min kamerautrustning + redigering

Nu när jag är veckans blogg här på @nouw så har det varit en del önskemål om min foto utrustning samt redigering. Till att börja med så använder jag min gamla Canon Eos 600D. Den är väldigt gammal och jag har haft den i flera år. De var först i början av detta år som jag började fokusera mer på nya objektiv. Att köpa nya kameror är ju dyrt så därför önskade jag mig ett 50mm objektiv när jag fyllde år i Januari & de har verkligen räddat mina bilder. Jag använder mitt 50mm objektiv till allt, det är så otroligt bra.

När det kommer till redigering så redigerar jag endast i Lightroom och jag redigerar alltid i min telefon. Jag fotograferar med systemkameran, för över bilderna till datorn & sedan lägger in de i Dropbox där jag sedan laddar ner filerna på telefonen. Jag har en sådan gammal dator att den inte skulle klara av ett sådant program.

Jag är en sådan person som vill att bilderna ska bli så bra som möjligt från början för jag avskyr faktiskt att redigera bilder. Jag vill att de ska vara neutralt. Jag skulle aldrig sätta mig & redigera bort något ur en bild utan jag ställer mig hellre & ordnar bakgrunden & pillar med pynt för att få det bra från första början.

Som ni ser på mina före och efter bilder så är det inte speciellt mycket jag redigerar mina bilder. Jag gör bilderna lite varmare, drar ner ljusstyrkan otroligt mycket, drar ner höggradar till noll & ökar skuggor till max samt drar ner mättnaden lite. De är de enda jag gör. Jag har skapat mitt egna preset i lightroom så att det blir lätt att få samma känsla I bilden men sen måste ju varje bild redigeras olika för sig beroende på ljus osv.

Hoppas ni gillade inlägget. Om ni har några fler frågor så är det bara att ställa dom så svarar jag.

Gillar