T har hög feber och jag är hemma och vabbar idag. Det känns mysigt faktiskt eftersom jag inte ofta är den som får göra det, speciellt inte när jag skulle jobbat kväll egentligen...men jag vill kunna spendera mer tid med barnen och jag jobbade ju ett extrapass igår. Jag hann ta ut hundarna en trekvart i morse innan F drog till skolan så hon passade Tyra under tiden. Så ingen ångest över det.

Jag har inte druckit alkohol på ett par dagar nu. Jag saknar det inte och mår bättre. Hoppas det håller i sig. Jag skulle verkligen minska min ångest om jag tog hand om min hälsa istället. Dricker mycket lightläsk istället för vin och mumsar godis, men det ska bort vad det lider det med. Förutom en undantagsdag då. En måste ju ha en sån för att orka.

Viljas löp har minskat och Tage är bara smått jobbig, ylar inte längre så det är bra. Allt blir bättre till slut. Det jobbiga går trots allt upp och ner.

Igår efter jobbet var barnkalaset för Irma i full gång här hemma. Fyra tjejer var bjudna: Amanda, Elsa, Alicia och Ester. Och så en lillebror till Alicia, Adrian, som hängde på. Ett par mammor hade stannat kvar och jag försökte vara social trots otroligt trött som vanligt. Det gick bra och var hyfsat trevligt. Tur det bara var en kort stund. Jag uppskattar att Mattias kunde börja kalaset själv utan mig. Guld värt och imponerande. Och I var helt ok. Alldeles lagom kalas och glad efteråt. Det är så skönt att det fungerade.

Orolig över ekonomin när jag vabbar. Alla slantar behövs. Men hade Mattias varit hemma hade vi också förlorat pengar... Hoppas en dag känna att pengarna räcker hela månaden. Inte så mycket begärt när jag jobbar så mycket trots, trots vab idag.

Bra att jag började denna ”dagbok”. Att få skriva ner tankar och händelser och sedan se tillbaka på. Som minnesanteckningar. Så jag inte glömmer mer.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det blev ändå en rätt bra dag på jobbet igår. Sjukluckorna var täckta så jag hade ångest i onödan tack vare det sms:et. Bra kollegor och jag tog mig tiden att slutföra kunskapstestet i CTG-tolkning inför eventuellt byte till antenatala avdelningen snart. Bra kollegor en kan skratta med och relatera till gör allt mycket lättare. Fick dock veta att två kollegor till ska sluta. Det verkar som det bara försvinner fler fast de säger att de anställt fler. Jag förstår ju varför de lämnar... funderar ofta på det själv.

Idag blir det vab. I hade utbrott i morse och ordentlig härdsmälta så efter skolläkarbesök idag tar jag med henne hem. Vi behöver båda en paus och landa. Får se hur det går hos läkaren. Hon ska få MPR-vaccin idag, är det tänkt. Hoppas det går bra.

Likes

Comments

Skrikigt och upprört i morse. Trötta barn. Trött man. Eskalerande frustration ovh skrik. Vaknade med huvudvärk och till de där skriken. Gick upp och lugnade ner situationen och svalde värktabletter. Försökte somna om därefter. Gick inte.

Ut på hundpromenaden efter frukost. Dagens höjdpunkt när jag väl kommit iväg. Direkt får jag dock sms om att det saknas folk på jobbet både eftermiddag, när jag ska jobba, och inatt. Så nu har jag ångest inför jobbet. Innan jag ens är där. Jobba natt också?

Har inga pengar på kontot (jo förresten, 2kr) fast jag bara jobbar och sliter för mycket och med för då kollegor. Köpte en Apple Watch till Mattias för att underlätta hans vardag - och priset blev att handla mat på kredit. Får iallafall vårdbidrag om fyra dagar. Det går direkt åt till att fylla på underskottet på kreditkontot.

Missade en tid för uppföljning på Itrim där jag inte gått på flera månader men ändå är bunden till att betala varje månad pga idiot. De vill ha 250kr för uteblivet besök. Fräckt! Vad kostade det dem att jag inte kom idag och att jag inte ens nöter på deras redan utslitna gymredskap? De vill bara tjäna pengar på att jag och kvinnor i allmänhet aldrig får vara nöjda med sig själva.

Kan dagen bli bättre tack...

Likes

Comments

Tränade idag. Hemma. Med min iPad. Med hjälp av en film som fanns på hemsidan för Linas matkasse. Ja, herregu. Men bättre än inget.

Putsade, diskade, dammsög - sög på att vila.

Bokade in ett extrapass på söndag för det saknas personal. Hade redan bytt pass på fredag av samma anledning. Är hopplös.

I fick utbrott över att ps4:at laggade. Jag med.

Sen lagade jag två middagar. Barnen åt lite av de båda. Pastan och en bit burgare som de ”inte älskade”.

Vilja har börjat löpa igen, så Tage gnäller och är allmänt förvirrad - och värre lär det bli. La upp en förfrågan om någon kunde ta hand om Vilja den närmaste veckan. Inget napp.

Måste klippa mig. När jag får råd då.

Sen börjar det bli dags att betala resan. Herregu igen. Kommer vi verkligen kunna åka bort från allt i maj?! Vi kommer ju inte veta hur en beter sig på semester utan barn. Eller överhuvudtaget.

Ändå rätt bra dag. Fick ju mycket gjort. Men ingen vila.

Som vanligt.

Likes

Comments