Jag fick en panikångestattack av ett samtal med min läkare

Joakim Grimnell ringde mig på onsdagen den 11/11 kl. 17.11. Han ville då diskutera min sjukskrivning som han ännu en gång fått tillbaka för komplettering. Jag förstod inte varför han ringde eftersom vi skulle diskutera detta på fredagen då jag hade tid hos honom. Men helt plötsligt så insåg han att kompletteringen behövde vara inne hos fsk på torsdagen den 12/11. Borde man inte som läkare ha bättre koll på detta när det gäller en privatpersons ekonomi? 

Han började med att fråga mig vad jag tyckte att han skulle skriva på kompletteringen varpå jag svarade: jag vet inte eftersom jag inte är läkare, det är ditt jobb. Hur ska jag veta allt som fsk skrivit till honom angående mitt sjukintyg för November månad? 

Jag berättade att jag hade pratat med fsk veckan innan när vi hade planeringsmöte om min framtid. Då nämnde dom att de skulle skicka tillbaka för kompletteringar men inte mer än de. Då frågade han mig vad jag tyckte att han skulle komplettera med, ännu en gång. 

Jag svarade då: Dom undrar väl vad du gör för att hjälpa mig tillbaka till ett arbete? Vad är vår plan? Hur mår jag idag? Du har skickat två remisser till psykatrin i Upplands-Väsby som jag fortfarande inte hört något ifrån. Jag har inte fått någon hjälp framåt över huvudtaget. Så vad händer? 

Han svarade: Det är jätte svårt för mig att komplettera med vår plan eftersom vi inte träffat varandra sedan i Maj. Och du kan inte skylla allting på läkarna. Där började jag bli förbannad, det är inte första gången som han inte har håll på när vi träffades senast. 

Jag svarade: Ursäkta? Vi träffades senast i September? Som läkare så kan jag tycka att du ska ha bättre koll på när vi senast sågs & hur vi ska gå vidare för att få mig att må bättre. Jag har ju inte kommit någonstans med din hjälp? Du har ju inte haft någon uppföljning över huvudtaget förutom när jag ber dig att förlänga min sjukskrivning och då frågar du hur jag mår & sedan är besöket över. 

Varpå han harklade sig och sa: just det, vi träffades i September ja. Vad sa vi då vid det besöket? 

Jag svarade:
Du skickade ännu en remiss till psykiatrini Upplands-Väsby, sa du i alla fall. Som jag fortfarande inte hört något ifrån. Så det har ju inte hänt någonting alls för att jag ska börja må bättre. 

Han sa då: Har jag inte hjälpt dig att må bättre? 

Jag sa: nej, det har du inte. Du har skickat remisser hit och dit som inte kommer någonstans. Jag går ju fortfarande hemma utan någon hjälp trots att vi haft kontakt sedan i Mars. Men nu har jag kontaktat 4 andra läkare. 

Han sa: Ja men vadå, jag ser att du har fått en tid hos psykatrin den 17/11? Då har du ju hört något från dom? 

Jag svarade: Nej, det är psykatrin i Karolinska som jag har kontaktat själv. Det är inte dom du skickat remiss till de senaste månaderna. 

Han sa: Men vadå så du har kontakt med andra läkare? Jag har inte tid att tjafsa med dig I telefonen, jag har fler att ringa. Så vad vill du göra?

Jag sa: Du måste ordna min komplettering för November månad som vi diskuterat tidigare. 

Han frågade: Vill du fortsätta gå till mig eller inte? 

Jag svarade: Nej, varför ska jag gå till dig för när du inte ens kan komplettera ett sjukintyg som du själv skrivit till fsk? 

Då sa han: Bra! Då avbryter vi här! Hej!
Och la på. 

Vi pratade i ca 6 minuter och under detta samtal så avbröt han mig flera gånger & även skrek på mig i telefonen, vilket min fästman kan bekräfta. Han blev väldigt arg över att jag sa att han inte hade hjälpt mig överhuvudtaget. Efter att han lagt på luren i örat på mig så fick jag en panikångestattack som varade i 15 minuter. 

Är det så här man ska bli bemött av vården? Ska man ha en läkare som skriker på en i telefonen för att jag berättade att jag inte varit nöjd med hans så kallade hjälp. Är det meningen att en läkare ska få sin patient att få en panikångestattack? 

Joakim har aldrig haft koll på någonting när det kommer till mina besök, min journal eller läkemedel. Varje gång jag träffat honom så har jag fått rätta honom om vilken medicin jag äter, hur många mg. När vi höjde, osv. Jag tycker att en läkare borde läsa allt detta i min journal innan besöket istället för att fråga mig om vilken medicin han har skrivit ut i snart 1 års tid.. 

Han skulle även ha en uppföljning med mig kring min antidepressiva medicin men som jag själv fick boka in efter ett halv års tid för att han aldrig kallade mig. Joakim har bara bett mig komma in när han behövt förlänga min sjukskrivning och då har han bara frågat om jag hört något från psykiatrin och hur jag mår men inget mer med de. 

Jag har gått till Joakim sedan i början av 2020 och än idag, inne i November månad så har jag fortfarande inte kommit någonstans. Jag har fortfarande ingen psykolog, ingen som hjälper mig att ta mig framåt på något sätt. Vad ska man göra för att vården ska ta en på allvar och hjälpa en att komma tillbaka till arbetslivet igen? 

Jag gick även in och kollade i min journal för att se vad han faktiskt skrivit men han har ju inte skrivit något om mina besök hos honom. Han har bara registrerat att jag varit där?

Gillar

Kommentarer

by_anniess
by_anniess,

Vilket dåligt bemötande :/ Kram<3

nouw.com/by_anniess
lljonsson
lljonsson,
emelivet
emelivet,

Gud alltså jag känner att jag kokar just nu av att ha läst detta. Jag har själv upplevt nonchalans inom vården, möten som glöms tills det är försent osv. Det gör mig sååå arg! Det handlar om människors liv liksom! Tycker du ska rapportera honom!! Kram på dig, du förtjänade inte detta 🤍

nouw.com/emelivet
lljonsson
lljonsson,

Beklagar att du har erfarenheter av detta. Detta är inte första gången jag blir behandlad på de här sättet. Jag har anmält både honom & vårdcentralen pga tidigare händelser ❤


nouw.com/lljonsson
agnesmathilda
agnesmathilda,

KRAM❤️ Det är så tufft att vara sjukskriven, som ett heltidsjobb känns det ibland. Skickar massor av styrka till dig och vill säga att du inte är ensam. Det var så mycket krångel när jag var sjukskriven med, fast på andra sätt. Det är så tufft. Du är stark!

nouw.com/agnesmathilda
lljonsson
lljonsson,

Kram goding!! 💕

nouw.com/lljonsson
AngelicaCarlsson
AngelicaCarlsson,

hemskt, det ska verkligen inte vara så .. <3

nouw.com/angelicacarlsson
lljonsson
lljonsson,
linneassofie
linneassofie,

Nej men usch vilket bemötande 😟 <3

nouw.com/linneassofie
Anna
,

Åh fy🙄han har börjat på min vårdcentral efter att min läkare slutat och jag är tydligen listad hos honom nu. Verkar lovande. Hoppas jag inte blir sjuk.