Hysterin kring Coronaviruset

Jag har hållit mig länge för att skriva mina åsikter kring detta virus som nu kommit till Sverige men även har kommit till Stockholm och många fler städer. Jag har sett att mina vänner lagt upp bilder på att deras matbutiker är helt tomma för att folk bunkrar upp inför detta virus. Jag tycker att denna hysteri är något otroligt överdriven.

Jag kollade på Nyhetsmorgon imorse där dom hade bjudit in två specialister på just detta och de är ca 10% som måste vårdas på sjukhus när dom blivit smittade av coronaviruset. Personer som då är sjuka sedan innan, väldigt gamla eller små barn. Dom pratade även om att de allra flesta är sjuka i två veckor men sedan blir friska. Har man otur så är man sjuk i 6 veckor som mest men de har varit väldigt få fall.

När jag kollade på detta så förstod jag verkligen inte denna hysteri kring Coronaviruset, de är som en influensa? Men de är där emot farligt om de sätter sig på lungorna hos människor som är sjuka från tidigare. Men annars så har ju folk ingenting att oroa sig för eftersom de är en helt vanlig influensa för oss ”friska” människor.

Jag förstår att många har olika åsikter kring detta virus men detta är min åsikt och jag accepterar om ni tycker olika. Jag kan verkligen inte förstå att folk är hysteriska kring detta.

Gillar