Gör din egen sänggavel av bambu-bågar

DU BEHÖVER:

Minst 7 stora bambubågar (cirka 120 cm), jag beställde mina från Plantagen för de var de enda jag hittade. Beställde hem tre stycken 3-pack som var 118cm. Ni hittar dom här. Ni behöver även snöre samt en sax.

SÅ GÖR DU:

Placera ut bambubågarna på golvet såsom du önskar ha dem. Använd buntband/snöre och sätt ihop varje båges två ändar med varandra så att de liksom går ihop längst ner. Gör likadant på alla bågar. Vi hade inga buntband hemma så jag använde mig av natur snöre. Om ni ska använda detta snöre som jag använde så rekommenderar jag er att ha på er handskar. Jag använde inga handlar i början och fick sår på alla fingrarna där skinnet hade lossnat..

Använd buntbanden/snörena för att fästa bågarna i varandra, så att alla bågar blir till en sammanhållande enhet. Här sitter de nio stora bågarna ihop för att få en solfjäderliknande form. Men det kan också bli fint om du sätter varannan stor och varannan liten, eller 2 mindre i början och 2 mindre i slutet. Det är en smaksak.
Sätt buntbanden/snörena på tre höjder. Placera alla buntband/snören upptill och i mitten på samma höjd eftersom de kommer att synas och då är det snyggt att ha dem i jämna linjer.

Förstärk med fler bundband/snören längst ner för att få det stadigt. De längst ner kan du sätta precis som du vill, i olika höjder, eftersom de ändå kommer att gömmas bakom sängen. Nedtill kan du med andra ord förstärka med så många som behövs utan att det ser fult ut.

Linda jutesnöre runt buntbanden så att de döljs om du valt att använda buntband.

TIPS:

Sänggaveln kan stå mot golvet och hålls stadigt mot väggen med hjälp av sängen, även om den känns lite rank när du sätter dit den eftersom bågarna är så nätta. Vill du ha en högre sänggavel kan du hänga den på en eller ett par små, nätta tavelspik.

Vår säng är 180cm. Jag tyckte de blev perfekt med nio bambu-bågar.

Mer pyssel & diy's hittar ni på min Instagram.

Gillar

Kommentarer

emelieaj
emelieaj,

Så coolt! <3

nouw.com/emelieaj
lljonsson
lljonsson,
Ja är riktigt nöjd 🥰
nouw.com/lljonsson