Jag känner att jag i princip måste posta någonting om valet. Det var ett tag sen sist jag la ut nåt heh...

Nu är det bara några timmar kvar tills vi vet vem som blir Amerikas nya president. Ärligt talat så verkar det som om de i Sverige bryr sig mer än amerikanarna. Mitt gamla gymnasium ska kolla på valet live mitt i natten och det verkar som om de haft värsta temadagen. Här i Utah har vi pratat om valet i 2 av 7 lektioner idag och när jag frågar nån om det så säger de typ  "nä men båda kandidaterna är så dåliga så det spelar ingen roll vem som vinner". Jag tycker det är helt sjukt att de inte bryr sig. Det är ju inte bara Amerikas framtid som bestäms ikväll... vissa förstår verkligen inte hur stort inflytande USA har internationellt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag vet inte riktigt vad temat på det här inlägget är så jag bara berättar om lite allt möjligt som har hänt den senaste veckan.

Först och främst vill jag ursäkta mig för min hemska grammatik. Jag blir så förvirrad av att byta språk så ni kommer nog se en del grammatiska fel i mina texter. Det hjälper inte med att jag pratar svenska med den andra svensken på skolan heller. Ibland när jag pratar med någon kan jag bara byta till svenska utan att jag tänker mig för. De stirrar på mig som om jag är dum i huvudet. Redan nu när jag skriver kollar jag tillbaka typ tre gånger för att kolla meningarna...

En sak som jag har tänkt på att jag verkligen måste berätta är om religion. På engelskan pratar vi om "The American Dream" och tiden då engelskmännen immigrerade till USA. Vi läste ett stycke från en religiös myt från indianerna, om hur världen skapades. Läraren och eleverna tyckte det var roligt och galet att de första kvinnorna skapades av att en man slog till en kvinna med en fisk. Ja, jag tycker också att det är lustigt men de tror ju att kvinnan skapades av ett revben! Så de har inte rätt att skratta åt indianerna när deras religion är lika löjlig...

Okej, jag sparar resten till imorgon för jag vet att det inte är kul att läsa en allt för lång text (jag har typ inga läxor den här veckan så jag kommer ha mer tid till bloggen).

Likes

Comments

Blandade bilder från Adams Canyon och morgonpromenad på Kays Creek som ligger precis nedanför skolan.

Likes

Comments

​Idag och igår hade vi något kallat T212 vilket innebar att vi skulle spendera hela dagen åt Honom (lägg märket till h:et). Jag fattade inte vad det innebar och förväntade mig massa predikningar, bibelläsningar eller annat som associeras med kristendomen eller religion (i mitt fall trodde jag det skulle vara TRÅKIGT). Som jag skrev sist förväntar jag mig alltid det dåliga så ni kanske inte blir så jätteförvånad när jag säger att igår var den roligast dagen hittills! Jag har träffat så många nya människor från USA, Spanien, Venezuela, Brasilien, Kina, Rwanda, Tanzania, Australien, Thailand och Vietnam och gjort många olika aktiviteter som inte hade så mycket med Jesus att göra. Ja, vi började och slutade dagen med "worshiping" men om man sitter bredvid rätt personer kan det vara kul också. Under "worship" sjunger vi mest sånger (inte psalmer utan egna låtar som faktiskt kan vara riktigt bra) och ber, såklart.

Som en ateist på en kristen skola är det så sjukt intressant att se hur det kristna samhället faktiskt ser ut. Nästan alla mina klasskompisar är religiösa men det märks inte alls! Vi har rektorn och en lärare som alltid börjar lektionen med en bön men förutom det så märk det inte mycket på lärarna heller. 

Kristendomen på nära håll är så fascinerande! Prästerna är helt vanliga människor som har sån passion för vad de tror på. Det var en speciell präst som kom till skolan idag och igår, hans predikan var om berättelser från bibeln. Han var en så sjukt duktig talare så jag glömde att det faktiskt var religion han pratade om och inte bara vanliga berättelser. 

Jag kan dock inte förstå hur människor faktiskt kan bokstavligen tro på att Jesus var guds son och alla mirakel han gjorde. Den enda källan är "nya" testamentet som är 2000 år gammal. Det är lite för lite bevis tycker jag. På vår bibelklass ska vi faktiskt "undersöka" om Jesus var Mesias. Vi ska följa en journalist som ifrågasätter Jesus identitet (jag kommer återvända till det här ämnet när jag har haft lite fler bibelklasser). 

Än så länge känner jag ingenting för Jesus utan fortsätter vara den ifrågasättande, öppna, iakttagande och respekterande människa jag faktiskt är. xP

Likes

Comments

Jag har lärt mig att inte ha för höga förhoppningar för då blir du inte så besviken. Så tänkte jag när jag skulle börja skolan. Kristendomen kommer säkert vara överallt på skolan, eleverna är säkert otrevliga, lärarna är troligen oentusiastiska osv. Därför blev jag positivt förvånad när jag gick till alla klasser idag och faktiskt såg fram emot att ta den här klassen. Lärarna verkade jättebra och klasserna var så annorlunda emot svenska. 

Bilden på schemat är suddigt så jag säger alla ämnen från första till åttonde perioden: Honors English 11, US History, Health, Pre-calculus, Bible Studies, Lunch, Visual Arts, Earth Sience (ska försöka byta till AP Chemistry) och Psykology. Bilden bredvid är på mig med skoluniformen, eller "dress code" som det också kallas. Den är såååååå ful och reglerna är så skumma. Du får inte ha bröstficka och tröjan måste vara innanför byxorna, använd alltid bälte och byxorna får inte sitta för tight...till och med jag som inte har så mycket modekoll vet att det här är illa.

Direkt efter skolan hade jag Soccer och där blev jag faktiskt riktigt besviken. Det var bara 6 stycken på träningen och alla var riktigt dåliga. När jag spelade i Eda United för två år sedan var jag medelmåttigt bra, nu är jag bäst med hästlängder.

Jag har redan vant mig vid engelskan. Idag pratade jag med en annan svensk elev på skolan och jag bytte ibland automatiskt till engelska eller att jag glömde att jag kan prata svenska med honom. Än så länge tänker jag inte på engelska, vi får se hur lång tid det kommer ta. Jag gissar på en månad, har någon annan en gissning?

Btw, sorry för glappet av inlägg, men innan skolan hade jag typ inget nytt att skriva om...

Likes

Comments

Nu sitter jag verkligen här i Layton, Utah och andas in den amerikanska luften. Det allra första jag lade märket till när jag landade var hur otroligt annorlunda klimatet är. På dagen är det typ 30°C och det är berg på horisonterna istället för skog. Jag kan inte låta bli att jämföra allt med Sverige. Det är så sjukt mycket som är nytt och jag blev helt förundrad av gatan vi bor på. Den ser veklingen ut som en riktig amerikansk förorts-villa-gata som finns i ALLA romantiska komedier från Hollywood. (kanske inte så konstigt eftersom jag faktiskt är i USA och det är ett villaområde...heh)

När jag landade samlades jag med några andra elever som skulle till LCA. Alla var från Rwanda så jag kände mig ganska annorlunda (mycket kortare och mycket ljusare och hade inte en aning om vad som skulle hända) och lite utanför eftersom alla hade gått där förut och kände varandra. Den enda tjejen pratade mest med mig och det visade sig att vi nu är "roommates". Än så länge verkar hon jättecool och hennes mamma som hälsade på var underbar! Totalt är det 7 bäddar i det huset vi bor i men bara två har blivit fyllda än så länge. Självklart är det uppdelat i tjej- och killhus. Förvänta dig inget annat av en kristen och ganska konservativ skola.

Nu ska jag äntligen få duscha efter att ha letat efter badrummet aslänge för huset har väldigt annorlunda planlösning. Det känns hur stort som helst, 6 plan blir det not iaf!

Sleep tight, don't let the jet-lag bite!

Likes

Comments

...kommer jag vakna upp mitt i natten för att inse att NU BÖRJAR DET! Jag och pappa kommer åka till Oslo Sandefjord och lyssna på Queen för att hålla oss vakna. Jag tycker rejält synd om pappa som måste stanna kvar i Oslo for att kl 15 hämta mamma och lillebror på Gardemoen. De har varit på Mallorca i typ en vecka så de fick ett lite tidigare avsked.

Jag mellanlandar i Amsterdam och ska vänta på nästa flyg i 4,5 h. Dryyygt! Men jag har ju en bok, massa ritgrejer och en nyinköpt historietidning som jag kan gotta mig med tillsammans med lite choklad och Spotify. Tack gode gud för Spotify! (Haha...nu värmer vi upp inför en kristen vardag iaf.)

Just det! Ett extra stycke för er som inte vet så mycket om min resa: Jag ska alltså bo i Layton, Utah (typ vägg i vägg med Salt Lake City) och gå på Layton Christian Academy (LCA). Det är en kristen skola och jag är rätt igenom ateist så det ska bli spännande att se hur jag anpassar mig till en religiös miljö.
De flesta utbytesstudenter bor hos en värdfamilj, inte jag! Istället bor jag tillsammans med andra internationella elever från LCA i villor runt om skolan. Kanske 6-ish stycken i varje hus med en "dorm parent". Mer info kommer när jag själv vet lite mer.

Ha det gött! (Det kommer jag ha, håll tummarna!)

Likes

Comments

Jag har alltid tyckt att det är drygt med bloggar. Jag har ingen ork att läsa igenom alla texter som handlar om vad du gjort för hälsosam smoothie eller vilket smink som passar just dig. Så om någon känner likadant ska jag försöka att inte göra er besvikna. Jag ska försöka ha något vettigt att säga. Något budskap eller intressant info eller synvinkel på någonting.

Den här bloggen är skapad för att jag ska till USA. Layton, Utah för att vara exakt. Det kommer jag fokusera på mest. Jag ska skriva om mina upplevelser där så att alla som undrar där hemma kan uppdateringar och jag behöver inte förklara allting 100 gånger till massa människor. Jag är lat helt enkelt. Det blir väl ändå lite av en "win-win situation". Fast jag måste säga att det var ett h*lvete att fixa den här bloggen med olika mallar, färger, bilder, typsnitt, och allt annat jag kan tänka mig för att göra en blogg så snygg och funktionsduglig som möjligt. Det var så sjukt gött när allt var färdigt och jag kunde äntligen publicera.

Skriv gärna i kommentarsfältet (om det fungerar) vad ni vill att jag ska tänka lite extra på i USA eller bilder ni vill se här på bloggen. Eller Instagram för all del!

Likes

Comments