Barbackatrim med Nick

Hej!
Detta inlägg skulle kommit upp sent igår, men såklart så tryckte jag tydligen inte på publicera, så ni får det nu istället😉

Idag, eller igår blir det så trimmades Nick barbacka i paddocken, han skötte sig galant och får sin 3:e guldstjärna denna vecka.
Jobbade mycket lydnad då planen är att jag ska hoppa honom idag om det inte är för halt vill säga. Blir lätt väldigt halkigt på gräs, och vill inte riskera något.

I skritt så fick han gå på långa tyglar ett tag för att tagga ner, och småningom plockade jag upp tyglarna och jobbade honom i skritt, lossade sidorna, jobbade med många volter, skänkelvikningar och halter. När han kändes lugn och avspänd så började vi och trava, han fick trava runt några varv utan att ha några krav på sig, just så han känner sig "fri", om man börjar att begära för mycket av honom direkt så blir han jättesur och bara stannar, han går ingen stans, varken framåt eller bakåt, han blir helt fastfrusen. Så man får börja försiktigt. När han fått trava runt några varv så jobbade jag mycket med volter, vill få honom att ställa ordentligt. Nick är expert på att fuska sig igenom detta, han böjer bara på halsen, han ställer inte utan han bara böjer halsen . Svårt att förklara med han är lite "smålat". Så man får passa sig lite, man får känna att han sätter under sig och har huvudet en aning sänkt än vad han brukar. Utöver det så gjorde jag många avbrott, så jag får honom på bakbenen. När det var dags för galopp så blev han jättetaggad, så han fick likaså i skritt och trav galoppera några varv utan krav, när jag jobbade honom så fokuserade jag mest på att ha han i en samlad galopp och att han sätter under sig ordentligt, vilket han gjorde kalasbra!
När jag travade av red jag som en fyrkantig åtta på halvlösa tyglar. Sen så skrittade jag av han på helt lösa tyglar🦄

Så förhoppningsvis så blir det lite hoppning idag, har tänkt hoppa S-båge med både bom både framför och efter hinderna samt en oxer på ena långsidan med en markbom före.

Kram💗

Gillar

Kommentarer

Johannapetre
Johannapetre,
Jag har en veckans blogg tävling just nu! Var gärna med och delta😊
nouw.com/johannapetre