​Vaknade i morse och mådde inte mitt bästa... Var trött sliten och tung i hela kroppen. Unnade mig en favorit frukost i soffan som bestod av turkisk yoghurt blandat med varma blåbar, sen toppat med massa godsaker som nötter, fröer, dadlar, russin och annat smått och gott. Gjorde en varmchoklad på kakao, råsocker toppat med vispad grädde efter det. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dagens mellanmål bestod av hemmagjorda kokos/chiabollar. Ett recept som jag snabbt och lätt slängde ihop. De blev jättegoda och ett nyttigare alternativ om man är lite sötsugen och behöver energi. Helt utan socker och gluten!

Här är receptet:

  • 200 gram smör
  • Ca 5 dl kokosflingor
  • 2-3 msk starkt kaffe
  • 2-3 msk kakaopulver
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 msk chiafrön
  • Lite stevia, kardemumma, kanel och vaniljpulver efter smak och tycke!

Mixa ihop allting i en skål och rulla dem sedan till bollar.

Snabbt, gott, nyttigt och enkelt!

Jag toppade mina med lite goji- och mullbär 😊

Likes

Comments

Började jobba tidigt idag så gick upp redan kl 4. Tid för att äta frukost idag fanns därför inte, men då passar fettkaffe utmärkt!

Gjorde denna i en mixer när jag kom till jobb runt 6 tiden.
Allt du behöver är:

- 2 äggulor
- 1 msk kokosolja
- Ca 15-20 gram smör
- Lite mer än en halv kopp kaffe
- Lite vaniljpulver/ kanel som smaksättare

Denna kaffe höll mig mätt och belåten utan sötsug ända fram till halv 2 då jag käkade lunch! Kan starkt rekommendera. Var själv skeptisk till att ha smör i kaffet men det smakar faktisk hur gott som helst!

Likes

Comments

Vad roligt att just du hittade hit!

Under väldigt lång tid har jag funderat på att skapa en blogg där jag kan dela med mig av min största passion i livet, kost och hälsa. Nu har jag efter många om och men äntligen kommit till skott!

Här kommer jag skriva allt ifrån hälsosamma recept till tips och tankar kring kost, träning och hälsa. Men även en del om min bakgrund, mitt nuvarande liv, mina framtida planer och kommande resor.

Jag hoppas på att kunna inspirera dig som läsare med min egen syn på kost, träning och hälsa, hur allting hänger ihop och hur viktigt det är med balans mellan dem alla.

Ser fram emot att börja blogga och skriva om det jag brinner för allra mest!


// Alicia

Likes

Comments