En sväng till veterinären

Igår var dagen med stort D kommen. Klockan halv fem hade vi tid hos veterinären för Lilo. Jag tog in buren två dagar innan för att se hur hon reagerade men hon tog de väldigt bra & sov två nätter i buren helt frivilligt. Så att få in henne i buren och iväg till veterinären var inte alls svårt.

När vi väl satt i bilen så jamade hon på ett sätt som jag aldrig hört flest, hon lät så ledsen. Hon jamade konstant i kanske en kvart vilket gjorde att jag fick panikångest. När vi väl kom fram till veterinären så blev hon tyst för de var så mycket intryck och mycket att kolla på.

Besöket hos veterinären gick inte alls bra. Lilo vägrade samarbete, hon gick runt och fräste konstant. Efter tio minuter så lyckades vi få tag på henne så att veterinären kunde väga henne. Yes, hon är överviktig och måste gå ner 2.5 kg. Sedan var undersökningen i stort sätt klar. Eftersom Lilo inte ville samarbeta så gick de inte att undersöka henne.

Men veterinären sa att detta kissande är nog hennes beteende. De är någon typ av protest. Så nu gäller de att hitta vad problemet är samt köpa fler kattlådor och lugnande medel som man kan sätta i väggarna för att sprida en lugn doft.

Vi fick även med oss en medicin hem som Lilo ska ha i sin mat varje gång för att hoppas att hon inte är lika stressad när hon äter de. Så nu är de inte bara jag som äter mediciner i denna familj utan katterna också. Eftersom vi har tre katter så är de svårt att se till att de bara är Lilo som får i sig medicinen. Så vi har en del jobb framför oss men jag är bara glad att hon inte är sjuk.

Gillar