biverkningar av antidepressiva

Jag vet att det är många där ute som äter antidepressiva eller som letar efter rätt dos och rätt märke. Det tar verkligen tid att hitta rätt medicin och det är faktiskt helt för jävligt att gå igenom. Så om du där ute är där nu, I feel you! men tro mig, de kommer bli bättre.

Jag har gått hemma i mer än 2 års tid nu. Den första tiden när jag mådde som sämst så skrev psykiatrin ut en ångestdämpande som bara gav mig mer ångest, men det förstod ju inte jag där och då. Min allra första medicin var Escitalopram som jag åt den lägsta dosen på. Det funkade inte alls, åt den medicinen i ett halv års tid utan resultat.

Detta var även i början när jag mådde som värst men läkarna vägrade sjukskriva mig vilket resulterade i att jag sa upp mig från jobbet med omedelbar verkan. Det var där allt började. började alla läkarbesök, alla mediciner.

Efter ett halv år på Escitalopram, höjningar & sänkningar. Ingenting fungerade. Jag märkte inga större biverkningar av denna medicin alls. Förutom yrsel & huvudvärk första fyra veckorna.

Så efter ett halv års tid fick jag testa Brintellix istället. En högre dos. Jag minns att denna fick jag många biverkningar av. Så som illamående, hungerkänslor, huvudvärk, ångest. Denna medicin åt jag i ett års tid och efter ett halv år så märkte jag enorm skillnad på min kropp. Jag hade gått upp i vikt, mycket.

De kom lite som en chock över natten bara, då insåg jag hur mycket jag faktiskt gått upp i vikt och detta gjorde ju mig otroligt ledsen. Trots dagliga promenader med flås så hände ingenting, jag gick inte ner igen. Så jag ville inte äta de längre. Jag ville inte gå upp mer i vikt.

Det var i början av detta år 2020 som jag för första gången blev skickad till psykiatrin som sjukskrev mig & satte mig på en betydligt starkare medicin som jag måste ha intyg på, då det visar i mitt urin att jag går på droger. Läskigt att gå på en sådan stark medicin? Svar: JA! Men oj vilken skillnad den har gjort!

Denna medicin som jag äter idag är egentligen en stark adhd medicin, lite som uppåtjack. Den har gjort susen för mig! För första gången på ca två och ett halvt år så mår jag bra. Jag har mått bra i sex månader nu. Så det tog mig 2 år att hitta min rätta medicin & dos. Så ni där ute, håll ut!

De enda jobbiga med denna medicin, de enda biverkningen är att jag svettas något otroligt. Jag behöver bara gå upp för trappan här hemma så börjar jag svettas. En skön promenad utomhus? Nej nej, det går inte. Svetten rinner överallt så fort jag rör på kroppen. Haha. Men detta är absolut något som jag står ut med eftersom jag mår så otroligt bra! Måste jag duscha flera gånger om dagen så får det vara så. För nu känns det som att mitt liv äntligen kan börja!

Gillar

Kommentarer

Lycklig
Lycklig,
Så skönt och höra att du mår bättre!!
jag äter Duloxetine ett SSRI preparat mot ångest och oro. Mår så bra! Det jobbiga biverkningar jag dock får leva med är extrema drömmar och enorm svettproblem! Vet precis vad du menar! All ansträngning gör mig blöt tyvärr. Men värt det mit att må skit ❥
nouw.com/lycklig
lljonsson
lljonsson,
Åh fina du ❤ skönt att du hittat rätt! De är värt de!
nouw.com/lljonsson