(Bilden är tagen av mig)

Jag har haft väldigt svårt att komma på vad jag skriva i mitt andra inlägg (det här inlägget) för att jag inte har gjort något kul att dela med mig av. Jag har varit förkyld i ca 5 dagar bara. Såå jag tänkte bara berätta hur jag har bott det senaste året.

Eftersom jag går på gymnasiet ca 10 mil från mina föräldrar så har vi skaffat en lägenhet där jag har bott under veckorna när jag har haft skola. Så 5 dagar i veckan har jag varit i lägenheten och sen har jag åkt hem till mina föräldrar under helgerna. Jag har inte åkt hem varje helg men oftast så har jag gjort det. Under loven har jag också åkt hem till föräldrarna igen.

Det har gått bra att bo på det här sättet även om det har blivit mycket flyttande omkring. Jag har kommit närmare min rumskamrat. Vi båda har lärt oss hur man tar hand om ett hushåll när det inte gäller pengar. Egentligen så vet vi bara inte hur man betalar räkningar eller hyra för det gör våra föräldrar åt oss men vi har en budget som vi köper mat med. Så vi vet vad vi kan köpa ena månaden och vad vi inte borde köpa den nästa.

Det var allt jag hade att säga för den här gången. Tack för mig! Vi hörs snart igen.

Likes

Comments

(Bilden är tagen av mig och har egentligen inget med inlägget att göra, jag gillar den bara)

Som ett första inlägg så tänkte jag skriva lite om mig själv. Jag heter Sofie och har precis gått ut första året på gymnasiet vilket betyder att jag är 17 år (och född 1999). Jag är en väldigt lugn person som gillar att rita, lyssna på musik och kolla på filmer och serier. Lite träning borde jag slänga in i min vardag också men vi alla vet att det inte är det lättaste om man inte har motiveringen. Jag är ny i bloggvärlden och bestämde mig för att skapa en blogg för att jag gillar att skriva och bara allmänt behövde något nytt i mitt liv.

Det jag hade tänkt skriva om i bloggen är mitt liv, det jag har varit med om och kommer vara med om och hur det är att ha bott själv med en kompis i 1 år vilket jag kommer göra i dom följande 2 åren också om vi inte börjar bråka. Vi betalar ingenting i lägenheten där vi bor för att vi bara är studenter och inte har några jobb än så det är våra föräldrar som betalar. Men allt annat gör vi själva. Vi städar, tvättar, lagar mat, köper in mat, diskar och allt annat man som inte har med pengar att göra. Vi bor i lägenheten ungefär 5 dagar i veckan så vi oftast åker hem till våra föräldrar på helger och lov.

Jag kanske också borde berätta att jag skapade den här bloggen i tanken att ingen av mina vänner eller familj ska veta att jag har den för att jag är en sån där blyg person. Jag har valt att inte berätta för någon för att jag ska slippa all ångest jag antagligen skulle ha fått om de visste om och så vill jag kunna skriva vad som helst här. Jag har inte tänkt snacka skit om någon! Men om någon som jag känner skulle följa mig här så skulle jag kunna vara rädd att säga att jag gillar färgen gul till exempel. Så illa är min ångest ibland. Detta kan också bero på att jag har scenskräck och hatar att vara i centrum. Förhoppningsvis så kan detta bli bättre genom att blogga också. Om inte så finns alltid en delete-knapp men jag hoppas på att inte använda den. Det här är också varför jag inte har någon profilbild på mig. Det kanske kommer i framtiden men ni får leva med att inte se mitt ansikte just nu.

Tack för mig för den här gången! Vi ses snart igen.

Likes

Comments