Gårdagen startade kl 03.00 på natten. Kl 04.30 lämnade vi knutpunkten i Helsingborg by buss på väg mot Köpenhamn. Väl framme i Köpenhamn var det en och en halv timmars väntetid så vi satt på stationen och dömde de fulla och fula människorna som gick förbi. Sådant får man bara göra om man är trött och fryser. Bussen från Köpenhamn lämnade vid 08.00 efter mycket strul med två icke engelsktalande chafförer.

Vi var framme i Hamburg vid två tiden. Resan gick bra, vi hann äta lite på färjan, schnitzel, och sova igen timmar på bussen. När vi väntade på att stallägarna Freya skulle hämta oss på busstation, som var förvånansvärt liten, slog vi vad inget Freya såg ut. Bella sa längre blont hår, lång och grön,blå, bruna typiskt blondhåriga ögon. Jag sa nån cm längre än vad vi var, kort brunt hår och blå ögon. Gissa vem som hade rätt på pricken? Me!

På vägen köpte vi mat inför veckan. Frukost och lunch ingick så vi köpte för middagar. Jag hittade såndär mayonnese som inte finns i Sverige men som finns i övriga Europa och som är så fett gott till pommes. Vi köpte sån! Jag tappade hakan när vi kom fram till stallet. Föder var så fint och välskött. Freya visade oss runt och gick snabbt igenom eftermiddags rutinerna. Sen käkade vi och jag har bestämt mig för att sova kl 21.00 senast för annars kommer jag aldrig orka.

Idag upplevde jag en av de bästa dagarna i mitt liv. Den började 07.30 i stallet. Några hästar skulle ut i skrittmaskinen och stallet skulle sopas. Sen bjöd paret på frukost med nyköpta frallor, nutella, sylt, ost, te och hela köret. Sedan var det dags att motionera hästar. Vi fixade iordning dem och sen bad Freya oss att ta på oss vår ridutrustning och sedan fick vi värma upp hästarna åt dem. Har aldrig varit så glad i hela mitt liv. Och hästen, den var så fin och så känslig. Sen tid paret över och vi gjorde i ordning nästa hästar. De färdig motionerade höstarna ska efter varje pass spolas av ordentligt, få spray i svansen och hovfett. Vissa ska stå under värmelampor och andra få svettäcke.

Sen var det lunch paus. Jag tog en powernap och käkade lite. Sedan var det nya hästar till skrittmaskinen och andra som skulle motioneras. På kvällen när alla hästar gjort sitt skall all utrustning putsas. Varannan dag med läderartat och de andra med lädertvål. Sedan ska stallet städas och smutsigt tyg slängas i tvättmaskinen. Semlan man säga godnatt till hästarna och gå upp till lägenheten som ingår.

Detta kommer bli tre helt underbara veckor!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Klockan är ju snart två så kanske det är lite sent att kalla det frukost. Men det faktum att jag inte har ätit frukost än och denna måltid innehåller "frukostmat" gör att jag har rätt att kalla det frukost.

Vaknade runt elva. Skönt o bara sova ut under helgen. Jag bestämde mig för att jag skulle springa en runda om en stund eftersom vädret var så fint. Jag somnade om och vaknade tio minuter senare av att det spöregnade.... Dagen är förstörd tänkte jag och somnade om igen. Nästa gång jag vaknade... Runt tolv var det fint igen. Så jag slängde på mig löparkläderna trots att jag inte alls var sugen på att springa och sprang i alla fall. Men långsamt för har inte sprungit på ett tag på grund av ständigt dåligt väder här nere i skåneland.

Rundan blev ca 4km tror jag och det räckte gott o väl. När jag kom hem igen, efter lite stretching så klart, gjorde jag "frukost". Gröt. Nyttigt. Sant. Gott. Låtsas det i alla fall. I gröten hade jag massa bra saker.
- banan
- havregryn
- salt
- russin
- blåbär
- röda vinbär
- solrosfrön
- linfrön

Eftersom jag inte vill lägga pengar på mjölk, den blir ju ändå bara sur, så är dessa ingredienser nödvändiga för att denna gröt skall vara ätbar.
Sen är jag största fan av honungsmelon, har ätit två och en halv på en vecka, så lite sådan var ett måste.

Nu jävlar ska det pluggas för nu har jag energi för en halv vecka framåt.

Likes

Comments

Asso vet att det inte bör tas seriöst men gjorde på skoj ett test som skulle kolla om jag skulle passa i Paradise hotell... Detta blev svaret

Jag blev fett förvånad över att en nyhets sida dels hade ett sådant test och sen hade ett sådant svar om det visade sig att man inte var blåst nog för att knulla rundor på tv och hugga sina vänner i ryggen... Dessutom ge en negativ syn på folk med vett i skallen... Jag är inte en sådan person som tar åt mig men jag tänker på att det finns människor med svaga psyken som skulle ta åt sig. Som faktiskt skulle tro att de var tråkiga för att de inte dricker alkohol, har fake tuttar och visar sig naken för halva svenska folket? Eller de som faktiskt skulle tro på att ingen bryr sig om man är smart... Jo för högskolor och seriösa chefer frågar efter antal ligg, hur många shots som kan tas innan man blir full och hur bra man är på att förstöra för andra...

Likes

Comments

Läste precis massor om allt hat som har uppstått på sociala medier under de senaste dagarna.

https://www.google.se/search?q=gina+dirawi&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=sv-se&client=safari

Varför? För att Gina Dirawi ska vara julvärd på SVT i år. Rasisterna tycker att det är skamligt att en muslim ska leda en kristen tradition.

Jag blir ledsen på Sverige när nu beter er så. Gina är en fantastisk och ambitiös person med talang och erfarenheter inom programledning mm. Varför skulle hon inte kunna vara julvärd på grund av hennes tro. Jag tror faktiskt inte att samtliga tidigare julvärdar har varit religiösa alla gånger och då var det inga problem.

Nu vet jag inte om just Gina firar svensk jul också med många muslimer som bor i Sverige firar båda. Då skulle det ju inte vara konstigt då heller? Eller? Varför är vissa så hatiska mot andra kulturer... Jag kan inte förstå hur man kan på andra sidan skärmen sitta o hata på en tjej som Gina? Nej! Skämmas borde ni rasister göra!
Jag hoppas att Gina är stark nog att inte ta åt sig av ert vidriga hat o genomför sändningen som julvärd. Det kommer att bli fantastiskt bra tror jag.

//Liz

Likes

Comments

Åkte till Stockholm för några dagar sedan. Min skola, Aplrydsskolan i Båstad, marknadsförde sig på Älvsjömässan där. Hälften av oss fixade egna sovplatser och jag var en av dem. Bodde hos en polare som jag inte träffat på ett tag så de var kul. Trevlig påg.

Första dagen fönstershoppade vi lite. Hittade ett par skor, sånna som jag har letat efter och velat ha i evigheter. De var prisvärda så köpte dem igår. Nöjd Liz.

Jag vet inte om alla har hört om terrorhoten i Sverige? Dom höjd ju till 4 på en skala av 5 på grund av att nån IS-terrorist hade tagit sig in innanför landets gränser. Han greps dock häromdagen. Älvsjömässan var en av de som låg högst på listan av terrorhotade platser.

Jag kan ärligt säga att jag var sjukt rädd. Jag började fundera på vad jag skulle göra om någon kom in med ett automatvapen o började skjuta. Springa åt samma håll som alla andra? Springa mot nödutgången? Gömma sig? Spela död? Slå sönder en ruta, hoppa ut o springa för livet? Jag vet inte? Vad gör man? Skulle jag klara av att leva med att ha lämnat skjutskadade ungdomar åt deras öde? Jag vet inte?

På grund av alla dessa tankar var det svårt att sova andra natten. Jag tänkte på hur det skulle bli om det blev krig i Sverige. Jag har min familj utspridd och om något händer är det ju stor chans att jag inte kommer få träffa dem på mycket länge eller ens någonsin igen?

Aja som tur är har det inte hänt något än och förhoppningsvis kommer det inte göra det heller. Men det är vid tillfällen som den natten som man kanske förstår alla flyktingar. De har levt i min mardröm, de har haft det som verklighet och de har fått lämna allt i kanske inte heller träffa sina familjer någonsin igen? Snälla ha lite medlidande för dessa stackars människor.

//Liz

Likes

Comments

Sitter på tåget mot Gbg.... En timme senare en beräknat bara på grund av att en busschaufför inte kunde vänta en minut. Det var så att när jag skulle kolla om det verkligen var 20 över som bussen gick då den var sen kom det fram en kille till mig. Han pratade inte svenska och inte engelska men behövde hjälp. Tågen i Båstad är inställda så det går ersättningsbussar till Ängelholm för resenärer med mål söder ut och till Laholm för de som ska norr. Eftersom att killen inte kan språket visste han inte detta o jag försökte förklara hur han skulle göra när min buss kom. Jag steg på pratade lite med busschauffören och bad honom vänta en minut så jag fick prata klart med killen. När jag går av kör bussen iväg. Chauffören visste killens situation och att jag skulle med bussen men ändå körde han?! Varför? Var det så viktigt att inte komma en extra minut försent?! Först blev jag sur men sen ledsen. Varför är folk så oerhört egoistiska? Det är väll egentligen självklart att man väntar på någon som hjälper en annan? Eller? Min mamma och pappa har lärt mig att vara medmänsklig. Ibland går det inte så bra men jag försöker. Men jag tvivlar starkt på att alla vet vad medmänniska är så tänkte förklara det till er som aldrig blev uppfostrade som man borde. Medmänniska är när du bryr dig om människorna runt dig och behandlar dem vänligt och med respekt. Klassiskt exempel, hjälpa gamla tanter över gatan, hålla upp dörren för näste man, säga till om någon glömt eller tappat något, hälsa på dem man möter mm.

/Liz

Likes

Comments

Har läst en del på sociala medier det senaste och det har varit rätt mycket snack om plugg och hur det påverkar hälsan. Även om hur svårt det är att leva upp till förväntningarna och hur knasig betygsystemet är. Jag tänkte uttrycka mig om detta.

Jag är en av dem som aldrig tog skolan seriöst. Jag har nu i efterhand undrat varför? Det mesta beror så klart på mig så jag ska inte skylla på andra nu men som barn var jag en rebell. Jag testade gränser och ville veta hur mycket makt jag hade i samhället. Lärarna som jag hade i låg, mellan och delar av högstatiet var för fega och svaga för att säga till mig. Det var aldrig någon som förklarade för mig att det var viktigt att göra sina läxor. Det var en del som sa till mig att ge upp när jag inte kunde. Det var en del sa till mig att sluta vara nyfiken och fråga så mycket.

Förstår ni vad som blev följderna? Jag tyckte inte att det var roligt att lära mig. Jag gjorde tvärt emot vad lärarna sa. Jag lärde mig i stort sätt ingenting. I åttan hade jag mitt egna schema som jag hade gjort. Det inkluderade Kemi, spanska och 25% av SO lektionerna. Jag hade över 24 timmars skolk. Tror att min pappa fortfarande inte vet om det? Hur kan det komma sig att en lärare inte ringer hem om en elev beter sig illa eller inte går på sina lektioner? Jag vet att jag bara har mig själv att skylla men fortfarande... Jag var sju år när jag insåg att jag kan köra med mina lärare.. Jag tyckte att det var roligt. Jag ångrar mig sjukt mycket nu. Men hur? HUR? skulle jag veta det då?

I slutet av åttan förstod jag vad som höll på att hända.. jag höll på att bli utan framtid... Så jag bytte skola för att få en nystart och började plugga. Jag slutade med alla intressen även ridning som alltid har varit en del av mitt liv. Jag gick från 220 till 302.5 poäng på ett år. Jag hade näst bäst betyg i min skola. MEN.. jag saknade grunder och kunskap från tidigare år. Jag har ingen aning om HUR man räknar ut vissa mattetal? Jag har ingen aning om VAD preteritum, infinitiv och perfekt är? Jag kan inte prata engelska för fem öre. Jag har ingen aning om HUR man pluggar och VAD som är viktigt när man ska skriva uppsatser mm.

Gymnasiet? Jag går på, enligt mig, en av Sveriges bästa. Apelrydsskolan. Men det är svårt. Riktigt svårt. Jag är van vid att inte ha några konkurrenter och helt plötsligt hamnade jag i en väldigt ambitiös klass. Många har bra betyg. Väldigt bra betyg. Jag måste anstränga mig till det yttersta för att hänga med. Det första jag gör när jag kommer hem, efter att jag har städat och diskat o allt det där, är att plugga. Jag slutar inte fören jag är klar, det brukar vara när klockan närmar sig ett, halv två, två. Jag hinner knappt umgås med min familj på helgerna när jag är hemma. Mår jag bra? Nej inte alls. Jag har rasat i vikt och jag är så trött att jag sluddrar mer en vanligt när jag pratar. MEN.. jag mår dåligt och har mycket och göra för att jag valde att skita i skolan när jag var mindre....karma kallas det.. den slår tillbaks väldigt hårt...men det är mitt fel så det finns inget att böla över... att klaga ger mig inga kunskaper och bra betyg.. att sätta sig ner och plugga ger en bra betyg.

Är det värt det? Ja! Det är värt det... Jag trappar uppåt hela tiden.. långsamt... men det går. Blod, svett och tårar är ändra sättet. Tänk möjligheterna som jag kommer ha om jag lyckas få bra betyg. Jag kan välja vad jag vill.

För att komma till vad jag egentligen menade.

1. Skolan är inte svårare, faktum är att den är lättare...

2.....MEN den är sjukt mycket sämre.

3. Du kan dock inte skylla ifrån dig!

4. Om du inte gör allt du kan? Hur kan du förvänta dig ett A?

5. Det är värt det.


Likes

Comments