dagarna efter plusset

Dagarna efter att vi plussat så kändes allting fortfarande väldigt overkligt. De enda symtom jag egentligen kände var de ömma brösten och den extrema tröttheten. Två dagar efter att vi plussat så var det måndag så jag passade på att ringa mvc på en gång. Vi fick en tid en vecka senare på måndagen, den 22/2. Fortfarande så kunde jag inte förstå att de låg en liten i min mage. Jag kan säga att H var mer peppad och hade förstått att han skulle bli pappa medan jag inte alls förstod någonting.

Första besöket på mvc var bara en massa information och frågor. På grund av denna pandemi så fick H inte följa med in vilket kändes jätte tråkigt eftersom detta är vårt första barn efter tre missfall. Jag var lite inställd på det eftersom jag följer en del gravida människor men trodde ändå kanske att de skulle vara annorlunda på inskrivningssamtalet, men icke. Så H fick vänta i bilen så länge.

När jag var klar så märkte jag att H var nästan lite förbannad över att han inte fick följa med in. Jag förstod honom självklart men tyvärr kan man ju inte göra något under denna pandemi. Min barnmorska klargjorde även att jag kommer få gå ensam på alla besöken vilket gjorde oss båda två väldigt ledsna.

Men jag överförde i alla fall all information till H när vi träffades igen och nu såg vi fram emot de tidiga ultraljudet som barnmorskan ordnade åt oss.

Gillar

Kommentarer

emelivet
emelivet,

Gud vad mysigt!! Var en sån spännande tid minns jag! Trist dock att papporna inte får samma upplevelser nu..

nouw.com/emelivet
lljonsson
lljonsson,

Ja, de är faktiskt väldigt jobbigt 🤍

nouw.com/lljonsson