Förbannat trött på cancer!

​Jag är rätt positiv som person, men just nu är jag så trött på cancer och cellgiftsbehandlingar att jag kunde skrika! I fredags fick jag mina femte och enligt planerna näst sista dos. Jag lever för att det faktiskt blir så också och att allt det här kan ta slut snart! Grejen är att det går så fort från att man känner sig rätt ok och fungerar som människa, tills att man fått sitt läkemedel och är en skugga av sig själv. Så är det i alla fall för mig. Missförstå mig inte, jag har aldrig haft en tanke på att inte kämpa, att inte göra mitt yttersta och jag skulle aldrig vågat tacka nej till cytostatika. Men kul är det inte. Som lök på laxen dyker det upp en massa pappersarbete också. AFA-fonden vill ha ett arbetsintyg från 2013 till nu. Orkar inte ens ta reda på vart jag ska ringa, Orkar inte. Det är några andra ställen som vill ha papper också. Att bli sjuk är som att bli arbetslös, pappersmässigt. Som gammal journalist ska jag nu ge bort ett gräv-uppslag, som jag nu förmodligen inte får tillfälle att göra (har inte jobbat för något nationell tidning och lokaltidningar måste ha lokalvinkel och har inte så mycket tid för gräv): Hur många svårt sjuka får inte den ersättning de har rätt till för att de inte orkar med pappersarbetet? Om en svårt sjuk person inte själv klarar pappersarbetet, vem kan de vända sig till? Vet patienterna om vart de kan vända sig för hjälp om sådan möjlighet finns? Detta är frågor jag gärna skulle ta reda på om jag hade en uppdragsgivare och den här sjukdomsperioden var över. Jag tänker inte främst på mig själv här, för jag är ju förhållandevis pigg, det finns många som är sjukare än jag, äldre och har ett sämre socialt stöd. Förlorar de sin magra ersättning på grund av det?

För övrigt tog behandlingen extra lång tid i fredags eftersom jag behövde två påsar blod också. Jag har börjat få spontana blåmärken och röda prickar lite här och där. Tydligen är det något normalt under omständigheterna som man ska vänja sig vid. Jag är fortfarande tacksam för att naglarna, ögonbrynen och ögonfransarna sitter kvar, samt att min tumör upptäcktes tidigt, men jag är inte på bra humör i dag. Det är också en del av livet, tyvärr.

  • Cancer
  • 1 023 visningar

Gillar

Kommentarer

akwpost
,
Tänker på dej jättemycket, Petronella. Heja dej! Du blir bra snart!
malinsveningsson1
,
Stor kram och krya på dig!
livshungrig
livshungrig,
Tack! Vad gulliga ni är!!! Jag längtar så efter att sista behandlingen ska vara bakom mig och att livet kan börja igen... Jag hoppas det blir ett liv som är lika bra och helst bättre än det var tidigare! Stor kram!!
nouw.com/livshungrig