Har inte lagt upp så många bilder från Libanon men åhh vad vackert det var och ååhh vad bra det var med Alaa A. Sater. Hon visade nog mig allt på 10 dagar och absolut skulle jag kunna tänka mig att åka tillbaka. Snart läggs det upp en video på våra photoshoots.

EFTER Libanon...åkte jag själv till en helt underbar plats...och jag kallar den för my secret place för jag vill inte säga vart det var av olika anledningar...hemlis hemlis...kanske någon gång berättar jag hemligheten bakom hela denna resan. Men detta var en av dem bästa resorna i mitt liv.

Looking at the stars. My secret place.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Så detta är en av mina vackra och talangfulla vänner som jobbar som makeup-artist-hårstylist-fransstylist och gör till och med naglar. Men i detta inlägg ger hon de tips och för-nackdelar inom makeup-artist-jobbet.

6 positiva egenskaper om att jobba som makeupartist:

- Du är din egna chef! De flesta som jobbar som makeupartist är egenföretagare och kan bestämma själv hur mycket de vill jobba.

- Man träffar många människor och kan nå ut till väldigt många.

- Det roligaste med detta är att man får uppleva och ta del av stora ögonblick i kundernas liv. Oftast bokar de en makeupartist vid big moments som exempelvis, bröllop, bal, student osv.

- Den känslan kunden får de hon ser sig själv i spegeln. Man ser hur glada de blir då de får se resultatet. Det bästa känslan är när man verkligen ser och känner att de känner sig vackrare.

- Det finns inga gränser! Du kan jobba inom tv, filminspelningar, runway/visning, plåtningar, skräckfilm, salong, personlig makeupartist åt en kändis.

- Om du verkligen brinner för detta kommer du garanterat nästan alltid ha kul på ditt jobb!


5 negativa egenskaper och tips om att jobba som makeupartist:

- Krävs mycket tålamod och gratis jobb i början för att kunna skaffa både kontakter, bilder till din portfolio och skaffa erfarenhet.

- Tidiga dagar och sena kvällar. Man får räkna med en halv-heldagar beroende på jobb. Kan bli mer eller mindre!

- Man ska vara stresstålig och snabb då det oftast ska gå fort och hinna med så många som möjligt. Detta är bra vid exempelvis visningar, om man ska sminka brudar och tärnor osv.

- (tips) Alltid visa ett leende på läpparna och vara glad! Detta är mer som ett tips, och inget nytt till flesta men man ska oavsett situation vara trevlig och gör så att kunden känner sig nöjd!

- (tips) Marknadsföring är a och o! Lägg upp fina bilder på dina sociala medier för att nå ut så många som möjligt och även visa vad du kan göra för sminkningar osv. Tänk även på att ha som vana att ta massa bilder i BRA ljus!

Hoppas detta hjälpte många av er som vill börja jobba som makeupartist! Det är verkligen ett kreativt yrke och roligt jobb! Kan inte tänka mig att jobba med något annat! Våga och ge aldrig upp!


Mina sociala medier:

@makeupbynedaz , Fb: @makeupbynedaz , Youtube: @makeupbynedaz


Likes

Comments

Äntligen semester och därför börjar jag äventyret i Beirut med Alaa. Snart åker vi mot sol och bad. 😀👌

Likes

Comments

Min senaste resa var i Paris och om 5 dagar åker jag på nya äventyr! Längtar! Men har inte semester än från jobbet.  

PS. Snart kommer makupartist som jobb.​

Likes

Comments

Positivt:

 • Möjligheten att vara ute och sitter aldrig still.
 • Man träffar många människor, både glada och icke glada. Förhoppningsvis kan man få vissa att bli glada då man till exempel kan böta eller upplysa en person som ställt sig på en handikappsplats som inte har den behörigheten och att den person som har den behörigheten, äntligen får ställa sig där.
 • Sprida kunskap om parkeringsregler, istället för att endast ge en bot.
 • Lära känna Göteborg (i detta fall) på ett annat sätt. Man lär sig gatunamn och vilka regler eller skyltar som finns på olika ställen i Göteborg. Det kan ge bra förutsättningar för privatlivet.

Negativt:

 • Minipaus, så som att äta lunch eller vila kan bli svårt. För om du har blivit utdelad till ett område så som Hisingen och kontoret ligger på andra sidan stan, tar man sig inte dit för att äta lunch, då förlorar man all tid på att ta sig till kontoret och hinner därför inte att äta i lugn och ro. Detta kan då bli dyra kostnader för lunch ute på restaurang.
 • skitlön.
 • Skitlön är också med tanke på att man jobbar i skift. Dag, kväll och helg.
 • Får mycket skit från folk, när parkeringsvakten bara gör sitt jobb.
 • Är ofta blöt och fryser. Vädret kan skifta ganska mycket ibland.
 • Det är ett överlevnadsjobb för en period, tex så som att jobba på Mc Donald´s. Det vill säga inget jobb man skulle vilja jobba med för evigt.
 • Många ser ner på en och tyvärr är det oföränderligt.

Lite information och tips:

Det finns 2 olika parkeringsvakter: den Statliga och den Privatägda.

Den statliga: ingen provision

Den privatägda: Vissa har provision (inte alla)

Detta är en av myterna om parkeringsvakter, att de får provision för varje bot de ger ut.

tips: En parkeringsplats som man endast får stå i 10 minuter, har en tolernastid på 5 minuter innan du får en bot på 400 kr.

30 minuter har en toleranstid på 10 min.

Så om du har betalat för 20 min så kan dem ej sätta en bot förrän 25 och det är lag på detta.


Likes

Comments

En bild som Alaa precis lagt upp på sin sida på Facebook och instagram. Denna bild är tagen från vår förra photoshoot och vår goda och talangfulla vän,  Neda är make-up artisten. Ska ta upp makeupartist som yrke snart, tänkte jag. 

Likes

Comments

Så eftersom jag känner den bästa fotografen på jorden så tänker jag presentera tjejen bakom alla mina bilder,, Alaa Sater är den som tar de flesta (alla) av mina bilder och eftersom jag tar upp fotografyrket så är det ändå ju bäst att fråga specialisten.

Positivt:

 • ​Man får använda sin kreativitet, man fotar inte samma saker hela tiden.
 • Träffar nya människor.
 • Begränsningarna i kreativiteten är små/lite.
 • Enligt Alaa, jobbet blir lätt en hobby.
 • Skapa konst och minnen med bilder.
 • Det finns en sorts variation i jobbet, tex, jobbar inte på samma ställen, möter nya människor och det händer alltid något nytt, kanske jobbar för olika företag med mera. 
 • Man utvecklas i jobbet.

​Negativt:

 • Inte lätt att tjäna pengar.
 • Måste vara duktig i det man gör och lägga ner mycket tid för att komma någonstans.
 • Om man fotar kunder privat (ej företag) brukar alltid vilja betala så lite som möjligt men kräver bra material osv. 
 • I vissa fall behövs det en assistent, tex om man ska fota bröllop behövs det oftast en extra hand. ​
 • Man behöver lägga många timmar på redigering (ändå om det är kul) men är det ett helt bröllop eller ganska många bilder, blir det ganska många timmars jobb framför datorn också. 


Vad som kan vara lite roligt eller något man måste våga som fotograf är att vara bekväm med att göra olika ställningar, tex puta med rumpan eller lägga sig på marken, för att få de perfekta vinklarna när man fotograferar. 

Alaa har en egen blogg; nouw.com/alaasater och hennes facebooksida: https://www.facebook.com/AlaaASaterPhotography/?pnref=lhc 

Hon gör ett fantastiskt jobb så om ni behöver en fotograf så är det bara att kontakta henne.

Likes

Comments

​Den här gången sitter jag faktiskt i sängen och "jobbar" med bloggen, men är he,mma sjuk från det riktiga jobbet. Målet är väl att kunna jobba vid en strand nästa gång, 

Likes

Comments