Om jag ska vara helt ärlig så är jag verkligen helt slut efter helgen. Den har varit jättebra, rolig och intressant.
Kom hem igår mitt på dagen ungefär och resten utav dagen blev det bara att ta det lugnt.
Idag är jag trött och sliten efter helgen som sagt men jag har fortfarande en hel del saker att göra idag men jag har inte hittat orken än. Jag ska bland annat packa tills imorgon. För imorgon så åker jag först till Lönneberga för att ställa bilen hos pappa och sen kommer Gert ifrån Skåne och hämtar oss innan vi åker och hämtar Tom och sen åker upp till Värmland.
Så det är rätt så mycket som ska packas med och för att jag ska komma ihåg allt så skriver jag alltid en pack-lista. Så det ska jag göra idag vilket inte är det roligaste att göra men det måste göras. Visst det är roligare att packa än att packa upp men just nu känns det lite jobbigt.
Eftersom jag ska vara borta tills söndag kväll/natt och Eric inte ska med så kommer jag verkligen att sakna honom.
Visst vi är inne på vårat fjärde år tillsammans och detta är mitt sjunde år som jag är på Svenska Rallyt. Men ändå är det alltid lika jobbigt. Visst att veckorna går fort när vi är med varandra 24/7 men är någon av oss borta så känns det som om tiden står still.
Kanske är det för att man tänker för mycket när man är ensam och därför känns det som om tiden står still. Just därför har jag tänkt att göra denna veckan lite bättre.
Aja nu ska jag försöka hitta lite kraft så att jag orkar att börja packa snart.


Bilder från i fredags då det blev nya naglar och ny hårfärg.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Som ni har läst innan så började denna veckan rätt så jobbig men nu har det blivit mycket bättre.
Men nu har jag rätt så mycket att stå i istället. För nu på lördag åker jag, Eric och pappa till Vrigstad för Årsmöte med Smålands Bilsportförbund och så kommer vi hem på söndagen, mitt på dagen någon gång. Sen på måndag ska jag packa och fixa allt innan jag åker upp till Värmland och Rally Sweden. Sen så är jag borta från tisdag till söndag kväll/natt. Men jag ska i alla fall försöka blogga så mycket jag kan när jag är där uppe. Men det brukar bli tidiga mornar och sena kvällar men som sagt, jag ska försöka.
Sen idag hade jag tänkt att hinna med att färga mitt hår och imorgon hoppas jag att dom har tid på nagelsalongen så jag kan få mina naglar fixade innan helgen.
Sen resterande veckan har bestått av en massa mailande och ringade faktiskt. Hoppas bara att något leder till något bra. Lägger nog ner 5-6 timmar varje vecka på just detta så jag hoppas att det löser sig snart.
Ha en bra torsdag nu alla där ute!


Likes

Comments

Hej på er!
Nu måste jag verkligen få säga att våra kroppar är ju helt otroliga!
Som ni läste i mitt förra inlägg så tog jag ut min p-spiral eftersom att jag hade fått såna stora problem med aknen.
Så i måndags började jag äta p-piller igen så nu när jag sitter här så har jag tagit 3 p-piller och jag känner redan en sån stor skillnad med min hud.
Visst använder jag produkter för att det ska hjälpa men under tiden jag hade p-spiralen så kände jag verkligen att det inte hjälpte med några produkter alls.
Men redan nu efter 3 dagar känner jag verkligen att det hjälper.
Jag vet att jag inte är ensam om just detta problem så jag hade tänkt att dela med mig om vad jag använder för produkter.
Jag vet också att alla har olika hud typer så just det jag använder och det funkar för mig kanske inte funkar för alla.


Dessa tre produkter använder jag. Alla tre varje kväll och två av dom varje morgon.
Nr 1: Visibly Clear, blackhead eliminating toner.
Detta är ett ansiktsvatten som verkligen gör rent hela ansiktet och funkar jättebra. Det torkar rent huden. Denna använder jag varje morgon och kväll.
Nr 2: Visibly Clear, blackhead eliminating Daily scrub.
Detta är en skrubb som innehåller små mikrokorn. Jag själv använder denna i hela ansiktet och den funkar verkligen hur bra som helst. Denna använder jag varje kväll.
Nr 3: Visibly Clear, spot proofing oil free moisturiser.
Detta är en mjukgörande kräm som återfuktar huden. Denna använder jag varje morgon och kväll.

Detta är vad jag använder och det funkar verkligen hur bra som helst för min del i alla fall. Jag kan som sagt inte säga att detta hjälper för alla eftersom att alla har olika hud typer.

Likes

Comments

Nu måste jag bara få ta och skriva av mig lite och då tycker jag alltid att bloggen är de rätta stället att göra de.
I början av juli så tänkte jag att jag skulle gå ifrån p-piller och byta till något annat. Så jag hade en kompis som hade spiral och då tänkte jag att man kan ju alltid testa. Så jag gick till umo för att prata lite om just spiralen. Eftersom jag har haft p-stav innan och det inte funkade alls med min kropp så var jag såklart orolig att det kanske inte skulle funka med p-spiralen heller. Men jag ville ändå ge de en chans.
Så i slutet av augusti så satte jag in min p-spiral och såklart var det jobbigt 2-3 månader men jag tyckte ändå att allt rullade på bra.
Många som använder p-spiral blir av med sin mens och jag var en utav dom och det var verkligen de skönaste med de.
Men dock var det en annan sak som blev jobbigt. När jag åt p-piller så åt jag några speciella eftersom jag hade problem med akne när jag var yngre och dom p-piller jag åt gjorde att dom näst intill försvann och det underlättade verkligen hur mycket som helst för mig.
Men efter 4 månader ungefär efter att jag hade satt in p-spiralen så började jag få tillbaka min akne och det blev bara mer och mer och jag mådde verkligen inte bra utav detta. Så jag satt i en sits som var väldigt jobbig. Det var som att välja mellan pest eller kolera. Men efter mycket velande nu i ca 1 månad så bestämt jag mig för att boka in en ny tid på umo.
Så jag var på umo idag och då tänkte jag bara att vi skulle prata om just detta problem jag har haft. Sen så trodde jag att vi skulle ta och boka in en ny tid till att ta ut p-spiralen men det gjorde hon redan idag. Vilket också var väldigt skönt så nu är jag tillbaka med mina p-piller och jag hoppas verkligen att detta kommer att funka så att min akne kommer att försvinna och att jag är nöjd med mig själv. Men jag hoppas verkligen att det kommer att funka nu med mina p-piller och att man kommer kunna hoppa över mensen. Då det är ett väldigt jobbigt moment plus att det är väldigt skönt att slippa den.
Kände verkligen att jag var tvungen att skriva av mig. Då jag tycker att just detta ämne är väldigt vanligt för tjejer så tycker jag inte att man ska skämmas för att prata om de då alla tjejer går igenom samma sak. För vissa är det jobbigt och inte lätt att hitta rätt och för ändra är det som en dans.
Så kom ihåg en sak, alla är vi olika och det är bra!

Likes

Comments

Stranger Things:
Serien utspelar sig i småstaden Hawkins i Indiana år 1983. Pojken Will Byers försvinner spårlöst på vägen hem. Polischefen Jim Hopper kopplas in i sökandet. På en diner på orten dyker en flicka upp som visar sig ha övernaturliga krafter. När myndigheterna med Dr. Martin Brenner i spetsen dyker upp flyr hon ut i skogen där hon träffar Will Byers vänner Dustin, Mike och Lucas. Flickan har namnet Eleven och har flytt från Hawkinslaboratoriet där hon utsatts för experiment.

Scream:
Efter en cyber-mobbning incident fungerar som en katalysator för ett brutalt mord, en grupp tonåringar bli den främsta mål av en seriemördare, som mörka hemligheter från Lakewoods oroliga förflutna dyka upp igen och trolla minnen av ett liknande mord som inträffade 20 år tidigare i gemenskapen. Emma Duval, en tonårig flicka som på något sätt är kopplad till stadens förflutna, är Mördarens främsta besatthet och centrera av dessa ohyggliga mord. Med både sin familj och vänner i uppenbar fara sätter hon att avslöja stadens mörka mysterier och avslöja mördaren en gång för alla. Detta bevisar dock svårt, speciellt när alla är misstänkt och någon kunde vara ett offer.
13 Reasons Why:
Tonåringen Clay Jensen återvänder hem från skolan en dag för att hitta en mystisk låda som liggande på hans veranda. Inuti upptäcker han sju dubbelsidig kassettband inspelad av Hannah Baker, sin klasskamrat och obesvarad kärlek, som tragiskt begick självmord två veckor tidigare. På band, Hannah utspelar sig en känslomässig ljud dagbok, beskriver de tretton skäl varför hon beslutat att avsluta sitt liv. Hennes instruktioner är tydliga: varje person som tar emot paketet är en av anledningarna till varför dödade hon själv. Och efter varje person har slutförts lyssnar på banden, de måste passera paketet vidare till nästa person. Om någon bestämmer sig att bryta kedjan, kommer en separat uppsättning band att släppas till allmänheten. Varje band riktar sig till en Välj person i hennes skola och detaljer deras inblandning i hennes eventuella självmord.
Slasher:
Trettio år sedan i det sömniga samhället Waterbury mördade en mördare som kallas ”den bödel” Sarah Bennett: s föräldrar. Sarah och hennes make Dylan har nu återvänt till stad, bara för att hitta sig själv mittpunkten i en rad fruktansvärda mord centrerad kring de sju dödssynderna. Det verkar ”den bödel” är tillbaka. Men om Tom Winston - ursprungliga bödeln - är bakom galler, som är den nya personen bakom masken? Som morden eskalera, länge begravda hemligheter avslöjas, att göra alla runt Sarah en misstänkt... eller ett offer.
Orange Is The New Black:

Piper Chapman, en ung kvinna, har i ungdomen smugglat knarkpengar åt sin dåvarande flickvän, Alex. Strax innan brottet blir preskiberat blir hennes roll upptäckt. Snarare än att riskera en hård dom, går hon med på att sitta 15 månader i fängelse. Hennes fästman, Larry, och hon förbereder sig så gott de kan för fängelsetiden, men när tiden för hennes fängelsestraff närmar sig blir hon nervös. Hon konfronteras med hur fängelselivet skiljer sig från livet utanför murarna så fort hon kommer in i kvinnofängelset: hennes sista tweet blir stoppad av vakterna, de pengar hon och Larry har tänkt att hon ska ha fördröjs, och hon lyckas göra sig ovän med Red, den intern som är ansvarig för fängelseköket, vilket gör att hon inte får någon mat. Dessutom stöter hon på uppdelningen mellan vita och svarta, homosexualiteten och sitt ex, Alex, som också sitter i fängelset.

Samtidigt som Chapman (som hon kallas inuti fängelset) möter nya utmaningar, återberättas de olika internernas respektive bakgrunder utanför fängelset.


Likes

Comments

Hej på er!
Just nu så är jag och Eric i Södra Vi för att Eric skulle fixa något med bilen, som vanligt.
Men man kan ju alltid hoppas att det går fort ;)
Senare idag så ska vi upp till Västervik och bland annat kolla på bio. Vi ska se den sista Maze Runner filmen. Tror de var förra helgen vi såg på dom andra två filmerna och dom var verkligen hur bra som helst så dom rekommenderar jag verkligen att ni ska se om ni inte har gjort de!
Igår så åkte vi hem till mina föräldrar och blev bjudna på mat och vi bjöd på fika.
Så till mat blev det rotmos och fläsklägg, älskar verkligen den maten! ❤️
Sen så hade vi med oss semlor som vi hade till fikat.
Blev en vänligt trevlig och mysig kväll hemma hos mamma o pappa.
Har inte träffat mamma på ett tag så det var verkligen på tiden att man fick göra de.
Imorgon blir det kalas i Djursdala och sen så får vi se vad kvällen har att erbjuda. Har inte direkt några planer.
Hoppas att alla ni får en underbara fredag!

Likes

Comments

Har börjat kolla på en serie på Netflix som heter " Thirteen Reasons Why".
Tycker faktiskt att alla ska kolla på denna serie för den är verkligen hur bra som helst.
Jag ska försöka att inte avslöja allt för mycket om vad som händer för er som inte har sett den.
Men jag tror vi alla känner igen oss på ett eller ett annat sätt. Alla har vi mått dåligt under högskoletiden eller gymnasietiden. Kanske har vi själva mått så dåligt eller har haft en vän, klasskompis som har mått dåligt. Man försöker finnas där för alla sina vänner men det är inte alltid lätt att finnas där och hjälpa någon som inte säger rakt på sak att något är fel eller att man mår dåligt. Man kanske försöker att förklara hur man mår men det är inte alltid så lätt alla gånger eller så kanske man inte redigt har någon som lyssnar på än. Alla har inte någon "nära" vän som dom kan prata med om vad som helst eller så kanske man har föräldrar som är lite frånvarande som inte alltid har tid att lyssna på vad man har att säga.
Det jag försöker att säga är att nog alla har haft tanken någon gång eller känner någon som har gjort detta.
Tagit SJÄLVMORD...
Vet att det är väldigt vanligt nu för tiden att fler gör just detta för att dom verkligen inte mår bra. Man har verkligen ingen att prata med och ingen nära vän som förstår hur man verkligen mår. Man försöker alltid göra de rätta och det som känns bra för en själv men det blir bara fel och man tycker just att man själv gör fel fast det kanske inte är ens egna fel.
Om någon tar självmord så berörs verkligen alla runtom. Går du i skolan så kommer det fortfarande finnas folk som pratar "rykten" om dig och det kommer fortfarande finnas folk som älskar dig. Men just dessa personer som älskar dig kanske skulle sagt de lite tidigare till dig så kanske du hade varit vid livet.
Så du som tror att du har en vän eller någon i din familj som inte mår så jättebra. Prata med dom!
Säg att du alltid kommer att finnas där för dom oavsett vad som händer och säger (just denna person som inte mår bra) att du bara ska gå därifrån, stanna kvar! Det är egentligen det personen vill.
Älskar du verkligen en person som du känner inte mår bra eller inte har de så lätt. Säg de till den personen! Du kanske kan rädda livet på denna person.
Det är fler och fler som försöker ta sina liv just för att dom känner att dom inte räcker till eller inte känner sig älskade utav någon.
Det är ca 15 000 personer som försöker ta självmord i Sverige varje år. Alla lyckas inte men det är faktiskt fler som lyckas att ta livet av sig själva. Det är fler som verkligen dör utav självmord än vad det dör i trafiken varje år.
Just den gruppen där självmorden sker är mellan åldrarna 15-24 år.
Det är helt jävla sjukt detta!
När du är 15 år! Du går i 9:an och du har verkligen hela livet framför dig. Du ska göra ditt val till gymnasium och du ska gå en utbildning där du gör något du älskar för att sen jobba med detta!
Därför just när man är 15-18 år behöver man verkligen någon som man kan prata med för det är verkligen viktigt. Alla i just den åldern behöver en vuxen som dom kan se upp till och vara närvarande. Detta är verkligen hur viktigt som helst!
Så jag tycker verkligen att alla med barn mellan åldrarna 15-24 år ska kolla på denna serien och sen att man pratar om just detta hemma. Det är en viktigt sak att ta upp för att det inte heller det lättaste att vara ungdom i dagens samhälle.
Det är mycket som ungdomarna blir utsatta för och har väldigt mycket att leva upp till. Ni som föräldrar kanske inte alltid ska sätta så stor press på era barn alla gånger och alla barn funkar inte på samma sätt.
Alla är vi olika och det är ju bra de för annars så hade det ju inte funkat!
Det jag vill säga är att ni ska ta hand om varandra och dom ni älskar ska ni verkligen ta till vara på!
Glöm inte bort att säga till just den personen att han/hon betyder mycket för dig eller att du ringer/ sms:ar och fråga hur dom mår mm.
Just du kanske kan förhindra just ett självmord!


Likes

Comments

Jag har tänkt att skriva detta inlägg nu ett bra tag och nu, just idag kommer det att bli av. Så då börjar jag väl!

Förrätten:

Till förrätt hade vi en laxbakelse med räkor.
Ingredienser:
- 1st: formfranska
-150 g: rökt lax
-1 dl: crème fraiche
-1/2 dl: majonnäs+ till kanterna
-1/2 st: hackad rödlök
- 2,3 msk: hackad dill
- citronsaft
- salt, vitpeppar

Garneringen:
- hackad persilja
- 1 kg: räkor
- löjrom eller stenbitsrom

Gör så här:
1: Ta ett glas och tryck ut cirklar i brödet. Tänkt på att det ska vara 3 bröd till varje person.

2: Tärna laxen. Blanda med crème fraiche, majonnäs, rödlök och dillen, Smaka av med citronsaften och kryddor.

3: Bred fyllningen emellan två lager och lägg en rundel på toppen. Täck väl med plastfolie och låt dom stå i kylen i ett par timmar för att safta ihop sig.

4: Bred ett tunt lager med majonnäs runtom och över rundlarna och täck kanterna med persilja. Garnera rikligt med räkor och toppa med löjrom.

Varmrätten:

Till varmrätt hade vi Gotländsk flankstek med hasselbackspotatis & rödvinssås och en sallad.
Flanksteken med hasselbackspotatis:
Pappa hade hand om köttet och potatisen. Men jag tror att ni alla vet hur man gör hasselbackspotatis och sen så grillade han köttet tillsammans med någon marinad.
Eric hade hand om rödvinssåsen som tar ett par timmar för att den ska bli bra.
Sen hade jag hand om salladen.
Så i salladen hade jag detta:
- Rucola sallad
- Rödlök
-Cocktailtomater
-Gurka
-Salladsost
-Physalis
Blir väldigt god sallad när man har physalis i tycker jag. Så ni som inte har testat de tycker jag verkligen borde göra de.

Efterrätten:

Till efterrätt hade Fizzy Bubble pannacotta.
Ingredienser:
- 40 Fizzy Bubble
-10/12 dl Grädde
Gör så här:
Klipp alla Fizzy Bubble så att du delar upp dom blåa och rosa. Spara några så att du kan ha dom vid servering.
(Jag vet inte redigt hur mycket grädde vi hade. Men jag tror vi hade 6 dl grädde till varje "färg")
Så häll upp 6 dl grädde i en kastrull och sen i med dom blåa delarna. Se till så att allt godis har smält och man kan även tillsätta lite karamellfärg om man vill de.
Häll sedan upp dom i serveringsglasen och låt dom stå i kylen i minst 1 timme innan du kan påbörja med nästa färg.
Sen upprepar du bara samma sak på nästa färg.
Svårare än så är det inte.

Detta var alltså vad vi åt på Nyår och som sagt så är det oftast jag som kommer på vad vi ska ha för något och hur det ska se ut. Jag tycker verkligen att detta är hur roligt som helst att göra en hel trerättersmeny. Visst att det är mycket att tänka på och vad man behöver för något. Men det lättaste är helt klart att kolla runt litet på nätet och sen gör man om lite så att det blir något man själv tycker om.

Likes

Comments

Hej på er!
Vet att det var ungefär 1 vecka sen jag skrev något här på bloggen men jag har inte haft någon ork till något denna veckan känner jag. Allt har varit helt konstigt och jag har inte mått så jättebra dom senaste dagarna och jag vet inte redigt varför.
Men aja nog om de.
Förra fredagen så åkte jag och Eric tillsammans med Hugo, Jenny, Viktor och Elin upp till Västervik för att äta på Pinchos. Var första gången för nästan alla oss att äta där och det var faktiskt coolt. Så jag rekommenderar verkligen de stället för det var redigt mysigt ställe.
Sen i onsdags så skulle jag åka med min lillebror Theo till Oskarshamn då han skulle sätta dit sin tandställning och istället för att pappa skulle ta ledigt från jobbet så erbjöd jag mig att köra honom istället.
Men jag trodde ju inte att det att det skulle komma så otroligt mycket snö men det var ju just det de gjorde. Trodde att vi skulle dö ett X antal gånger. Kan ju säga såhär att ha en Renault Clio är inte världens bästa bil att ha på vintern. Vi gled i sidled och jag kände hela tiden att antigen så kommer vi att köra ner i diket eller krocka med dom mötande bilarna. Men vi kom faktiskt fram till Oskarshamn och tur att vi åkte så pass tidigt också eftersom att det inte gick så jättefort på visa sträckor.
Idag så har jag inte gjort så jättemycket direkt. Gick upp vid 10 tiden ungefär och då satte jag mig i soffan och kollade lite Youtube innan jag bestämde mig för att gå över gatan och fixa mina naglar. Har sagt till mig själv hela veckan att jag ska göra de men har verkligen inte orkat. Men idag fick det bli istället.
Har inget direkt planerat i helgen förutom att på söndag ska jag och pappa åka till Vrigstad för lite domarmöte.
Sen så hade jag tänkt att försöka få upp mitt nyårsmeny-inlägg som jag har "tjatat" om att jag ska skriva men det har inte blivit något av de men det ska jag försöka med i alla fall.

Likes

Comments

Denna veckan så har jag påbörjat de nya jobbet som var tänkt att senare bli en fastanställning men så kommer det inte att bli. Jag har åkt med nu 4 nätter och det är verkligen inga bra arbetstider för mig. Det ända jag hinner med är att jobba, sova, äta och jag hinner inte med något där emellan, vilket inte alls känns bra då man vill göra andra saker också.
Så jag har sagt ifrån mig de jobbet och nu hoppas jag verkligen att jag hittar något nytt omgående. För detta funkar verkligen inte. Har varit hemma nu sen första november och jag har sökt en hel del men det har inte blivit något av de.
Så nu får jag väl ta och slänga in en andra växel och hoppas att de ska hjälpa.
För snart så kommer jag att gå in i väggen känns de som om det fortsätter såhär.
Känns som om det är jag som gör fel hela tiden och att allt precis allt är mitt fel att det har blivit såhär.
Sen när man inte heller vet till 100% vad man vill göra med sitt liv så är det inte heller så lätt.
Jag vet inte vad jag vill jobba med resten av mitt liv.
Jag vet inte om jag vill plugga vidare till något istället.
Jag tror att det är just därför jag har det svårt just nu för att jag velar alldeles för mycket fram och tillbaka över vad jag vill göra.
Jag har testat på en hel del saker sen jag tog studenten så jag vet på ett ungefär vad jag går för och vad jag är kapabel att utöva för yrke.
Jag vet bland annat att jag trivs jättebra med att jobba skift och ha mina friveckor för då planerar jag in saker efter dom.
Jag vill ha fasta arbetstider så gott de går och står de på schemat att jag ska jobba förmiddag hela veckan då ska jag göra de för då planerar jag ju in sakerna på eftermiddagarna som kanske inte går att flytta på alla gånger.
Jag vet att jag är stresstålig och att jag ändå kan behålla ett lugn fast man kanske ligger lite efter i arbetet men man kan ju inte göra mer än det man gör.
Jag vet att jag är social och har lätt att prata med nytt folk och är inte blyg med att fråga eller säga vad jag tycker och tänker.
Detta är mer eller mindre de som andra beskriver mig som och jag kan ju bara hålla med för att det har blivit mycket såhär nu.
Jag vet inte varför jag skrev detta inlägg men jag kände verkligen att jag var tvungen att skriva av mig plus att jag ändå inte kan sova då jag har jobba nu 4 nätter mellan 00:30-09:30 ish så då är de rätt så svårt att sova nu när man är van att vara vaken.
Men jag får väl se när jag somnar och om jag somnar innan Eric åker till jobbet.
Men aja det känns iallafall lite bättre nu när man har fått skriva av sig!

Likes

Comments