen under denna tid och jag hade ganska precis fått mitt första jobb där jag träffat min pojkvän. Jag minns att mamma var hemma denna dagen. Min mamma är min bästavän, vi pratar om ALLT. Så denna förmiddag när jag satte mig på toan för att kissa så upptäckte jag något märkligt i min trosa.
Det var otroligt blodigt men mitt bland allt blod så låg något som jag inte alls kopplade. Jag skrek på mamma & bad henne komma och kolla. Där & då bekräftade min mamma att jag fått ett missfall. Ju mer jag kollade på detta i trosan så såg jag verkligen, att de var ett väldigt väldigt väldigt litet barn.

Detta var mitt allra första missfall & det är nog ett minne jag kommer ha med mig resten av livet. Tur att min mamma är utbildad sjuksköterska & själv har fött åtta barn. Hon kan sin grej. Med detta inlägg så vill jag att ni ska veta att alla missfall ser olika ut. Jag visste inte ens att jag var gravid, jag hade inga symtom på det & inga smärtor när missfallet skedde heller.

Ett missfall kan vara smärtfritt men ändå otroligt smärtsamt. Jag har alltid älskat barn och jag har velat ha barn så länge jag kan minnas. Så även om jag inte alls var redo för att bli mamma så gjorde det fortfarande ont i hjärtat. Mitt första missfall skedde när jag var 17-18 år trots att jag då hade ätit p-piller i ca sju års tid.

Gillar

Kommentarer