Header

Ja nu är min psykoterapi slut, hade sista mötet idag med A. Köpte en blomma åt henne för att det hon gjort vart så fantastiskt bra!

Känner ångest just nu för att en rutin som funnits i ett år inte längre kommer finnas där. Det har vart en jävla resa med mycket ångest, känsla av att vara värdelös och tårar i omgångar. Jag vet att jag är färdig men det har vart en trygghet att kunna gå dit till A varje vecka i lite mindre än ett år.

I går var jag på hjälpmedelscentralen och fick prova olika typer av täcken, så just nu har jag ett täcke som är som en saccosäck, får se om Det hjälper. Är lite mycket i huvudet nu när jag ska vända om I vardagen

I morgon är det arbetsträning igen och på eftermiddagen ska jag till läkaren om mun sjukskrivning. Blir tidig kväll då jag är helt slut

Tjingeling

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Är sjuk igen för 3dje gången på en månad, skickade till vårdcentralen och frågade vad det kunde vara.

Dom sa att det förmodligen är luftvägsinfektion orsakat av virus och att det är viktigt att jag inte anstränger mig för då kommer det tillbaka :(
Jag som just blivit bra och skulle börja promenera och röra på mig igen.

Men det skulle jag tydligen inte, så fortsätter att äta bättre så ska det nog gå vägen iallafall. Nu får jag lite mat, men smakar ändå ingenting, blää

Tjingeling

Likes

Comments

Det känns att det värsta är över och att det bara blir bättre för varje dag som går.
Min psykoterapi är slut och vi utvärderar vad som blivit bättre sen jag började.

*är inte längre rädd när Petra öppnar dörren

*drömmer knappt mardrömmar/stressdrömmar

*mindre stressad och är inte på vakt och rädd längre.

*lärt mig säga nej eller vad jag känner.

Är dessutom påväg ut i sysselsättning på 25% på en liten butik här i byn som ligger i anslutning till Ica. Känns så himla skönt att få någon mer rutin att följa och jag ser fram emot det så mycket!!

Livet har vänt till det bättre och jag har även kontakt med en dietist som hjälper mig med kosten. Har slutat dricka all form av dricka med vanligt socker, äter mörkare choklad och äter fler gånger per dag.

Ska försöka blogga lite mer och berätta om vad som händer =)

Tjingeling

Har pysslat väldigt mycket och bara att hojta om ni vill beställa ett armband =)

Likes

Comments

När vi blir äldre vem ska då ta hand om oss? Med alla brister som finns idag i hemtjänsten och sjukvården så blir jag faktiskt rädd att min generation inte kommer kunna få personlig assistans fullt ut. Jag ska ge ett exempel på något jag finner absurt.

Jag är ursprungligen tyska och min gammelmormors syster som fortfarande lever men bor på ett hem för de som lever i sista skedet av livet. Hon får betala upp mot 48000 svenska kronor för att få vård och alla vårdgivare jobbar 24 timmars pass. Hur fasen har man råd med att bli sjuk eller gammal om man ens bor där?

Är glad att vi i Sverige har ett bättre system, men finns givetvis förbättringar som kan göras och vi behöver proffessionella arbetare som tar sitt jobb på allvar. Vi behöver en trygg framtid så vi vet att hjälpen finns där om vi verkligen behöver den och vi ska inte behöva betala tusentals kronor för att kunna få hjälpen. Som jag skrev i början så är jag faktiskt orolig över hur det kommer se ut för oss när vi blir så sjuka, kommer det ens finnas plats åt oss på någon vårdinrättning?

Vad tror ni om detta,

Likes

Comments

Ja idag har det vart pyssel och julklapps tillverkning och min kära fru har suttit bakom mig vid sitt bord och fixat  sina naglar. 

Jag gjorde klart en drömfångare som beställdes av vår guddotters Mormor i Finland. blev så sjukt nöjd men är ledsen över att det inte finns syntetiska fjädrar.
Vill ju värna om djuren också  :/

Såhär blev den

Annars idag så har vi käkat julbord i Sandfors, var riktigt gott och spelar ingen roll att det är litet jag orkar ju ändå inte äta så mycket. Åt inte ens efterrätt eftersom jag inte kan äta  annat än maten och ville verkligen inte må illa.

Somnade en sväng på soffan,blev så sjukt trött av allt. Nu ska jag pyssla lite och sen blir det  sängen eftersom vi ska upp i tid och åka till Lule för å hälsa på bästa Cassandra, Tommy och vår söta guddotter Signe <3

tjingeling

Likes

Comments

Ja nu är det inte speciellt långt kvar till jul och jag pysslar i stort sett varje dag med någonting.

Gör drömfångare med plastpärlor som man använde som liten på pärlplattor. Är så fantastiskt avkopplande och jag mår bättre för det är en sorts terapi och gör gott för själen.  Är ni sugna på en drömfångare är det bara att hojta. Jag gör vanliga med fjädrar också =)

Älskar verkligen att  göra det här.

Just ja, vår äldsta katt  Soda hon är sjuk och fick diagnosen hypoteros/giftstruma
Hon har haft mycket klåda, nervryckningar och personlighetsförändring mot våra andra katter. Så nu äter hon medicin och efter jul ska vi tillbaka till veterinären och ta nya prover.  Någon som vart med om något liknande?

Här kommer bilderna på de nyaste jag gjort!

Likes

Comments

Har valt att inte blogga på några veckor då jag haft så himla mycket att göra och knappt hunnit med mig själv.

Fick be min terapeut att skjuta upp våra möten tills jag tagit körkortet. Orkade verkligen inte med allt som det innebar.

Känner mig ganska slut som människa eftersom det vart intensivt i över en månad.
Nu börjar det dock lugna ner sig och jag lyckades ju med körkortet så är himla nöjd!!

Idag har vi städat, tvättat och lagat mat^^
Känns så skönt att göra bort det så behöver vi inte göra det i veckan. Nu är det dags att börja med alla julklappar också. usch känns så drygt vill bara skita i det.

tjingeling

Likes

Comments

Har inte orkat blogga på ett tag då all mun energi gått till att plugga teori, övningsköra, oach terapi. Fick be om uppehåll på psykoterapin tills jag kört upp då det blev alldeles för mycket.

Dessutom på det hela så byter jag medicin från ritalin till attentin så det har påverkat min energinivå väldigt mycket senaste veckorna.

Idag lyckades jag slå omkull mig bakom Ica här uppe, inte sandat eller saltat så fötterna bara försvann och så ramlade jag bakåt. Sjukt tur hade jag att jag bar ryggsäck annars hade jag slagit i huvudet. Nu Blev det bara armbågen som tog hela fallet rakt ner i isen. Är svullen och öm men inget är ur led eller av så det är bara att vila.

Behöver övningsköra inför uppkörningen så det kom lite olägligt :/

Update på tvisten med hyresvärden har kommit så långt att vi ska träffas på möte för förberedande sammanträde med besiktning inför nämnden.
Någon som vet vad det betyder?

ps.kommer försöka lägga upp lite bilder på allt jag lärt mig att virka  :D

Likes

Comments

Har ni tänkt på er framtid? Tänker ni väldigt långt fram eller planerar ni vecka för vecka?

Här hemma ska vi införa ett system som vi såg på Lyxfällan faktiskt

Man har 4 små lådor som alla är veckolådor med 1000 kr i varje utöver mat (kontanter)
Varje gång du köper någonting extra som godis, smink, kläder eller biobiljett så tas det ur den lådan för given vecka i månaden. Det som krävs är nu att det ska dit ett kvitto vid varje litet köp eftersom det är där vi ”förlorar” så mycket pengar och inte ser vart de tar vägen helt enkelt.

Så av dessa pengar och om det blir något över så skall de också sparas på ett separat buffertkonto i fall något oförutsägbart skulle inträffa. Bilen kan gå sönder, katterna kan behöva vård så vi vill vara förberedda

Vi har tänkt ganska många steg framåt även fast vi har den här korttidsplanen. Det behövs verkligen för vi har inte speciellt bra koll på pengar. Vi vet att det finns där å man har när man behöver.

I mars i år bestämde vi oss för att starta ett såkallat ISK konto där det dras en summa a’300 i månaden till just det kontot och så skattas de på en gång. Vi har alltså varsitt och dessa konton ska hjälpa oss när vi väljer att gå i pension. I dagens läge behöver vi ta lån för att ens ha råd med kontantinsatsen om vi skulle välja att köpa hus.

Det känns faktiskt sådär att man ändå levt i 26 år och det ända man har är ett arv från en släkting som avlidit för att spara pengar har aldrig vart en möjlighet tills nu.

Här kan du läsa lite om ett företag där du snabbt kan låna pengar om du behöver!

Likes

Comments

Ja först bar det i väg på möte med försäkringskassan och Coactive på Campus i stan, fick gå en bra bit från parkeringen i regnet så kändes sådär.

Mötet gick bra och jag ska dit på tisdag för en mer utförlig planering och berätta om min problematik och sjukdomshistoria så jag får rätt hjälp och rätt förutsättningar. Känns okej men känner lite småstress över allt.

Möte nr 2 var med min terapeut A, kan vi kalla henne.
Idag gick vi igenom om vi hade missat något, om någonting blivit bättre. Det har det!!

Har inte lika många mardrömmar om lägenheten jag bodde i med pappa och jag börjar få mindre flashbacks också, undviker inte längre att prata om det heller, men gillar fortfarande inte arga människor i min närhet.

Nästa steg i behandlingen blir att skriva brev till min Pappa, man gör så för att liksom bearbeta allt och kanske se saker på andra sätt och få nya insikter. Känns okej men kommer säkerligen vara skitjobbigt.


Innan vi for efter lunch fick jag ett namnsdagskort i brevlådan från min nyfunna twinsister Iina där hon grattade mig på namnsdagen. Blev så himla glad för är i stort sett ingen som kommer i håg den <3

Nu är det soffmys och tv som gäller nästan hela kvällen.

Tjingeling

Likes

Comments