Om Guccis skada..

Hej!

Det är ett helt år sen jag uppdaterade här sist, ett händelserikt år. Både på gott och ont.

Jag har hunnit börjat andra året på gymnasiet, träffat nya otroligt fina människor som jag är väldigt tacksam över att ha hittat. Jag har även hunnit åka utomlands till Aya Napa, samt åkt till Lofoten som ligger i Norge

När det gäller ridningen har inte allt riktigt gått som planerat, Gucci blev skadad i början av juli vilket resulterade i att vi missa både utomhus och inomhus SM, resterande tävlingar för året också för den delen. Det var jättejobbigt den första tiden då jag inte hade någon häst att rida så jag själv kunde hålla igång min ridning. Hon hade varit lite ring rostig så vi besökte Värmlands hästklinik x antal gånger utan vidare resultat. De var inte alls medgörliga och la ingen större energi på att försöka hitta vad det kunde vara, även om vi varit där fler gånger med samma problem. Så vi bestämde oss att åka till Norge och besöka Kalnæset Hesteklinikk, Maria Teres. Hon är en otroligt duktig och engagerad veterinär som tex är landslags veterinär för det norska landslaget i bla fälttävlan, hoppning och para dressyr. När vi var där och visade Gucci visade hon en tydlig hälta, en 4e grads hälta på vänster fram. Hon röntgade henne men hittade inte vad det skulle kunna vara, vi blev rekommenderade att göra en magnetröntgen så fort som möjligt. Vi fick en tid nere i Skåne relativt fort så vi åkte ner dit, väl där kom de fram till att brosket i hoven var skadat, även att det var en retning i den djupa böjsenans fäste under hoven. Vi åkte tillbaka till Norge och Maria Teres gav henne en behandling av Celeston, hon svarade väldigt bra på det, förutom behandlingen fick hon medicin som heter Tandem oral, det ska stärka brosket, vilket hon fortfarande äter idag och troligtvis ska äta resten av hennes karriär. Efter en lång rehab var vi iväg på vår första riktiga träning igår på över ett halvår. Ett lugnt markarbetespass, Gucci var verkligen jättefin och kändes så fräsch!

Vi ska tillbaka till Norge om någon vecka för att göra ytterligare en check på henne. Håller tummarna att vi snart ska få börja hoppa igen, både jag och Gucci är supertaggade inför att få komma igång igen!


Kram

Bilder ifrån när jag va utomlands ☀️
Även några bilder ifrån Lofoten😻
  • Hästar

Gillar

Kommentarer

IP: 173.231.62.66