Header
Random, Vardag

hejj igen, nu vare ett tag sen men jag har varit i danmark och sånt och heltt enkelt bara inte haft luste å skriva, nu är jag iallafall tillbaka igen och ligger i sängen och ska precis sova, så gonatt♡

HAHAH fin bild på brännan jag  fick, den ser helt sjuk ut haha, aja bjuder på den😂😂

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Random, Vardag

hej hörrni, jag fick en polaroid kamera i födelsedagspresent och tog första bilden idag, asså så jävla coolt! bilden lixom bara ploppar ut och sparas inte på något sätt förutom den lilla bilden som skrivs ut, och bilden blir så annorlunda verkligheten, dilden är tagen mitt ute i ljusa dagen men ser ut å vara tagen på kvällen. såå coolt, är iallafall jättenöjd.

Likes

Comments

Random, kläder, inspo

har typ precis insett hur jävulskt snyggt det är att ha en t-shirtklänning och kyta en skjorta runt, eller bara att knyta en skjorta generellt, är det bata jag?​

Likes

Comments

"Fan vad äcklig" "gå och dö du är för ful för att leva" "äckel" "usch vad tjock du äcklar mig" "hoppas du dör" varför skriver folk såhär till varandra? Vad är det som får folk att må bra när dom får andra att må skit? Fick för ett tag sen höra att några av mina närmaste kompisar blir utsatta av detta dagligen. Fyfan för er som skriver! Asså det är så jävla hemskt att folk ska behöva ta emot sån här skit av folk som sitter bakom skärmar och skriver, men sen i verkligheten är dom för fega för att ens öppna munnen, dom flesta iallafall.
Vad är det för samhälle vi har byggt upp? Vad är det för samhälle vi bygger upp för alla framtida barn?
Om du är en av dom som skriver näthat, varför gör du det? Om vi låtsas att du får t.ex en dotter och när hon är tio år blir hon offret, offret till samma skit som du sitter och skriver till folk, och det får henne att må skit varje dag pågrund av något som du var med och byggde upp. Hon blir kallad "hora" "slampa" "äckel" och mycket mer DAGLIGEN. Tillslut blir det för mycket för henne, hon börjar med självskadebeteende, blir deprimerad. Hur skulle du känna då? Skulle du vilja att din dotter blev utsatt? Nej jag tänkte väl det. Kommer du fortsätta skriva hat efter du läst detta? Jag hoppas iallafall att detta gav dig en tankeställare. 

Det här är till alla om allt, tänk efter ordentligt innan du gör något som kan skada andra.

Likes

Comments

Vardag

Hej igen! Det var några dagar sen nu, och, Nämen ser ni vad klockan är när jag skrivet de här oxå? Hahah alltid! Men iaf jag har tänkt för mycket på att skolan börjar och sånt så jag har helt glömt av bloggen, hehe.. Men men. Skolan har ju dragit igång igen och vi skulle ha börjat med värdegrunds vecka, men våra lärare bestämde att vi inte behöver någon mjukstart utan vi börjar med lektioner direkt.. Jippie.. :'( Ända klassen på skolan. Så idag läste vi i tre timmar i sträck och jag som inte läst på hela sommarn har näst intill glömt hur man läser typ dog..

Men igår gick jag och en kompis ut i fårhagen och skaffade vänner! Kolla vad fina!

Hoppas ni har de bra!

Likes

Comments

Random

Oh shit! Haha ser ni vad jag har gjort? Jsg har klippt fking sidecut! Jag är sååå nöjd men får ångest när jag ser håret jag sparat ut i 5 år ligga i en toffs framför mig. Har velat klippa mig så i ett halvår nu och jag älskar resultatet! Ska färga det lite lite mörkare för just nu ser det jätte tunt ut eftersom det är så ljust!
Haha ha de bra så hörs vi!

Likes

Comments

Vardag

Haha hej igen mitt i natten.. Duktigt Linnea.. Haha! Men idag har jag inte gjort nåt mer än åkt moppe i Karlstad haha! Jsg skulle till Skåre där en av mina kompisar bor men har aldrig kört dit förut så istället för en kvart så tig det två timmar.. Haha men jag kom fram tillslut iallafall! Sen har jag väll bara legat hemma och chillat! Är det bara jag som har sån jäkla ångest över att skolan börjar snart? Asså vill inte tillbaka till skiten.. Menmen jag får stå ut ett tag till! Hoppas ni nåt bra!
Linnea!

Likes

Comments

Vardag

Hejjjj! Haha asså nu får jag ändå ta och ge mig, ända gången på dygnet jag lägger upp något här är mitt i natten när alla sover, hur smart är de?? Inte alls egentligen men de har bara blivit så. Idag har jag iaf badat men mina kusiner för första gången i år. I vanliga fall brukar vi bada hur mycket som helst men det har bara inte blivit så. Sen fick jag någon spontan idé att jag ville åka till pappa så då gjorde jag det. Är det någon som kan gissa vad som stod och väntade på mig där? Jo en helt ny moppe från kymco! Jag blev överlycklig! Haha men iaf, jag åkte på den bort till min låtsas morbror eller vad man ska kalla det som bor typ 5km härifrån. Dom bjöd iaf på grillat och det var sååå gott! Jag blev kvar där till typ halv elva då det var jätte mörkt ute så det var lite läskigt att åka hem eftersom jag hatar skogar i mörker och det bara är skog hela vägen. Men jag tog mig iaf hem haha! Ja det var väll min dag! Hur mår ni?
Xoxo Linnea

Likes

Comments

Random, Vardag

"Höstterminen 2011 infördes ett nytt betygssystem i Sverige. Ett system som skulle ge oss elever rättvisare betyg samtidigt som lärares bedömning skulle underlättas. Detta tror jag alla redan vet.Men det jag tänker säga nu tror jag inte att alla vet. Det nya betygssystemet fungerar inte.

Det är omänskligt, orättvist och bäddar för misslyckanden. Det är ett betygssystem som är skapat för att elever ska misslyckas och ger inget utrymme för fel. För om jag som elev får A på alla prov förutom ett och får E så kommer mitt slutbetyg i kursen att bli ett D. Får jag C på alla prov förutom ett och får ett E så kommer mitt slutbetyg också att bli ett D.

Vad tror ni händer med studiemotivationen när man får det beskedet? Juste, den försvinner, putsväck, hejdå, adjö, ses aldrig mer. Varför ens kämpa för ett A? Varför ens klämma ur sig de där "nyanserade" och "välutvecklade" meningarna om de ändå inte kommer att väga upp någonting? Detta signalerar ingenting annat än att dåligt betyg väger mer än ett bra betyg. Detta är enligt mig helt orimligt. Ska inte skolan lyfta bra egenskaper och bra prestationer istället för att lyfta de lite sämre förmågorna? Betyget sätts alltså efter elevens sämsta prestation.

Enligt det nya betygssystemet får en elev alltså inte ha en dålig dag eller skriva ett mindre bra prov. Man får helt enkelt inte påverkas av omgivningen utan måste ständigt vara bäst. Läs: Man måste vara bäst. Och det är skillnad på att göra sitt bästa och på att vara bäst för i det här fallet räcker det inte att göra sitt bästa. Och det spelar ingen roll hur mycket lärare eller föräldrar säger till en att man inte kan göra mer än sitt bästa när betygssystemet och skolverket utstrålar något annat.

Ingen människa kan vara bäst på allt. Alla människor påverkas av sin omgivning. Men för att få ett A som slutbetyg i kursen så måste du vara bäst varje gång och det finns inga utrymmen för misstag.

Detta lägger större krav och ansvar på oss elever vilket leder till stress, press och prestationsångest. Jag vet elever som gått in i väggen på grund av detta. På grund av att deras drömmar och mål krossats under det nya betygssystemet. Jag har kompisar som vill komma in på gymnasielinjer där kravet är A i alla ämnen för att ens vara behörig för att söka. Dessa personer har inte råd med en dålig dag. De har inte råd med att vara sjuka en dag från skolan eller missa en genomgång. De har inte råd med att sova dåligt en natt och vara trötta och ofokuserade på provet dagen efter. Och hur lätt är det att sova med alla dessa krav och all stress som dessa krav medför? Svaret är inte så lätt.

Ni pratar om att det är absurt hur katastrofdåligt det gick för Sverige i förra årets PISA undersökning. Att Sveriges 15-åringar ligger under genomsnittet, helt galet eller hur? Ledsen att behöva vara den som förmedlar detta men omotiverade skolungdomar gör inte bra ifrån sig på prov. Oavsett om det är ett viktigt prov eller inte. Och tyvärr är de oerhört svårt (näst intill omöjligt) att vara studiemotiverad med dagens krav och betygskriterier hängande över sig.

Jag är trött varje dag i skolan. Dessa krav är orimliga. Jag vet att oavsett hur mycket jag kämpar eller hur bra jag gör ifrån mig så kommer jag inte att få A i alla ämnen. Jag kommer inte att gå ur högstadiet med toppoäng. Varför? För det nya betygsystemet vill inte att jag gör det. Det vill se mig misslyckas, gå in i väggen och få utmattningssymtom. Jag kommer inte få de betyg jag mest av allt vill ha för att jag är mänsklig och helt enkelt inte kan vara bäst på allt samtidigt.

Det nya betygsystemet är inte gjort för ungdomar utan utformat för maskiner som är programmerade att göra allt perfekt. Grejen är ju den att jag inte är mer än människa. Och det är ingen annan heller."

Den här texten hittade jag i ett inlägg på en blogg för ett tag sen, och allt som står i den är så jävla sant. DET NYA BETYGSSYSTEMET GRUNDAR SIG PÅ MISSTAG! Det är så det är.
När jag började 7an för två år sedan var jag sjukt studiemotiverad och as taggad för högstadiet och betyg och allt. Under hela 7an hade våran klass SJUKT mycket prov. Jag pluggade jätte mycket inför allt, jag blev jätte stressad så jag fick dålig sömn, jag slutade va med mina kompisar och jag kunde inte fokusera på träningarna. Jag har alltid, så länge jag kan minnas haft svårt att få in saker i huvudet och därför haft det kämpigt i skolan. Mina betyg blev max ett c och jag kunde inte förstå varför. När jag sedan slutade sjuan förstod jag hur betygssystemet var uppbyggt och hela åttan gjorde jag tvärt emot sjuan, jag pluggade knappt någonting. Alla betyg jag hade jobbat upp i sjuan rasade och inte förens halva åttan hade gått fick jag reda på att nians betyg grundar sig på sjuan och åttans betyg. Även om jag inte pluggade så extremt mycket under den tiden blev jag jätte stressad, och det var bara för att min omgivning gick och stressade upp mig för ALLT. Det kunde t.ex. vara ett läxförhör jag trodde att jag hade iaf lite koll på och var säker på att jag kunde tillräckligt mycket för att bli godkänd så kom alla och stressade mig genom att säga att jag skulle misslyckas totalt med det, vilket fick mig att må jätte dåligt. Jag visste att om jag skulle börja försöka få upp mina betyg när det var några månader kvar så skulle jag inte lyckas, men jag försökte ändå. Utan resultat. Nu i nian ska jag försöka göra mitt bästa men utan stress. Men problemet är att jag är såå skoltrött, jag är inte alls taggad på att börja skolan igen för då vet jag hur det kommer bli, jag kommer bli stressad på ett eller annat sätt, det är bara då det är. Skolan för mig har blivit kopplat till misslyckande, och så ska det inte vara, man ska inte behöva känna att om man misslyckas på ett prov så är det kört. Man måste kunna ha dåliga dagar.

Likes

Comments