Det är viktigt att sätta mål

Hej!
Jag tror de flesta som rider redan har satt upp mål, men vad för mål?
Jag tror de flesta har satt som mål att de ska tävla en viss höjd, eller om man bara rider hemma att ni ska klara 1m innan sommaren är slut, eller ni ska göra felfria galoppombyten, vad vet jag?
Mål är viktiga! Varför de är det är för att det blir lättare att lyckas. Tydliga mål är en bra morot för att utvecklas, oavsett vilken nivå du tävlar/ rider på. Genom att sätta dig ner och fundera på vad du vill uppnå i ridning och tävling, gör det enklare att faktiskt nå till den nivån du vill.
Börja med att fundera på vad du vill uppnå på långt sikt, det kan vara något du gärna vill göra om 1 år eller kanske 2. När du kommit på vad du vill uppnå så ska du försöka ta reda på vad som krävs för att du ska uppnå det långsiktiga målet. Skriv gärna ner dina mål och det du vill förbättra för att sedan lättare kunna följa upp vilka framsteg du gör.
Nästa steg är att titta på vilka delmål du har under den närmaste tiden, det kan vara när du vill starta säsongen, när du hoppas att du och din häst är mogna för att debutera i en högre klass osv. Genom att titta på de olika delmålen och vad som krävs för att du ska uppnå dem får du en plan för din ridning och ditt tävlande.

Ett annat sätt är att måla en målpyramid, det gör målen tydligare. I toppen på pyramiden finns ett slutmål, för någon kanske det är att debutera 1m, göra felfria galoppombyten och för någon att starta SM.
När du skrivit ner ditt slutmål måste du titta på vad som krävs för att du ska klara av det. Kanske är din häst inte tillräckligt lydig för att klar av målet, eller är den inte tillräckligt framme för skänken. Alltså måste ett av delmålen att träna så hästen blir lydigare eller framme för skänken.
Du kan även skriva ner tre bra och tre saker du ska förbättra dig på. Det blir mycket tydligare då och lappen är bara att ta fram med jämna mellanrum. Då blir du påmind om vad du faktiskt är bra på och så småningom kan du stryka någon av dina "förbättra" lappar och sätta upp något nytt du vill bli bättre på.


Kram

  • Hästar
  • Nära Sunne

Gillar

Kommentarer

MayaJuuti
MayaJuuti,
Bra inlägg!! 😊
nouw.com/mayajuuti
brieditiseventing
brieditiseventing,
Så bra skrivet! 😃
nouw.com/brieditiseventing
IP: 208.110.85.130