Fredag och än är vi vakna, eller vi, rättare sagt jag haha. Vid den här tiden brukar jag ligga nerbäddad.. Ligger som sagt och slöar i soffan, tittat på film och slappat hela kvällen.

Jens firar in sin semester idag och jag får fira att jag har två veckors jobb framför mig. Det känns okej, och lite skönt att få göra lite annat om dagarna faktiskt. Det behövs när man har varit hemma i över 1 år, ETT ÅR - helt sjukt

Idag har lilla L och jag träffat Sandra och Milla, vi har badat och varit på stan.
Vi ska på bröllop imorn så jag var tvungen att hitta en klänning, vilket jag till slut gjorde och sen råkade vi även ta en sväng in på Polarn o Pyret..

Alla nöjda och glada.
..nej nu är det väl dags att gå en trappa upp.
G O D N A T T

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Här sitter jag i solen och Lovis i skuggan i vagnen. Ja sen jag skrev sist har Lovis kommit till oss, och faktiskt varit med i redan ett år! Helt otroligt!

Idag är hon lite hängig då hon vaknade upp med feber igårkväll. Fortfarande febrig så dagen blir lugn på hemmaplan.

Nu har jag suttit och läst igenom alla gamla inlägg, lite kul faktiskt. Frågan nu är ju bara om jag ska fortsätta att uppdatera om vår vardag här?
Får fundera och isåfall återkomma med ett förhoppningsvis vinnande koncept✌🏻

Likes

Comments

Morgonen började med en promenad i vårsolen och dagen var tänkt att fortsätta på övervåningen med de sista listerna men det blev helt annorlunda.
När jag kom hem från promenaden blev det frukost i solen, som redan då värmde på ordentligt mot husväggen. Vi kom överens om att inte spendera dagen inne utan fixa med grejer ute. Vi röjde lite i skogen på allt ris, jag klippte päronträdet och tog bort rabatten vid grusgången medan Jens och hans pappa fortsatte att fälla granar.

Vi var ute från 8-16, helt fantastiska timmar och vi fick så mycket gjort!
Nu är vi helt slut och har hamnat i soffan och lär nog spendera resten av dagen och kvällen här. Känns som att vi är förtjänta av det!

Likes

Comments

"Tiden bara springer iväg" - alltid enkelt att börja så när livet bara rullar på och man knappt vet vilken dag det är, eller som ursäkt till att man inte skrivit på ett tag.. Men nu kan jag, med handen på hjärtat börja på det viset och på riktigt mena vartenda ord. Tiden har "sprungit iväg" dagar, veckor, månader.. ÅR! 
Vi har precis välkomnat 2016. 

2015 års sista halva handlade ju mest om husköp, flytt och renovering. De flesta vet nog vad vi har styrt med och att vi på senare tid hållt oss utomhus när vädret tillåtit. 
Dagarna efter jul kom snön och då tog vi tag i ett projekt inomhus som vi hade lagt på is. Golvbyten och uppfräschning av övervåningen. 
Samtliga golv på ska bytas, "lilla rummet" och "kontoret" ska målas om och vi har reda hunnit med en hel del! 


"Det lilla rummet" blev snabbt färdigt med ny färg på väggarna och nytt golv. Lister och dörrkarmar får vänta tills alla rum fått sin make over. 
Idag började vi med hallen! Vi har ju haft "hjälp" av Polarn och Pyret med..dom ska vara med överallt.. 
Än så länge känner vi oj nöjda! 2/4 rum är klara - hälften gjort och lika mycket kvar. ..jag kan lägga golv i sömnen. 

Jag ska försöka bli bättre med uppdateringen. Det är inget löfte för 2016, men jag har en vision om att det ska bli mer uppdateringar om vad som händer i Löten! 
 

Likes

Comments

Ja hur ska jag börja.. 
Röjsågen har gått varm här i Löten, Jens har putsat hagarna, det grävts och plöjts färdigt för jordvärme, kissarna har varit ute och sett sig omkring och lite piff har fixats inne. 

Kort och koncist ska det vara, bilderna får tala. Ikväll blir det en lugn och skön kväll i soffan. Imorgon klipper vi gräset, förhoppningsvis för sista gången detta år. Mycket underhåll och tid har det blivit ute, snart beger vi oss inåt och påbörjar alla idéer vi har! 
Godkväll! 

Likes

Comments

Lediga dagar susar förbi som en stormvind. Känns som det var fredag nyss.. 

Ja, i fredags hämtade vi hem de små vilddjuren. Allt har gått jättebra och det känns som att de mer och mer börjar känns sig som hemma. Dem busar, äter och sover. 


De har redan hunnit bli otroligt bortskämda av familj och vänner! Och det är kul att veta vilka som är kattvakter om så skulle behövas, haha!
Vi har inte bara myst med katterna utan vi har hållt oss mycket utomhus med. Det har varit stenplock, rens och röj! Vi har också haft finbesök under helgen! Familjen Asklund, Malin, Sanna & Marcus och mamma & Göran har varit här på kafferep! 
Det har varit en jättebra helg som också bjudit på vackert höstväder. 
Imorgon är det måndag och de vardagliga rutinerna igen. 
Tack och hej för den här gången! 

Likes

Comments

..jag har hunnit gå min flugjakt i köket, målat naglarna i en typisk vinröd höstkulör, fixat med tvätten, vattnat blommor och tänt ljus och massa tid återstår. Och var kom tiden ifrån? Jo det är den tiden jag brukar spendera i soffan, framför tvn med en kopp kaffe. Varför inte göra det idag med - som alla andra dagar? Jo det är så att min underbara sambo, efter mycket tjat från mig äntligen fick tvn i sovrummet inkopplad (med diverse sladdar hit och dit) igår. Problemet är bara att när den i sovrummet funkar, så funkar inte den vardagsrummet och tvärtom. Blir man galen?! Ja! Tycker så synd om Jens som inte får det att funka heller..

Nu till all min extratid. Ikväll fungerar ingen av televisionerna.
Men det ska vara nyttigt att ha tråkigt ibland också, då uppskattar man allt det roliga ännu mer sägs det. Så ja, jag går runt och lallar och fixar - ikväll i alla fall. Förhoppningsvis inte alla kvällar framöver. 

Nu var det ett tag sen så det har hänt lite här i Löten! 


Det här var lite av bilderna som fanns i kamerarullen. Nu är det snart dags att sova. Och tänk vad tidigt jag kan sova idag när jag inte har en tv att fastna vid. Godnatt! 

Likes

Comments

..ja så är det nu. Dagarna och veckorna bara tuffar på. Vardagen med alla måsten och rutiner kommer ikapp en. Lite skönt är det allt men man hinner inte så mycket som man egentligen vill när tiden och dagarna går så fort. Veckorna går fort och helgerna går ännu fortare! 

Men vad har hänt i huset sen sist då? 
Vi har rivit ut allt från lilla rummet på övervåningen, det slipas och spacklas så fort ledig tid finns. Där inne börjar den riktiga förvandlingen. Vi gör om rubbet som sen kommer ligga till grund för hela övervåningen. Samtidigt som vi målar om tar vi golv, lister och dörrar. Det svåra är att bestämma sig för golv. Vi vill ju ha samma golv i hela huset! - samma sak med dörrar och lister såklart, men golv känns som den svåraste delen att bestämma..Det finns lite att välja på kan man säga. Det lutar nog åt något ekgolv men vi får se. Det sista rummet med byte kommer ju såklart bli sovrummet som vi i början av sommaren målade om. Det känns helt okej och fräsch som det är än så länge. 

Mycket tid har spenderats ute också. Det fina vädret kom ju när semester var slut, såklart! Men vi haft tur att även helgerna har varit fina. 

Om någon månad kommer vi även ha sällskap av två nya familjemedlemmar. Jens har ansvaret - viktigt att poängtera då det är hans val att skaffa katter! Mitt krav för att de ska få komma in i mitt hem är att jag får bestämma namn. Så säg hej till Polarn och Pyret. 

Likes

Comments

Tidigt jobbdag som följdes av jordgubbsplock och träning! 

Väl hemma tog jag tag i första strykningen av öppna spisen, och medan mitt arbete pågick på undervåningen höll Jens till i förrådet på övervåningen. 
Där sitter nu skenor och konsoler redo för att ta emot hyllplan imorn. 
Vi hann äta ihop innan han for iväg på hockey. När han kommer hem sover jag (förhoppningsvis) för längesen. Jag har en öppning på jobbet imorgonbitti igen. 
Det här blir alltså min första ensamma kväll i huset. Det börjar redan skymma lite.. 


Likes

Comments

Semestern är slut för i år och vardagen med rutiner har kommit i fatt. Nu lever vi vårt liv här ute på landet, bland ödlor, grävlingar, fåglar, älgar, och flygfän av alla dess slag. Det är mycket här utanför stan jag måste vänja mig vid. Idag höll jag på att klippa en ödla med gräsklipparen, jag hurrar högt när jag lyckas döda flugor men morrar och fräser när det fem minuter senare är nya på samma ställe.. När jag rensade grusgången och rabatten i fredags fick jag möta de mest konstiga små kryp. Det finns allt och lite till här ute. De är harmlösa och skulle aldrig äta upp mig men jag tycker det är fruktansvärt äckligt. Ja jag vänder upp och ner på mina skor varje gång jag ska ta på dom, ja jag viftar hejdlöst med med täcket innan jag lägger mig i sängen. Men jag tänker att det är mitt sätt att vänja mig. 
Det finns mycket som är bra! Jag älskar läget, lugnet och huset och så småningom kommer jag gilla flugorna med.. 
Den senaste veckan har vi bara försökt bo. Vi har jobbat kommit hem, styrt med lite småsaker och det känns bra. Jens har fått upp projektorn som blev hur bra som helst! Vi har haft lite besök och idag har vi klippt gräs och röjt runt i utanför trädgården. Kaffepausen är slut och hyllor ska upp innan det är dags att laga mat och ta kväll! 


Likes

Comments