Som dere har skjønt har jeg fått to gutter som ikke er "friske". De ble født 3 mnd fortidlig og veide 805g og 962g. Selfølgelig har de jo ikke fått utviklet seg på den måten et barn til termin har gjort, så da trenger de jo litt start hjelp.

Vi har vært på sykehuset på nyfødt intensiven på ullevål i 4 uker og er nå på drammen i den 7 uka. Klart har tiden for oss vært tøff, og har vært redde og bekymra for at det ikke skulle gå bra.

De første ukene var tøffe. De var ikke stabile for fem flate øre. Av respirator så på cpap og tilbake igjen, frem og tilbake. Beskjeder om virus, punktert lunge, åpen ductus, hjerneblødning og mye mer. Snørr og tårer, men i alt mye glede. Blei i ekstase bare de fikk bæsja.

Det som har hjulpet oss mest er at vi har vært så rolige over hele situasjonen og kun tenkt positivt og vist innerst inne at dette går bra så lenge vi har troen. Å være rolige og positive har stor innvirkning på guttene. Så tror det er mye av grunnen til at de er så friske en dag i dag, og ikke minst så blide gutter.

Det jeg skal frem til er at jeg hele tiden får høre er, stakkars dere som har fått prematur barn, vil de få skader av det? kommer de til å få adhd, dysleksi, bli kortvokste? osv Sannheten er at det er ingen bekymring for oss. De vil bli som alle andre barn. Henge etter på utvikling vil de, sammenlignet med andre barn på deres alder.
Guttene våres vil bli helt friske, ferdig med det!

Noe som er veldig sårt i denne perioden er at, hei vi ligger på sykehus midt oppi barseltiden, mens andre kan trille ute, gå på cafe, vise barna sine til alle og kle de og gjøre akkurat som de vil. Og ikke minst snappe på my history og vise hvor "perfekte" barna deres er. Og ikke minst fortelle alle på Facebook og insta over hvor glade de er for og ha fått friske barn. Jada bare gni det inn dere, dere skulle hatt en premie for å være perfekte. Men selvsagt er dette bare noe jeg føler nå. Hadde sikkert gjort det samme selv om jeg fikk til termin.

Det er det som er så skummelt med sosiale medier om dagen. Der skal alt bli fremstilt som så perfekt, men er det egentlig det. Det er nå når jeg er i denne situasjonen jeg har fått opp øynene litt, i forhold til dette. At å legge ut masse bilder og div på nettet, folk blir trøtte av det til slutt. Greit vi har sett bebyen din smile, bade, sutte, le og spise, men det er da måte på hvor mange ganger vi må se det samme om og om igjen. Har lest endel på nettet og andre blogger som har fått kjempe syke barn, og noen har mistet det de har ventet på i 9 mnd. Jeg tenker jo litt på de også som må syntes det er sårt å se at alle andre har det så bra med sine barn. Dette har jeg tenkt mye på den siste tiden. Jeg legger ut Snap jeg også, men begrenser det i stor grad syntes jeg. Jeg legger også ut på insta, men der kan folk velge om de vil følge eller ikke. Facebook er mer enn et bildegalleri så der legger jeg ut minst mulig. Hender jeg legger ut om noe spesielt har skjedd såklart, men ingen hensikt å spamme folk med noe som kanskje bryr dem mitt i ræva.

Guttene mine er kun på pustehjelp for å få modnet lungene. Og sonde i munn. Ellers er de stabile og vi er mest sannsynlig hjemme til termin 28 februar. Mye som skjer frem til da på guttene innvendig og utvendig i forhold til utviklingen. Så når vi kommer hjem har vi to fine, friske og kjekke karer.

Dagens utblåsning!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Hei

Er en stund siden jeg blogget, noe forde jeg ikke hadde så mye tid rett og slett.

Nå skal det sies at livet har blitt snudd opp ned på hodet. 23 november er dagen da alt snudde, eller rett sagt natt til 23.

Vi hadde en kjempe fin søndag som vi tilbringete i bursdag til min venninnes sønn etterfulgt av restaurant og kino. Det var da ting var i gang, men som førstegangs gravid og ingen anelse så tidlig i svangerskapet var guttene på vei. De lille huleboerene var svært aktive denne dagen og jeg kjente ubehagelig aktivitet ned i setet, spesielt på kinoen.
I godt humør og virkelig positive over den nye james bond filmen la vi oss i sengen og skravlet. Minte også Jørgen om at vi måtte huske å kjøpe tisselaken dagen etter tilfelle vannet skulle gå om noen måneder.

Kl 00:30
Jeg skvatt til og kjente det sprakk nedentil. "Jørgen! jeg tror vannet mitt gikk" letta på dyna og der var det en stor våt flekk.

Uke 26+4 tre måneder fortidlig meldte Eivind og Trond sin ankomst.

Likes

Comments

Nå går det mot mørkere, men samtidig fine tider. Tenk at nå er vi i november alt. Det går så fort frem mot jul, og året er snart slutt. Jeg selv har fått skikkelig julestemning allerede. Masse fine ting i Butikken alt.

Dette er første gang jeg virkelig setter meg inn i det å pynte til jul. Har bodd alene de andre årene å da har jeg ikke fått julefølelsen slik som nå. Nå pynter jeg for meg og Jørgen. Litt for å få en liten tradisjon til de små kommer på plass. Første gang jeg skal kjøpe jule pynt og pynte juletreet selv. Gleder meg som en liten unge.

Flere som har startet tidlig med jule forberedelsene?

Likes

Comments

Hei og god fredag.

En stund siden jeg har vært her nå. Jeg har rett og slett ikke hatt tid til å prioritere å sitte med dataen denne uka. Ikke at mye har skjedd, men har prioritert og bruke mye tid på familie besøk å kjæreste kos på kveldene.

Er så glad for at Jørgen er like glad i sofaen som meg. Blir veldig mye kos med forskjellige program på tv'en som vi følger med på hver uke, og film på senga før vi sovner.

Har vært litt stresset de siste dagene. Har ikke kjent like mye liv i magen som jeg har gjort tidligere. Har gått rundt å tenkt det verste. Absolutt ikke bra. Jeg har vært så vandt med å kjenne de godt på sidene av magen. Gikk 2 dager hvor jeg ikke kjente noen ting. Og det er jo ikke unormalt å bli lei seg og urolig. Men etter jeg fortalte dette til Jørgen, kjente jeg små kriblinger i magen. De har nok bare snudd seg å ligger på en anna måte inne i magehulen. Natt til i dag våknet jeg av at det føltes ut som de var på vei ut av magen på ene siden. Herregud å rart det var. Var skikkelig mye aktivitet. Nesten litt ubehagelig. De er nok mer vokne når jeg sover. Tihi.


Vi har også fått oss Babycall. Valgte en med kamera. Virket veldig kjekk. To veis kommunikasjon og man kan styre kameraet i forskjellige vinkler siden vi får to senger å følge med på etterhvert. Kan jo også kalle den for det nye leketøyet til Jørgen.

Likes

Comments

Hvis det er noe jeg syntes er fint. Så er det hjemme strikka tøy. Jeg er så heldig og kjenner mange som kan strikke, og spesielt til mine to små. Fra jeg viste at det var vinter babyer vi skulle ha var strikk øverst på ønskelisten. Dette er så fantastisk koselig å få i gave når man selv ikke kan eller har tålmodighet til å sette seg ned med.

Mammaen til Jørgen er så utrolig flink til å strikke og hun har vært så heldig å få 4 små barnebarn som hun kan strikke til. Her er to hentesett som hun har strikket til oss. Så utrolig fine de blir i disse.

Håper å få tatt noen fine bilder av de med disse på seg.

Likes

Comments

Etter at vi fant ut at det var to i magen. Får vi et ofte stilt spørsmål. Er de eneggede eller toeggede? Det er jo noe vi lurte på selv også.

På første ultralyd da vi så at det var to, sa jordmoren at hun trodde den ene var gutt. Var vanskelig å se kjønn allerede i uke 12. Hun sa også at de lå i hver sin fostersekk og at de så toeggede ut. Så vi gikk utifra at de var det en god stund og håpet at det var en av hvert kjønn.

Jeg har vært på 4 ultralyder og de har enten sagt de er toeggede eller usikre på om de er eneggede. Morkaken de har ligger helt ved siden av hverandre og vanskelig å skille om det er en eller to morkaker. Og nå som de har voks seg så store kan de egentlig se om de er en eller toeggede ved å se på skillevegen som skiller de.

På siste kontroll nå ville ikke jordmor/lege si om de var en eller toeggede. Kommer ann på tykkelsen på skilleveggen mellom de. Men tykkelsen var midt mellom, hvis dere skjønner.

Men nå som vi vet det er to gutter kan vi forvente oss at de er en av delene. Men for å være ærlig så er det ikke det vi går å tenker på. Uansett ser vi etter fødsel om de er utrolig like eller forskjellige. Dette er noe vi kan skille når de har vokst litt utenfor min mage. Ser de utrolig like ut når de er ett par måneder kan vi faktisk sjekke om de har likt DNA.

Så vi venter heller i spenning til å få se når de kommer ut.

Har noen av dere tvillinger som fikk vite det?

Likes

Comments

Fra da vi hadde bestemt oss for å prøve. Bestilte jeg noen produkter til huden min. Vil gjøre et forsøk på å forebygge slapp hud og strekmerker. Så startet med dette før jeg ble gravid. Men ja, jeg er forberedt på strekmerker og slapp hud etter fødsel. Men har litt trua på at smører jeg meg ikke, kan det se være ut enn nødvendig. Tanken er jo at uansett hvordan man ser ut etter en fødsel. Så er strekmerker og kroppens forandring verdt det hele. Kommer tross alt noe fint ut av det.


Her er noen av produktene jeg bruker.

Bryst krem. Denne bruker jeg på brystene mine for å redusere strekmerker og såkalte hengepupper. puppene får jo en helt annen størrelse i graviditeten. så hjelpe huden på vei er genial.

Kjøpes her

Denne mage kremen brukte jeg før og i begynnelsen i svangerskapet. Den gjør huden myk og smidig. Inneholder shea butter og vitamin 5.

Kjøpes her

Denne her er litt mer effektiv enn den over. En tykk krem som reduserer strekmerker og slapp hud. Når magen begynte å vokse startet jeg med denne. Hjelper også mot kløe på magen.

Kjøpes her

En god bodylotion til resten av kroppen er minst like viktig. Kjempe rik på omega 3-6-9. Gir mye fukt til huden.

kjøpes her

Mama Mio serien kommer jeg nok til å bruke etter svangerskapet også. Har blitt helt forelsket i disse produktene. Det anbefales også. Ikke er de klissete på huden. Og ikke lukter de noe spesielt heller.

Likes

Comments

Hei dere. Håper dere har en fin dag.

Var litt vanskelig å stå opp i dag. Sengen var veldig god. Og de to små hadde danse fest i magen, noe jeg syntes var veldig koselig å kjenne på. Ville ikke at det skulle slutte med at jeg sto opp og vugget de i søvn. Men mat og energi påfyll må vi ha.

I går var jeg en tur til byen med min mor etter svangerskapskontrollen. Hun var så søt og snill å kjøpte litt klær til de små, som de kan ha med en gang de er blitt født. Hun syntes jeg manglet så mye i 50str, siden vi fikk beskjed om at de vil komme 3-4 uker før termin. Hvis ikke før. Da fikk jeg velge litt fra Hust & Claire . De har jo så mye fint tøy til disse små søte.

Bestilte også håndlagde vognhengere til vognen, for noen uker siden. Disse er laget av ei svensk jente fra gol. Hun lager disse på bestilling på instagram. Dere finner henne her @madebymenna. Hun hekler de å lager de av filt, og du får de akkurat som du vil. Hun lager også masse annet fint. Anbefaler dere å ta en titt. Super søte blir de på vognen.

Likes

Comments

God morgen.

Tenkte å fortelle dere litt om den dagen vi fant ut at det var to små, som koste seg inne i magehulen min.

Tidlig på morgenen reiste jeg til fastlegen min på vanlig svangerskapskontroll. Dette var altså i uke 12 så jeg var ikke kjempe langt på vei. Der veide jeg meg og legen sjekket blodtrykk og det vanlige de skal gjøre på en kontroll. Sånne unyttige ting som dere ikke trenger å vite. Men ellers var Alt super fint.

På denne kontrollen skulle det nå være mulig å få høre hjertelyd fra det jeg trodde var en bebis. Herregud som jeg gledet meg til å bare høre en hjertelyd. Legen min beroliget meg med at det var ikke sikkert vi hørte det så tydelig, så jeg måtte ikke bli redd om det hørtes dårlig. Hun lette på magen min en god stund før hun fant en hjertelyd på høyreside av magen min. Så gøy og stas, og endelig høre liv der, tenkte jeg. Så sveipet hun over på venstre side og hørte det samme der. Innmari fort denne lille bebisen skulle snu seg da. 

Litt senere på dagen kom Jørgen hjem. Vi hadde nemlig bestilt oss tidlig ultralyd samme dagen. Litt for å se om alt var bra med den lille.

Da jeg skulle fortelle jørgen om lege besøket mitt den dagen, rett før vi skulle reise videre. Tulla jeg med at det kanskje var to bebiser vi skulle få se, siden det var "to" hjertelyder i magen. Nei, Kirvil, det er nok bare en inni der, sa han. Også tenkte vi ikke mer på det.

Vi gledet oss masse til å hilse på den lille, der vi satt og ventet på jordmor. Hun tok oss imot og spurte hvorfor vi valgte en tidlig ultralyd. Jeg svarte med at jeg ville jo se om alt var bra og kanskje få se hva slags kjønn det var, og eventuelt om det var to. Da fikk jeg til svar at det var svært sjeldent med to, så det trodde hun ikke at det var.

Jeg la meg ned på sengen foran skjermen der vi skulle få se den lille. Jørgen satt ved siden min og fulgte nøye med. Jordmor startet å lete på magen. - der er bebisen, sier hun. Da ser vi en sort klump på skjermen. Og der er en til sier hun like etterpå. -du kødder? Var det første som kom ut av meg. Men nei det var sant. Der lå det to små som snudde seg. Små boksebevegelser. De lå og viste seg frem for mamma og pappaen sin. 

Var mange tanker som raste igjennom hodet mitt da. Men herregud så glade vi var for at det var to. Det er jo den beste pakka man kan ønske seg. 

Tenkt, hadde ikke vi bestilt den tidlige ultralyden hadde jeg måtte gått og trodd det bare var en inni der. Frem til vi skulle på den vanlige ultralyden som jeg hadde i uke 20. Kunne ønske det var en "obligatorisk" ultralyd i uke 12. Sånn for andres del også. 

Det var en rask liten forteling. Har dere spm så bare spør i vei.

Likes

Comments