Lussebullar med kesella & pärlsocker

- 50 g jäst för söta degar
- 5 dl mjölk
- 250 g kesella lätt
- 0,5 g saffran, en påse
- 1,5 dl vit baksirap
- 0,5 tsk salt
- 17 dl kärnvetemjöl med fullkorn, cirka, eller vanligt kärnvetemjöl
- 100 g smör
- Ta fram alla ingredienser och låt dem bli rumstempererade.
- Smula jästen i en köksmaskin eller degbunke. Värm mjölk och kesella till fingervärme 37 grader. Häll över jästen och rör om så att jästen löser sig.
- Tillsätt saffran, sirap, salt och cirka 15 dl av mjölet.
- Klicka ner smöret i omgångar. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt eventuellt mer mjöl.
- Låt jäsa övertäckt i cirka 40 minuter.
- Arbeta snabbt ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den till cirka 35 kusar eller fantasifigurer.
- Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar. Garnera med russin. Låt jäsa övertäckta i cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg.
- Grädda mitt i ugnen 5–8 minuter. Stora figurer gräddas i 200 i 10–15 minuter.
- Njut av dina goda och saftiga lussekatter!

Gillar
Linnealiebig, amandasääv och gillar detta
Mums!
Mums, mums, mums!! ❤️
Men så gott!!
Åh va gott! 😃
Va kul 😍