Idag klockan 16.50 blev våran lilla fis (som var 4 veckor på bilderna) ett helt halvår. Det känns så sjukt overkligt hur fort dessa sex månader har gått, samtidigt som tiden går så långsamt på ett vis. Det är en väldigt svårförklarad känsla.

Jag försöker att verkligen uppskatta varje sekund med denhär lilla bönan, ta vara på varje dag när hon är såhär liten för jag vet att snart så kommer hon hem och gråter över kärleksbekymmer och skolkar från lektioner. Ser så sjukt mycket fram emot ett liv tillsammans med henne, och ser så fram emot att visa henne världen och hur vacker den kan vara. Längtar så efter att få se henne växa upp, lära henne allt jag kan. ❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Min och Noélles amning har gått i princip felfritt, jag hade sår och så i början som läkte på några veckor och sedan dess har vi bara kört på helt enkelt. Jag har läst på om amning under tidens gång, har aldrig haft problem med produktionen och Noélle har alltid gått upp superfint i vikt.

Jag tror att under dessa månader så har jag haft en väldigt blandad relation till vår amning och mycket skiftande känslor. Jag har ena sekunden känt att jag är alldeles för låst och den andra sekunden känt att jag absolut älskar amningen och allt den ger oss.

Vid ungefär 4,5 månad så började jag ge Noélle flaska, vi höll på kanske 1 1/2 vecka med ersättning samt amning och Noélle började få katastrof-ont i magen. Jag fick panik och vi återgick till att helamma.

Nu är Noélle snart 6 månader, hon är en extremt krävande bebis. Ett så kallat plusbarn har jag kommit fram till. Hon är oerhört känslig, orolig och beroende av närhet. Hon har svårt att fokusera och sålla intryck. Hon har också mycket svårt vid insomning. Hon kan inte vara själv, eller hos någon annan speciellt länge innan hon börjar gråta och sträcka sig efter mig. Med det sagt så är jag alltså skittrött, och förmodligen hon med.

Vi har nu de senaste två veckorna försökt börja ge henne flaskan igen, med hopp om att hon klarar av att sova i sin säng i längre än 45 minuter åt gången på natten och med hopp om att jag ska slippa ligga i soffan med Noélle fastklistrad på mitt bröst. Jag kan inte förklara hur mycket jag önskar att jag bara fick sova bredvid Joakim en stund.

Problemet är att Noélle tvärvägrar, när flaskan åker fram så skriker hon halsen av sig, hon kastar sig bakåt, skakar med hela huvudet och spänner kroppen. Hon prövar inte ens att suga tag. Jag känner mig uppgiven, och det känns hopplöst. Just nu känns det som att jag aaaaaldrig kommer få sova ens tre timmar i sträck igen och som att hon kommer amma tills hon är 15. (Självklart vet jag att det inte kommer bli så, självklart vet jag att jag kommer få sova igen. Men känslan är densamma 😣)

Imorgon ska vi till bvc som sagt och prata med våran sköterska, på min önskan. Jag ska se om hon har något eller några tips till mig angående hennes (min) sömn och hur jag ska hantera hennes enorma behov av brösten. Även om hon inte kan hjälpa mig rent praktiskt så behöver jag få prata ut med någon.

Uppdaterar er imorgon sen om hur det går.

Likes

Comments

Hej hallå!

Idag var Jockes första lediga dag på vad som kändes evigheter, vi har därför gjort en massa ärenden som behövts göra och umgåtts däremellan.

Dagen började med tvätt, därefter åkte vi och köpte växter till ena akvariet, efter det köpte jag några begagnade julgardiner av en tjej på köp&sälj. Vi åkte upp och hämtade lite kläder som Noélle fått av sin farmor (Tack!! Malin ❤❤) samt handlade hem mat. Efter det tog vi det sista varvet, köpte två nya fiskar och hämtade ut paket med bromsskivor till nya bilen. Sen var det dags för middag.

Jag sitter just nu i soffan, nyduschad. Jocke försöker förgäves med att ge Noélle flaskan i sovrummet men hur det går har jag ingen aning om. Just nu låter det lugnt men chansen är nog större att hon somnade än att hon tog flaskan. Men jag tänkte prata mer om våran kamp med flaska/amning i ett separat inlägg så mer om det då.

Imorgon ska vi träffa Sara och Isak, vid 15.30 så ska vi till bvc och prata lite med våran sköterska angående amning/mat/flaska; efter det blir det nog som vanligt på fredagar när Jocke jobbar sent, tacofredag och idol hemma hos mina föräldrar!

Vi hörs sen.

Likes

Comments