Header
  • Facebook
  • Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Tror jag inte är ensam med att ha en häst med känslig mage. När jag tog över Zuper var hennes mage katastrof, det bara rann. Började köpa massa tillskott i hopp om att hennes mage skulle bli bra, eller åtminstone bättre. Provade verkligen ALLT och la massvis med pengar, men inget fungerade. Lyxigt nog har vi en i stallet som jobbar på KRAFFT och hon bad mig hålla ut för de hade ett nytt foder på ingång.

Så fort deras nya foder släpptes var jag och köpte en säck. Zuper har tidigare gått på Grov original, så började blanda Groven med deras nya foder Low Starch. Redan efter några dagar började jag märka skillnad, och då gick hon ändå lite kvar på Grov. Idag äter hon bara Low Starch och hennes mage ör så himla bra! Mitt mammahjärta ler varje dag när jag mockar hennes box och bajsarna är sååå fina haha! Har före och efter bilder men tror inte ni vill se de..;-)

I Low Starch är det väldigt lite socker och stärkelse och det är antagligen dessa två ämne som gjort hennes mage dålig. Så ett tips till er med en häst med dåliga mage, prova ett kraftfoder med låg andel socker och stärkelse. Plus så finns de levande jäst i Low Starch som också hjälper till. Har även märkt på hennes allmäntillstånd att hon mår så mycket bättre. Hennes mage hann inte ta upp alla näringsämnen när magen var så dålig.

Utöver Low Starch får hon även linfröollja och extra salt. Linfröoljan är främst för att ge henne lite extra energi. Det ger långsamenergi och är vänligt mot magen. Sen ger de en fin päls och har positiva effekter på hjärta, kärl och leder. Saltet får hon för det inte är tillräckligt i grov och kraftfoder och Zuper rör absolut inte sin saltsten..

Zuper älskar KRAFFTS Mash, men tyvärr blir hon dålig i magen av de då det är hög andel stärkelse. Har dock sett att Granngården har fått in något nytt som heter Betifber, vilket ska vara någon blandning av Betfor och Mash men inte så mycket socker och stärkelse, så en säck måste jag köpa och prova! Vill ha något gott att ge efter tävling eller ett hårdare träningspass för snabbare återhämtning.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag blev det uteritt med ponnybusen. Så duktig men fick hålla i mig vissa gånger och min balans sattes på prov haha! Zuper är inte alls tittig att rida ut på men lilla Debbie blev rädd för stubbar och traktorspår aw. Dock måste jag ge henne en guldstjärna, fyra år och ändå så duktig! Kände verkligen kvalitéerna i hennes trav nu när hon riktigt bjöd på wow! På onsdag åker jag och rider henne igen, och då ska vi träna lite på programmet som vi ska tävla om två veckor. Hon behöver komma iväg och träna på staketen och domarborden, så blir tävling med utbildningssyfte. Ska blir så roligt!

​Rider alltid henne med en rem runt halsen, kan vara en bra livlina ;-)

Likes

Comments

Godkväll! Har äntligen kunnat sätta mig ner efter massa stress på jobb och fix i stallet. Nu börjar man känna av ”jultrycket”...varannan kund har hämtat ut paket så jag har sprungit fram och tillbaka. Härligt med motion!

Glömde berätta att jag var och red lilla ponnisen igår också. Hon gick så mycket bättre igår än sist, eller hon gick bra förra gången också men snäppet bättre igår! Nu förstod hon mina hjäper bättre och jag börja förstå hennes svagheter/styrkor och hur jag skulle hjälpa henne. Härlig ponny med full av energi som gillar att jobba. Hon bjuder på otroligt bra, dock kan hon bli lite stark och ”luta” sig mot bettet så får påminna henne att hon faktiskt klarar sig utan fullt stöd från min hand, och det blev så bra mot slutet. Duktig liten ponny! Hennes galopp är verkligen stort plus och traven kommer också bli riktigt bra när hon blir starkare.

Zuper verkar njuta av sin vila, hon behövde nog de men jag hade planerat den lite längre fram. Men lika bra att ta vilan nu när hon ändå blev behandlad och bara ska skrittas. Längtar efter att få jogga igång henne och fortsätta med bytena! Ska sätta igång henne lugnt sen, vi har ingen stress till något. Men känner jag Zuper rätt så kommer hennes energi komma krypandes nästa vecka haha! En vecka klarar hon väldigt bra sen börjar hon undra vad som händer och verkar längta efter att få träna och bli riden. Den 29onde ska vi till Helena igen på återbesök sen är det ny sadel som gäller!

Huuur gulliga är inte Liam och Debbie?!

Likes

Comments

Vi är redo för vinter och snö!! Idag kom Zupers nya vintertäcken med posten. Blivit många köp av täcken detta året, men jag har inte ägt några täcken som passat henne. Skönt att ha täcken för alla säsonger och väder nu och slippa lägga massa pengar på täcken nästa år. Får hoppas att hon inte tar sönder dom i hagen..haha!

Blev ett Amigo stalltäcke 350g som jag tänkte hon ska ha nör det börjar bli några minusgrader på natten. Just nu har hon ett 200g. Ute blev det även ett Amigo 250g, och det åker på när det blir vinterväder. Vi slänger på utetäckena ovanpå innetäckena när de går ut. Så smidigt och man sparar massa tid. Vad tror ni? Kommer prinsessan på ärten frysa med dessa täckena? Skulle det bli värsta kaosvinter får jag slänga på ett 100g innetäcke till under, men tror inte de ska behövas haha.

Zuper var så trött och mysig idag och hon står som en åsna..så hon visar inte upp täckena så väl haha!! Något stora i halsen men hoppas de formar och lägger sig efter några dagars användning. 

Likes

Comments

Hej på er! Nyss hemkommen från jobb och ska äta lite lunch sen vidare och fixa stallet. Tänkte mocka, fixa mat och ta in hästarna, sen ska jag iväg och rida ponny och sen tillbaka till Zuper och promenera med henne.

Var och red ponnyn igår också, så kul! Det är ett 4årigt sto som är från Irland. Väldigt trevlig och bär sig bra, har dock lite åsikter och blir lätt lite springig märkte jag. Känns som en oslipad diamant! Hon tar hjälperna ganska väl, galoppfattningarna är inte 100% än men det kommer. Hon bjuder på bra fram, och det är de viktigaste tycker jag i så ung ålder. Får se hur hon sköter sig idag, hon kan tydligen köra lite latjo lajban ibland haha!

​Inte fullt lika van för kameran som Zuper är..Zuper älskar att bli fotad och vet vilka sidor hon ska vända till för att få bra vinklar ;-) 

Likes

Comments

Godmorgon! Idag tog jag mig en välförtjänt sovmorgon, kommer inte ihåg sist jag fick sova ut. Idag är jag ledig men mycket som ska hinnas göra. Ska strax upp och fixa stallet, sen besiktiga bilen och därefter vidare för att rida ponnyer, så kul! Ska hjälpa min förra tränare med sina ungponnyer för systern som rider dem har ramlat av och skadat sig.

Hur fint väder var det inte igår morse när jag tog ut hästarna? Mys!

Likes

Comments

Först JAAAA Sverige är med i VM!! Hur grymt? Så himla bra gjort men gud, de sista minuterna mådde jag så illa haha! HEJA SVERIGE!

Idag har jag och Zuper tagit en kvällspromenad i mörkret. Vi gick på grusvägar, under en stjärnklar himmel och helt vindstilla, myyyss! Hade reflexväst och ficklampa, säkerheten är viktig! Hon är så himla cool, kolsvart och hon bara skrittar på utan att ens bry sig om de.

I sommars fick Zuper en maskot, så klart Lilly My. Jag är halvfinsk så Mumintrollen gick varmt på tv:n under min barndom. Det roliga är att jag är en kopia av Lilla My, och det är Zuper också. Så ni som sett Mumintrollen och har koll på Lilla Mys personlighet, ni kan räkna ut hur jag och Zuper är som individer haha. Vi båda är viljestarka, busiga, orädda, alltid glada och gillar att retas haha.

Likes

Comments

Idag har jag skrittat lilla russet i ca 15-20min. Kändes så fin men så chockad hon vart när jag hoppade av. Precis som hon tänkte ”men hallå vi har precis börjat, vad gör du?!”. Hon var väldigt pigg så blev perfekt att öva lite halter som jag skrev tidigare. Imorgon tänkte jag skritta henne för hand på grusvägarna..slutar dock 19.00 så blir att leta fram en pannlampa och reflexer haha!


​Zupers nya huva från KRAFFT, HUUUR SNYGG?! Måste leta fram ett mindre svängt pannband. Alla mina från ps kommer gå ner över loggan och det blir inte så fint..i-landsproblem! 

Likes

Comments

Zupers ömma kota tar jag på fullt allvar, och har nu hittat en bra sadelutprovare samt en equiterapeut. Så om allt ser bra ut på återbesöket ska de båda bokas omgående och ska även ändra vårt träningsupplägg. Vill verkligen att Zuper ska må väl och hålla. Fått så mycket tips av kunniga människor som jag tar åt mig.

Idag har hon fått gå ut i sin hage igen, och ni kan nog gissa hur lycklig hon blev. På söndag ska jag äntligen få hoppa upp och skritta en stund. Så glad att jag får jobba henne lite i skritten, så varför inte utnyttja detta och verkligen träna halter? Nu ska jag fortsätta Googla massa kunskap om hållbara hästar!

Likes

Comments

Gårdagens besök på kliniken gick bra. Zuper fick beröm för sina muskler osv. Tänderna var det inte så farligt med som jag trodde, lite vassa men inget mer. Dock så var hon lite öm i vänster framkota. Hon visa inget hälta direkt, utan mer missnöje när Helena böjde lite extra vid kotan. Inte ens en halv grad sa hon, men vi valde att behandla för att hjälpa henne och hindra att det blir värre.

Zuper fick ett nytt smeknamn av vår veterinär Helena, så numera kallas hon för Prinsessan på ärten...haha! Lilla bortskämda häst. Skönt med Helena för hon kan svara rakt och ärligt på alla mins frågor, och hon vet hur orolig jag är av mig. Så idag har Zuper boxvila, men imorgon ska hon få gå ut som vanligt. Vi ska skritta i två veckor och sen börja jogga lite smått innan återbesöket.

Likes

Comments