Header

Nu i några veckor har jag dragit ner på antalet hästar om dagen för att hinna med skola och min egna, som jag tycker förtjänar mer utav min tid.
Blev ett pass i ridhuset igår, får fortfarande endast skritta och trava på Grandios men det finns ju mycket att träna ändå , eller hur?:) han skötte sig i vilket fall somhelst super!
igår var det även Fanny Ljungs första riktiga pass på sin nya ponny B. Breathless, jag satt även upp en stund, superfin ponny!:)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dagens dressyrträning kändes bara helt fantastisk, min häst är fantastisk.. Känns väldigt hoppfullt inför nästa återbesök hos veterinären om ca 2,5 vecka, hoppas på att vi inte behöver komma tillbaka på vääääldigt länge, känns bättre än någonsin men självklart är jag nojjig, min otur med hästarna måste vara en förbannelse haha..
Bara att hålla tummarna!
Puss


Likes

Comments

Dagens lunchdejt blev Louise Valkonen, thai mat ❤️
Besök hennes blogg: nattstad.se/louisevalkonen
Puss


Likes

Comments

Jag vet att jag är lite dålig på att uppdatera!
I söndags var andra dressyr träningen för Grandios efter 1 års skada, fortfarande rak i bakbenen men absolut inte halt börjar kännas väldigt hoppfull nu! Så sugen på att börja hoppträna ordentligt igen..
Puss
Här är en kort snutt på honom:


Likes

Comments

Sjuk idag.. Skit också.. Har inte tid med det! Därför fick det endast bli en liten skrittur ner till havet ihop med Sofia och Intencia, underbart väder!

OBS ni missade väll inte "Ryttareliten" som hade sitt första avsnitt idag på SVT1 ? 19.00 - 20.00 på tisdagar, får inte missas!

Hoppas på att jag är frisk imorgon, hoppning på schemat i skolan, det gillar vi. Min skolhäst fick dock somna in i torsdags, så nu får vi se vad det blir för häst.. Sov gott Never Mind
❤️

PussLikes

Comments

De senaste två dagarna har varit helt underbara!
Söndag: 9 grader och sol,
Grandios : Dressyrträning 1 timma
Tinna: Hårt och lösgörande pass i ridhuset
Fantasie: Lösgörande samt träning av galoppombyten

Träningen på Grandios första på ett helt år gick fantastiskt! Får fortfarande endast skritta och trava men finna fruktansvärt mycket man kan göra både i skritt och trav, helt fräsch taktmässig, rörde sig smidigare och superfin i munnen, happy
👍

Dagens pass på Tinna var inte särskilt avancerat mycket galopp och mycket fokus på att få in vänster bak inunder henne, genom mycket slutor, skänkelvikningar, bakdelsvändningar och framdelavändningar.

Dagens pass på Fantasie var inte heller särskilt avancerat, den här hästen förvånar mig varje dag, 20 år gammal, men en sådan livsglädje och arbetsvilja! Så himla roligt att se :)

Måndag: Idag blev det en snabb sväng till skolan mellan 8.30 och 12.30 för att plugga hästens anatomi, endast 65 sidor tjoho! Lustigt egentligen vad man kan mycket om hästens kropp, själ och hälsa gentemot vad man om sin egna kropp.. Aja ..
Idag var en lugn dag med bara min egna lilla prins att ta hand om, blev att städa ur skåpet lite grann samt en lång promenad med lille grå :)

Veckans hiss: Cowboy magic shine in yellow out , vilket schampo skimmlarnas svansar blev som "nya"! Finns att köpa på svensk ridsport 130 kr

(Cowboy magic)
(Grandios)
(Intencia)
(Fantasie)

Likes

Comments

Började att kicka igång horseshow veckan redan i måndags genom att spåna boxar och rulla ut mattor osv på Scandinavium. Idag blev det ett ganska så tufft tömkörningspass 07:45 på morgonen för min grymma Grandios. Sedan bar det av mot horse show kl 10:00 och kom hem vid ca 21:00, like like! Sett många fantastiska ritter idag (även några sämre på den svenska sidan) dock duktigt jobbat av alla tjejer i gymkhanan!
Med hem från mässan var ett nytt skimmelschampo, svensk ridsport montern 130:-, godis från PS, hästarna ÄLSKAR det, 1,2 liter mixa själv 50:- samt ett schabrak halva priset 350 kr:- :o från Horze montern.
Imorgon bär det av till Scandinavium igen hela dagen samt kvällen!
Puss
Likes

Comments

Hopptränat för första gången på 7 månader så roligt att skutta lite igen, tränar för Caroline Johansson på hästen Galento Gosh 8 år. Gick mycket ut på att få honom rak upp emot hinder och kombinationer, då han har en viss förmåga att "åla sig" härliga häst!:)
Likes

Comments


Kyras ABC del 2

Kyra Kyrklund:
Genom att arbeta på det sätt med att straff= inverkan, beröm=ingen inverkan så förfinar jag hästarnas reaktioner. De får inte hela tiden hjälper och påverkan som söver och tröttar ut dem, utan blir istället långt mer vakna och mottagliga för mina hjälper. Tag t.ex en skänkelvikning: Jag ger den sidförande skänkelhjälpen , och så snart hästen reagerar slutar jag trycka med skänkeln men väntar mig ändå att hästen fortsätter att flytta sig sidvärts under några steg. Först när jag märker (och helst lite innan dess) att den slutar gå till sidan, lägger jag till skänkeln på nytt. Den ryske dressyr ryttaren Ivan Kizimov beskriver denna metod mycket illustrerande: Det är som att åka spark stötting - när sparkstöttingen har fått upp farten så slutar du att sparka, och först när farten avtar så sparkar man på igen.
Jag bygger hela min ridning på några mycket enkla principer, som jag istället använder med stor konsekvens. Jag vill att hästen först lär sig att lyda de tre mest grundläggande hjälperna - en i taget: den framåt drivande hjälpen (skänkeln), den förhållande hjälpen (tygeln) och den vändande hjälpen (vikt och skänkel i kombination med tygeln. Först när hästen villigt och lätt reagerar för de enskilda hjälperna börjar jag koppla ihop dem. När jag sätter mig upp på en främmande häst eller på en unghäst, är mitt mål inte detsamma som många andras att till varje pris så snabbt som möjligt få hästen att gå på tygeln. Allt för många ryttare fokuserar alltför mycket på detta. Redan här går det galet, når de tvingat en häst att böja på nacken och gå i en bestämd, fixerad hållning utan att egentligen vara eftergiven. På det sättet skapas tidigt de första aggressionerna och blockeringarna i hästen
Kyra Kyrklund

(Jag och Intencia på bilden)


Likes

Comments

Dagens hopp pass på Intencia, går bättre och bättre:)
Puss

Likes

Comments