Søndag 26. November var det en utrolig flott og stor jule parade her i Auckland! Det var kjempe gøy å se hvor mange som engasjerte seg og hvor mange som faktisk kom for å se på!

Vi var en liten gjeng fra hostellet som tok turen og kom i litt julestemning, selv om den ikke er som hjemme! - her er det jo tross alt sommer og sol, ikke kaldt og snø🎅🏻

XOXO

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

FYYY FAEN Å GLA JEG ER NÅÅÅÅÅ!

Endelig har Tinks kommet tilbake til Jea! Må si gleden var stor og tårene rant på flyplassen fredag morgen.

Siden Tinks kom så tidlig ned ble det til at vi måtte dele på Jeas seng for å få oss noen timer søvn før Tinks kunne sjekke inn på sitt rom. Dette var trangt nok men vi klarer det meste!

Det er så utrolig godt å være sammen igjen, så vi dro ut for å feire på fredag kveld med noen fra hostellet. Det var en bra kveld!

​Nå er det bare å finne en jobb til Tinks og planlegge våre neste eventyr og ablegøyer😅

XOXO

Likes

Comments

Kerikeri
Spirit Bay
Cape Reinga
Ninety Mile Beach

XOXO

Likes

Comments

Nå ligger jeg her i senga og tenker tilbake på den tiden jeg har hatt alene. Det har vært ensomt selv om jeg har hatt folk rundt meg. Jeg har chattet med mor og venner, men likevel er jeg ensom og tom. Ensomhet er en følelse jeg ikke får ristet vekk uansett hva jeg gjør.

Jeg startet tiden alene med å reise opp til Kerikeri, etter en uke jobbjakt og soving ble jeg rastløs og emosjonell. Det kan ha noe med at det var tid for begravelsen. Utveien jeg tok var å kjøre til Spirit Bay morningen etter begravelsen, for å ta farvel.

Jeg kom frem, tok den tiden jeg trengte, men allikevel tom. Etter en stund kjørte jeg til Cape Ringa for å se enden av NZ og fyrtårnet. Ensomheten stiger selv om jeg gjør det jeg elsker - kjøre bil.

Jeg bestemte meg for å finne et sted å parkere for natten for å få litt søvn. Kjørte nedover og fant et koselig sted langs Ninety Mile Beach. Fikk endelig dekning og fikk snappet i løpet av kvelden.

Dagen etterpå kjørte jeg nedover på Ninety Mile Beach, utrolig morsomt men jeg manglet noe. Kjørte ned til Whangarei og parkerte for natten.

Ensomhet, tomhet.

Tilbake til de jeg følte brøy seg i Kerikeri, jeg hadde venner der. Så tilbake dit og fortsette jobb jakten igjen. - ingen lykke.

Utvid søket, prøv Auckland selv om det ikke var så bra når vi var der sist. Så jeg søkte på flere jobber og fikk en del intervjuer. Jeg har nå endelig fått jobb. Jeg jobber på en nattklubb og vasker på et Hostell for å bo gratis. Endelig har jeg fått jobb! Det har vært etterlengtet! Kan jeg drømme om mer nå?

Ensomhet. Vet du hva? Jeg er ensom. Jeg har fått til det jeg har håpet på en stund. Men hva mangler jeg? Jeg mangler deg. Jeg mangler dere. Ja, vi snapper men det fyller ikke tomrommet.

Kathinka, jeg savner det elskede trynet ditt! Du er min beste venn, den som vet alt selv kanskje før jeg klarer å se det selv! Jeg savner deg hver dag, mer og mer for hver dag, hver time som går! Dette ble vår drøm og jeg lever den uten deg..
Klarer ikke vente til du kommer tilbake, og jeg vet at hver dag som går blir en dag nærmere jeg endelig ser deg igjen❤️

Mamma, jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten deg❤️ Jeg vet du er bekymret for meg når jeg jobber på en nattklubb, men jeg har det bra! Jeg er ensom, men har det bra! Prøver å gjøre deg stolt, selv om jeg vet du allerede er det😘

Emil, tolmodigheten din er noe av det beste som har skjedd meg! Jeg plager deg dag ut og dag inn, og får fortsatt svar!

Jonna, flotte, morsomme, kleine Jonna😅 Hva skulle jeg gjort uten latteren fra snappene dine?!😂
#firkløveren

Greger, savner deg utrolig mye! Vet hvor opptatt du er med jobben og håper posten går bra, dette tror jeg du har naila for lenge siden😅

Jeg vet innlegget er langt og kan ikke nevne alle like mye.. Men pappa, mini, Frikke jeg her ikke glemt dere❤️ Så for dere som ikke har sovna enda😅

XOXO

Likes

Comments

Roadtripen er over og må si vi har fått sett masse og hatt det gøy! Mye vi ikke kommer til å glemme. Selv om vi har kjørt masse og ikke vært så lenge på hvert sted føler vi at vi har fått med oss masse😅

Her er altså ruta vi har kjørt.

Fredag 15. September var en dag vi ikke så frem til..
Tinks måtte hjem, hun har hatt problemer med hoftene og må hjem for å få orden på de før hun kommer ned igjen!

En ting vi har lært er at man her nede (hvertfall som backpacker) ikke sier good bye men See Ya.👋🏻 Hadet er så "negativt ladet", så mye bedre å si "See Ya"

Ja, vi gråt begge to da vi sa See Ya!

Det betyr også at Jea er igjen alene!😱
Jeg har dratt nordover for å prøve å få jobb!

Det har ikke vært lett å være alene, og på toppen av det hele har det vært et dødsfall i familien som gjorde at det var enda tyngre og følelsesladet... Jeg har funnet trøst i å snakke med mamma og venner hjemme som støtter og oppmuntrer. Det har hjulpet ekstremt mye!

XOXO

Likes

Comments

Jadda, vi har gått Mt. Maunganui ikke bare en gang, men 2 ganger!

Første gangen var ikke været helt stabilt, så vi gikk bare rundt. Men vi fikk begge for første gang se 3-4 vill seler! Det var utrolig fascinerende og morsomt😅

Mens andre gangen vi gikk, tok vi turen til toppen i solskinn!
Vi gikk med Markus fra Tyskland.

Dårlig kondis sa du?😂

Det var en fantastisk morsom tur, med mye latter!😂

XOXO

Likes

Comments

Fredag 8. September var det tid for Hobbiten om er en aktivitet man bare MÅ gjøre når man først er i New Zealand. Vi kom frem til hobbiton movie set. Vet ikke helt hva vi forestilte oss, men vi trodde vel vi skulle gå derifra, menne neida. Vi ble plassert i en buss med tidenes morsomste bussjåfør, "You gotta put me down, I'm on fire!"🔥 Vi ble kjørt avgårde innover en gedigen gård. Guriland å vakkert det var. Bussen stoppet og vi gikk av rimelig klare. Humøret var på topp.

Vi gikk 100meter og dette møtte oss😍

Nå var vi her!! Wooooeeew..

Vi ble guidet rundt i landsbyen. Hannah som hun het fortalt masse rundt innspilling av filmen og hvor i filmen man får se scener av. Utrolig kult😃

...

Velkommen til Tinks hule✌️

Selvom Jea ikke har sett filmene ble det fort til at de står som neste i kø på lista 😄
Turen var en opplevelse i seg selv. Helt utrolig og så verdt det!

Hobbiton ❤️

XOXO

Likes

Comments

Torsdag (7.september) morgen var det opp og ut av hostellet til 9, så vi var i dyreparken til Kl. 9:30.

Kiwi er national fuglen til New Zealand, dette er også eneste landet den lever i. Den er et nattdyr og menneskesky så den er vanskelig å se generelt. Kiwier har en rund kropp, kort hals, lite hode men et langt og tynt nebb. De kan ikke fly.

Vi hadde det helt fantastisk gøy i dyreparken. Vi har tatt MASSE bilder!

Da vi var ferdige i dyreparken satte vi snuta videre mot Taupo.

XOXO

Likes

Comments

Vi bor nå på et 6-mannsrom!
Vi hadde litt tid mens det enda var lyst tirsdag (5. September) ettermiddag, så vi bestemte oss for å ta turen med Wellington cable car.

Planen var å gå ned igjen, men da vi kom på toppen åpnet himmelen seg og det bøtta ned med regn. Siden Jea hadde regnjakka i bilen ble det fort turen ned igjen også.

Resten av kvelden lå vi på rommet og chilla'n helt.

Neste morgen sto vi opp kl. 10 og gikk en tur i byen. Kl. 13:30 skulle vi på Lord Of The Rings tour.

Vi kjørte først til Mt. Victoria lookout hvor vi hadde utsikt over hele byen.

Deretter kjørte vi til det første stedet der de har filmet over 100 scener i LOTR filmene. Guiden viste oss 7 av dem og man kan faktisk se at det er der det er filmet!

Dette stedet er ett av 3 steder i NZ som er merket at er filmlocation, selv om de har filmet mange flere steder!

Deretter gikk turen ned til The Weta Cave. Der vi fikk litt historie om Peter Jacksons produksjons firmaer, Weta digital, Weta Workshop, Park Road Post Production og Stone Street Studios. Disse har forskjellige oppgaver innen filmproduksjon. Så dro til Weta Workshop der de lager film rekvisisitter og kostymer og fikk litt innsyn i hva de gjør der.

Vi hadde en fantastisk flott tur og det var veldig interessant selv om vi ikke har sett filmene.. Tinks har vel og merke sett Hobbiton da!
Guiden var genuint interessert og visste mye, dette følte vi godt på når hun fortalte om tingene.

XOXO

Likes

Comments

Mandag (4. September) sto vi tidlig opp for å fikse dekk og kjøpe oss en jekk. Utforsket litt i New Plymouth og kjørte til vulkanen.

Mt. Taranaki er en gedigen aktiv vulkan så skal man gå til toppen bruker med fort flere dager. Vi valgte derfor å gå en liten tur på den nedre delen. Gøy var det uansett fordi vi diskuterte undertøy 😂 (og litt gutter). Været derimot var ikke så fint. Det var grått, overskyet og regnet noen. Det stoppet ikke oss.

Så kjørte vi til Whanganui.

Planen i Whanganui var å sove over. Vi kjørte gjennom byen og utforsket litt og fant fort ut at vi reiser videre.

Neste stopp da var Palmerston North. Da vi kom frem var det bare å finne ut hvor vi kunne campe da planen var å spare penger og sove i bilen! Vi fant en plass på camper appene ved Woodville og satte nesa dit.

Natten var kald. Vi våknet ca. 08:00 og satte nesa mot sentrum igjen der vi skulle kjøpe frokost, og lade mobilene på biblioteket litt, før Rugby museet åpnet kl. 10.

Rugby museumet var "veldig" interessant for oss sportsinteresserte. Litt gøy var det da vi teste ut noen rugby tester.
Det var også en del med litt historie vi fikk se på også - ikke det at vi klarer å interessere oss for det da..

Sånn så første rugby ballen ut!
Den er fra ca. 1870

Så var det en liten butikk i historieavdelinga!

Rundt 12 dro vi videre til Wellington, der vi sjekket inn på Hostell.

XOXO

Likes

Comments