Ångest kring mat

Så länge jag kan minnas så har jag alltid haft problem med mat. Redan som väldigt liten så vägrade jag äta upp middagen när hela familjen satt och åt. Jag minns hur många kvällar som jag satt kvar vid matbordet ensam för att jag vägrade äta upp min mat. Många middagar matade jag till hunden och lurade mamma & pappa att jag ätit upp. Jag har alltid petat i maten så länge jag kan minnas.

Jag har självklart haft bra perioder också då mat inte alls har påverkat mig men den större delen av mitt liv så har mat gett mig ångest och så är det även idag. Vissa dagar kan jag svälta mig själv för att jag inte är sugen på någon mat alls. Medan vissa dagar hetsäter jag men när jag väl hetsäter så är det oftast något onyttigt och något som innehåller socker. Jag har alltid varit svag för socker.

Som förra veckan, då jag bakade tre plåtar lussebullar. Jag älskar att baka men de är något som jag måste sluta med. Jag har ingen kontroll över vad jag stoppar i munnen. Vad tog det? Kanske 4 dagar och så var dom här tre plåtarna med lussebullar slut. Visst åt sambon några men dom flesta åkte ner i min mage. Ena dagen åt jag endast sju lussebullar på en hel dag, ingenting annat.

Så här har min relation till mat alltid varit. Jag kan äta näringsrikt och bra i max en månad och sedan faller jag tillbaka och börjar hetsäta igen. När jag tittar tillbaka på gamla bilder på mig själv så minns jag att jag tyckte att jag var tjock där och då. Men idag ser jag en undernärd tjej som är allmänt förvirrad. Jag är lika förvirrad än idag men idag har jag istället nått min gräns när de kommer till att gå upp i vikt.

Jag har gått upp så pass mycket i vikt att jag inte längre kan ha några kläder i min garderob vilket resulterar i att jag går i mjukiskläder dag in och dag ut. Vilket gör att jag blir mer deprimerad och får mer ångest. Jag har alltid haft komplex över min kropp oavsett vilken siffra vågen har visat. Men detta är något som jag nu ska ta hjälp för hos psykologen. Jag vill hitta en balans i livet.

Gillar

Kommentarer

Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
Vet hur de är va själv så när ja var liten och är väl de än idag =/
nouw.com/jagochminahjärtan