jag har anmält min vårdcentral

Jag har en läkare på VLG vårdcentral. Jag har gått dit i flera år. I början av året så träffade jag min läkare för att han skulle förlänga min sjukskrivning, är sjukskriven pga psykisk ohälsa. Jag fick först & främst kämpa i 2 års tid innan jag blev sjukskriven, var tvungen att säga upp mig från jobbet för att jag mådde så pass dåligt och läkarna på VLG tyckte inte att jag var tillräckligt sjuk.

Jag har träffat flera olika psykologer på VLG men den senaste tjejen jag träffade påstod att jag hade för stora problem och remitterade mig till psykiatrin, ångestenheten vid Karolinska. De var dom som äntligen sjukskrev mig efter 2 års kämpade. Dom satte även in en ny medicin som heter Voxra.

Eftersom Covid sedan hände så blev jag tillbaka skickad till VLG för förlängning av sjukskrivning och besök för att kolla att medicinen funka.
Min läkare på VLG förlängde min sjukskrivning en gång och vi höjde min dos av Voxra senast jag var där, vilket nu är flera månader sedan. Jag har inte fått en ny tid för uppföljning kring den nya medicinen och inte heller en ny tid för att diskutera om vi ska förlänga sjukskriven igen eller inte.

Varenda gång har jag fått ringa och jaga personer som kan hjälpa mig. Innan sommaren så fick jag inte en tid hos VLG för förlängning av sjukskrivning så jag fick ringa psykiatrin där dom hjälpte mig att förlänga trots att de inte låg på deras bord.
Nu har jag försökt få en tid hos VLG i 2 månader för att min sjukskrivning går ut den sista september. Om jag inte lyckas få en tid innan den går ut så måste jag gå utan pengar vilket inte fungerar med mina räkningar då jag bor i en hyresrätt.

Min läkare har heller inte försökt nå mig kring en eventuell uppföljning av min dos Voxra som vi valde att höja i början av sommaren. Vilket för mig är helt sjukt. Att höja en persons medicin men sen inte kolla om personen i fråga faktiskt mår bra av den. Dessutom har jag endast tre tabletter kvar av denna tablett & inte ens förnya mitt recept via 1177 kan denna läkare göra..

Jag vill inte att någon som lider utav psykisk ohälsa ska behöva gå igenom samma sak som jag gjort. I dagens samhälle måste man vara frisk för att kunna vara sjuk. Så mycket som man måste kämpa och ringa runt till olika läkare för att ingen tar en på allvar.

Detta var mitt brev till IVO - inspektionen för vård & omsorg

Gillar

Kommentarer

linnealarssonss
linnealarssonss,
Tycker du gjorde helt rätt med anmälningen! Man måste ju följa upp, ha dialog och en kontinuelig behandling! Sjukt dåligt verkligen. Hoppas verkligen det löser sig för dig <3
nouw.com/linnealarssonss
lljonsson
lljonsson,
Tack fina du ❤
nouw.com/lljonsson
by_anniess
by_anniess,
Först, så sjukt att det ska vara så här år 2020. Starkt ändå att du väljer att dela med dig! Känner igen mig rätt mycket själv i det du skriver om ingen uppföljning av sjukskrivning och läkemedel gällande psyk ohälsa<3 Så så dåligt!( Varit sjukskriven tidigare för utmattning & depression )
Skickar massa kramar
nouw.com/by_anniess
lljonsson
lljonsson,
Fina du 🤎 jag hoppas att du fått lite bättre hjälp än vad jag har.
nouw.com/lljonsson
visualartzy
visualartzy,
Finns ingenting som fungerar. Detta har varit så för mig i 4!!!! År. Man måste vara frisk för att kunna vara sjuk. Man måste ligga i annars försvinner man bland allt. Tyvärr.
nouw.com/visualartzy
lljonsson
lljonsson,
Stor kram till dig 🤎 vet vad du går igenom
nouw.com/lljonsson
Yolanda,
Jag har upplevt samma. Har även väntat på att få en psykolog med tillräcklig kunskap om min problematik (Asperger+psykisk sjukdom), vilket tog 10 år. :/ Få saker fungerar i samhället nu, Kram
mittprivatakrig.wordpress.com/
lljonsson
lljonsson,
De är verkligen hemskt ❤
nouw.com/lljonsson
Emma,
Jag hoppas verkligen att det löser sig så du får den hjälp och uppföljning som du behöver. Man behvöer verkligen ha mycket ork över för att orka kämpa i motvind. Lycka till!
www.sprakcoachen.emmaohman.se
lljonsson
lljonsson,
Tack snälla du ❤
nouw.com/lljonsson