Osportsligt gjort...

Han gör det igen! Peder Fredricson tillsammans med All in tar emot Jerringpriset för 2:a året på raken. Ett pris som får hela hästsverige att jubla och ett tillfälle där vi hästfolk kan visa ytterligare en gång hur starka vi är tillsammans, så starka att vi till och med blir kallade för sekt och att vi endast röstar och röstar. Folk verkar tro vi är helt dumma i huvudet, man påstår att vi bara röstar och röstar, och ja? det är väl självklart att vi gör allt vi kan för att Peder ska ta hem det då vi vet hur extremt mycket tid han lägger ned på sin sport. Jag kan gissa på att han lägger ner mer tid på sin Sport än vad Sarah gör. Hästsport handlar inte bara om att rida, det handlar om så mycket mer. Stallet ska fixas, hagar ska mockas, ridbana/ ridhus ska underhållas, hö ska tas in, spån ska köpas. Genom ridsport lär vi oss att ta ansvar, ha respekt och vara ödmjuka. Vi lär oss att vi måste kämpa för det vi vill, man får inget gratis. Det kan vara det som skiljer oss hästmänniskor ifrån er andra, om vi verkligen vill något går vi verkligen in för det, vill vi vinna så kämpar vi tills vi gjort det. Mer envisa människor kommer ni nog inte stöta på, men det är väl det som gör att Peder vinner med ca 60.000 röster mer än Sarah.

Hur många gånger har inte vi hästmänniskor fått höra att ridning inte är en sport? I dagens samhälle verkar det endast vara konditionsidrottare och bollsporter som räknas som en sport. Vad är det som gör att en av Sveriges största sporter inte räknas som en sport? Är det för att hästen gör "allt" jobb? Hästen gör absolut ett stort jobb, men vi ryttare gör också ett stort jobb. Vi rattar runt ett 600-700kg livs levande djur. Eftersom man påstår att hästen gör allt jobb skulle man även kunna säga att skridskorna gör allt jobb för hockeyspelare eller skidorna gör allt jobb för skidåkarna.

På tal om medaljskörd så går det inte att jämföra simning med ridning, i detta fall hästhoppning. Sarah har möjlighet till medalj i varenda distans hon ställer upp i, medan Peder har till en medalj. När Peder rider handlar det om omgångar till en final, vilket betyder att man inte kan få medalj i varje klass man ställer upp i, utan det handlar om hur resultatet blir i finalen. Man måste prestera till max i varje klass. Det handlar alltså inte om hur många medaljer man har utan det handlar om hur mycket jobb det krävs för att få dem medaljerna.

Jag tycker det är extremt osportsligt gjort av folk som ens försöker jämföra dessa två sporter under samma premisser, jag tror det mest handlar om okunskap till ridsporten.

Peder är verkligen värd detta pris, så snälla alla gubbar och tanter som lever i en 50 års kris, sluta böla, ni skämmer endast ut er!

# Fredricson är en av världens bästa i en stor global sport, en som vinner stora tävlingar OCH folkets kärlek och beundran i så stor utsträckning att han belönas med Jerringpriset två år i rad"

Gillar

Kommentarer

IP: 2a01:4f8:10b:4724::2