Sitter här på jobbet och kollar lite på lägenheter. Är väldigt sugen på att flytta hemifrån nu och flytta ihop med min flickvän på riktigt.

När ja kollar på lägenheter kollar jag framförallt söder om stan, i Liljeholmen, Enskede, Hägersten, Hammarby höjden, m.m och så självklart min favorit Midsommarkransen.

När jag kollar efter lägenhet vill jag gärna ha en ljus lägenhet med mycket fönster och en smart planlösning, planlösningen är så himla viktig då en smart planerad lägenhet kan kännas större än en lika stor lägenhet som inte är lika välplanerad. Balkong är även ganska viktigt för mig, den behöver inte vara stor men ett par balkongdörrar man kan öppna gör stor skillnad enligt mig.

Ett nyrenoverat kök och badrum är alltid ett plus om lägenheten har då dessa två renovationer är väldigt dyra att göra. Och med en bra bas kan man piffa till det så att dom blir mer personliga och som ens egne stil.

Mycket förvarning är också någonting som är viktigt för mig när jag letar lägenhet, garderober behövs alltid till kläder och annat skräp som är nödvändigt men som man inte vill ha framme.

Idag har jag hittat en lägenhet i Enskede som tilltalade mig lite extra med sina stora fönster och höga tak.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tittar lite efter en sänggavel till min och min flinväns säng, tycker sängen får en mer lyxig och mysigare känsla med rätt sänggavel. Jag älskar sänggavlar i tyg med djuphäftade knappar, då jag tycker att knapparna ger sänggaveln en mer lyxig och välarbetat känsla.

Vårt sovrum är väldigt mysigt med vita väggar, en svart blommig fondtapet och möbler i olika nyanser av grått. När jag tittar efter särgavlar till oss letar jag efter en mysig och exklusiv sänggavel för att matcha resten av rummets inredning. En grå sänggavel skulle självklart passa bra eftersom grått är en färg vi har i vårt rum, men jag känner att det är dags att bryta av den gråa tonerna med något lite mer färgglatt. Blått är en färg både jag och min flickvän tycker om, då vi har mycket mässing detaljer i vårt rum blir blå en väldigt fin kontrast till detta. Grått och blått är även färger som passar bra ihop med varandra då de båda är väldigt lugna färger. Sammet är ett tyg som jag tycker ger en lite mer extravagant känsla så när jag letar sänggavlar i blått tittar jag efter sänggavlar i sammet.

Jag har även kikat lite på sänggavlar i linne, i både blått och grått. Linne är även ett tyg jag tycker ger en lite lyxigare känsla. Linne är mer matt än sammet. Jag har hitta både en jätte fin sammets gavel i blått och en linne gavel i blått. Men jag tror att en linne gavel kommer att passa bättre i vårt rum.

Sänggavlar i trä tycker jag också är väldigt vacker men för mig passar trä sänggavlar mer in i ett torp på landet med gamla ojämna trappor och fina ljusa kök med mässlingsknoppar.

Likes

Comments

För ungefär ett och ett halvt år sedan flyttade jag och min familj. Ända sen dess har jag velat byta golv på min lilla toalett som är ca 1,5 kvm. Golvet jag hade var ett blått klinkergolv och jag kände att det golvet passade inta alls med mina rosa väggar på toaletten. Eftersom toaletten är så pass liten kändes det inte värt att ta bort hela golvet och lägga in ett nytt.


Så jag bar mig av till olika byggvaruhus och hitta tillslut ett golv jag tyckte om. Golvet jag valde var ett svart vinylgolv med klickfunktion så det var ganska enkelt att få på plats, det som tog lite tid var att pussla ihop bitarna så att dom låg bra runt toaletten och handfatet. Vid tröskeln blev det en liten glipa så där använde jag en svart fogmassa för att fylla ut hålet. Allt som allt tog badrummen ca 2 timmar att fixa med lite hjälp ifrån min pappa.

Golvet jag har använt heter " Vinylgolv Tarkett Starfloor Click 55 Vintage Zinc "

Ett väldigt enkelt och billigt sätt att få ett nytt och fräscht golv i sitt badrum.


Likes

Comments

Det är dagen efter julafton och jag sitter på Nobis hotell framför min dator och har precis blivit färdig med bloggen. I den här bloggen tänker jag dela med mig av inredningstips, inspirationsbilder, före och efter bilder av renovationer och piff, m.m.

Så länge jag kan minnas har inrednings varit ett stort intresse i mitt liv och är även någonting jag drömmer om att jobba med. Än så länge har jag bara gymnasieutbildning inom inredning men planerar att i framtiden studera vidare.

90% av mitt liv består av att titta på inredningsbilder och hemsidor. Gå runt i inrednings och snickeri butiker och titta på möbler och färgprover och planera hur mitt blivande hem ska se ut eller bara sätta ihop inspirerande moodboards.

Hoppas att ni kommer att uppskatta min blogg och inspireras av mina tips och bilder.




Likes

Comments