Hejhej! Nu var det längesen någon av oss tittade in här, men vi har våra anledningar till detta. Men ska nu försöka bli bättre på att uppdatera kontinuerligt här.

Jag tänkte idag berätta lite om min dag :)

Idag när jag skriver detta är det tisdag, vilket innebär kortdag för min del. Jag har bara gym på tisdagar, så börjar 8 och slutar redan 11.50 vilket är riktigt skönt. På gymmet idag körde vi core-pass, roligt och riktigt jobbigt. Kommer kännas imorgon om jag säger så ;)

Efter vi slutat åkte jag direkt hem, och blev hämtad av mamma på stationen 13.10. När jag kom hem blev det lite lunch, korv och stuvad potatis och blomkål, goottt!! Efter lite lunch bytte jag direkt om till stallkläder och intog stallet. Fodring, mockning, vattenfyllning, hö-packning och utdelning av kraftfoder vad det som gjordes innan ridning. Och idag blev det dressyr i snön, det gick bra och hästarna kändes fina. Efter ridningen så pysslade jag lite ed Zlatanova i stallet.

Sedan in och värma sig lite, körkortsplugg och mellanmål. Är faktiskt stolt över mig själv att jag valde att spendera min lediga tid till detta, stod och velade mellan de eller ett träningspass men med tanke på att jag redan hade kört ett pass kunde jag lägga min tid på plugg.

Runt 20 käkade jag kvällsmat, blev en toast och en avokado med en kopp te. Blev lite soffhäng efter detta, sedan gjorde jag iordning mig och kom i säng vid 22. Tittade lite Youtube osv innan jag somnade runt 23.30 (isch). Måste försöka somna tidigare på kvällarna....

Älskar dessa dagar när jag slutar tidigt, jag hinner så mycket mer och framförallt behöver jag inte stressa lika mycket. Sedan är det faktiskt skönt att ta de lite lugnare ibland, då mina dagar brukar vara betydligt stressigare.

Hoppas ni hade en bra dag, så hörs Vi!

Kram Moa

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Idag blev det ett gympass för min del, det var ett bra tag sen jag var på gymmet men nu var jag äntligen tillbaka. Det blev ett kort pass då jag var tvungen att passa en buss som skulle gå 1 timme senare.

Uppvärmningen idag blev ca 10 min löpning på rullbandet. 10 min är den tiden som man ska värma upp för att bli helt uppvärmd. Springa på löpband brukar inte vara min favorit men det funkade faktiskt ganska bra idag, vilket var riktigt skönt.

Kan göra ett senare inlägg som handlar om uppvärmning.

De övningarna jag gjorde efter uppvärmningen var:

Latsdrag , där jag hade 15 kg på maskinen. Har ganska låga vikter då min rygg är väldigt svag och för att det är bra att börja med låga vikter för att lära sig rörelserna.

Rygglyft , fick bli nästa övning. Jag gör mina rygglyft i en slags ställning då jag inte kan ligga på mage på golvet och göra dessa. Får sådan extrem huvudvärk så jag inte kan stå upp efter. Jag använde enbart min egna kroppsvikt och det kändes efter några repetitioner.

Höftlyft, körde både statiska och vanliga höftlyft. Körde även dessa utan en extra vikt. När jag gör dessa övningar på gymmet så skiftar jag mellan att ha vikt och inte ha vikt. Jag varierar från gång till gång.

Raka armar med lyft framför kroppen, vet inte vad jag ska kalla denna övningen men kan förklara den. Man står ungefär axelbrett med fötterna och tittar rakt fram med ansiktet. Man håller en vikt som passar en själv och sin kropps kapacitet, vikten håller man med raka armar hängandes framför kroppen, man lyfter sedan vikten rakt upp så armarna står rakt ut ifrån axlarna. Hoppas ni förstod min förklaring. Jag använde idag en 5 kg vikt.

Armhävningar, vanliga armhävningar gjorde jag så många jag kunde på tårna sen gick jag över till knäna.

Magövningar, jag gjorde några olika magövningar som avslutning på passet. Det blev bicycel crunch, plankan och vanliga crunch.

Alla övningar körde jag 3x10, förutom plankan och armhävningarna där jag körde så länge/många jag kunde.

Hoppas ni gillade detta inlägg.

Kram Frida!

Likes

Comments

Hej! Moa heter jag, 00a alltså 17 men blir 18 i Maj. Jag är en sportig och aktiv tjej som älskar att träna och vara fysisktaktiv. Jag går andra året på kavelbro gymnasiet Barn och fritid inriktning fritid och hälsa gym.

Den tiden jag inte sitter i skolan eller sover, så ägnar jag allt åt ridsporten och mina hästar. Jag satsar på ridningen och har störa drömmar och visioner o vart jag vill och vart jag ska. Jag tävlar främst fälttävlan och har 4 stycken hästar varav 3 stycken som vi äger och en som jag har ett kontrakt på som jag utbildar och tävlar. Just nu har jag två stycken tävlingshästar som jag satsar på. Min dröm är att få in gå i den svenska eliten och rida i landslaget.

Utöver ridningen så gymmar jag ca 3-5 gånger i veckan på stc vilket är min huvud sponsor. För att kunna prestera mitt yttersta i ridningen måste jag ha en vältränad kropp. Detta hjälper min sponsor mig med .

Som ni kanske förstår är träning och hälsa en stor del av min vardag, och de är något jag tycker är väldigt intressant och roligt. För att kunna prestera rätt måste man tänka rätt. Detta är något jag kommer skriva mycket om.

Jag skulle säga att jag är den typen av tjej som inte ger upp i första taget utan köttar ändå in i kaklet, har jag bestämt mig för något ska jag också lyckas med det! Och ger inte upp förrän jag gjort de heller. Jag upplevs nog som en ödmjuk, glad och trevlig tjej som gillar att få andra på bra humör. Jag bryr mig väldigt mycket om andra, och gillar att se andra glada.

Jag hoppas ni kommer gilla de jag skriver, och att just du kommer kika in fler gånger.

Mer inlägg om mig och mitt liv kommer att komma. Ha det bäst! Kram Moa


Likes

Comments

Hej!

Jag heter Frida och är 16 år men blir 17 i år. Jag läser första året på ekonomilinjen i Skövde.

Jag är för det mesta en sprallig person som oftast har mycket energi. På min fritid när jag inte är i skolan är jag för det mesta i stallet och fixar eller rider på våran foderhäst vi har. Jag kan göra ett senare inlägg där jag berättar mer om våran foderhäst. Vi har även en hund som blir 3 i år.

Om jag inte är i stallet så försöker jag hinna med att träna, antingen på gymmet eller hemma. Har oftast mer motivation till att träna på gymmet än hemma.

Blir det varken stallet eller träning så blir det sängen eller soffan med mobilen/datorn/tv, lite olika beroende på om det finns något att kolla på tv:n eller om det är något jag ska göra på datorn.

I övrigt så är jag en glad och omtänksam person, som ibland kan bry mig mer om andra än om mig själv.

Nu vet ni det mesta om mig.

// Frida

Jag hoppas ni kommer tycka det är kul att följa oss här på våran blogg, som kommer handla om hästar & ridsport och träning & hälsa.

Likes

Comments