De årliga julbaket

Igår var de dags för det årliga baket! Innan morfar gick bort så var vi alltid hemma hos mormor & morfar där vi stoppade korv, gjorde köttbullar och leverpastej. När morfar gick bort så har vi försökt hålla i traditionen och flyttat den hem till mamma och pappa istället. Så igår osade det morfar i hela hemmet, han är så saknad!

Vi började med att göra leverpastejen samtidigt som några andra i familjen började rulla köttbullar.

Sen var det dags att börja stoppa korven. Varje år så ska alla göra i alla fall en korv. När vi stoppade korv när morfar fanns i livet så kallade vi dom alltid för Lollos julsnoppar bara för att jag sa att de såg ut som snoppar när jag var yngre. De är en mening som nog kommer sitta kvar resten av livet.

När allt var färdigt så umgicks vi bara och pratade om livet medan vi väntade på att middagen skulle bli färdig. En annan tradition vi har är att vi samma kväll äter av det som vi tillverkat. Och middagen var så otroligt god! Som varje år.

Efter middagen så hängde vi kvar en liten stund men vi var tvungna att åka hem hyfsat tidigt då sambon skulle upp och jobba dagen efter.

Hade som varje år en väldigt mysigt dag med fullt av kärlek i luften. Jag är en sådan person som älskar traditioner och detta är en sådan tradition.

Gillar