Instagram@mammatillherman

Ni som läste mitt förra inlägg vet att jag påbörjade resan mot ett hälsosammare liv igår. Att vara utan fredagsmyset är inget alternativ, men fredagsmys behöver inte vara lika med ät-godis-och-chips-efter-två-portioner-mat-tills-du-kräks, typ!!

För första gången på länge fick jag uppleva en fredag UTAN vare sig godis eller chips, och vet ni vad? Det gick och jag överlevde! Och tror ni jag hade en tråkigare och grå fredag för det... ? Absolut inte... istället skalade jag en mango, skar den i bitar och rev mörk choklad över. Sååå gott! Det finns tydligen en fri vilja och jag tog kontrollen över mitt liv och mina val och beslut; en ego-boost som heter duga! Det var sen en kick att få gå och lägga sig sådär lagom mätt, vilket också var en någorlunda ny upplevelse på en fredag!

Nu kan det ju bara bli lättare och det bådar gott med tanke på hur lätt det gick igår:) Ikväll blir det mellomys med clementiner doppade i mörk choklad, efter en LAGOM portion av mannens underbara lasagne!

Förresten, fem poäng i På spåret igår!! ^^ Oaoa!

Hoppas ni får en trevlig och hälsosam kväll alla fina därute, Med vänlig hälsning, fy-fan-vad-jag-är-bra!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu är det dags att ta tag i det "nya livet", med bra mat och hyfsat med träning! Mer synliga muskler hade varit välkommet. Välsvarvade armar, stenhård rumpa och rutor på magen till sommaren hade varit nice!! Inga höga krav alltså...

Jag väljer att kickstarta idag på en FREDAG!! Varför måste det alltid ske på en måndag?! Det är ju ändå helgerna som är svårast; det vet ju alla 😂 Lika bra att ta det svåraste först, så kan det ju bara bli lättare, förutsatt att man faktiskt lyckas den där första helgen! Btw, att luncha nyttigt behöver inte vara svårt eller tråkigt, det fick jag erfara idag! Våga välja sallad!!

Småätande ska nu också bli ett minne blott och ordet "portion control" kommer bli mitt nya mantra! Jag känner mig som vanligt ytterst motiverad! Försök nr 20.000, here I come! Nu jävlar är det dags!! Ja, ja, ja! Heja, heja! (Fan, jag är redan sugen på choklad)!

Vad är era bästa tips på gott och nyttigt att äta på helgerna?? Låt oss hjälpa varandra!!


Likes

Comments


Var på Gekås i tisdags! Vilken härlig dag. Barnfri, barnfri, barnfri OCH kvalitetstid tillsammans med min kära mamma! Sa jag att jag var barnfri?! 😂

Denna gång hade jag planerat NOGA inför shoppingen, med en väl strukturerad och kort lista i huvudet. Men när jag passerar pärleporten försvinner all logik och självkontroll och ögonen går som pingpongbollar mellan varukorgarna! Så mycket grejor och så lite tid...

På tal om tid, vi tyckte egentligen först att vi hade all tid i världen (fyra timmar); vi skulle ju inte ha så mycket... Trevligt lullande förvandlades snabbt till ett frenetiskt kundvagnsrally i gångarna, i jakten på de sista sakerna som vi egentligen inte skulle ha!

I sista stund mötte vi också Morgan, men han stod mest i vägen när jag spontant roffade åt mig av balsamicovinägern som stod bakom honom!

Vi lämnade bygget nöjda och belåtna och med jättelånga kvitton!


Dagens bästa köp och sååå passande 👌
👇

Likes

Comments

Dagen började super!! Frukost på Marina Plaza med vänner och familj; så mycket underbart god mat och dessutom tillsammans med människor man håller av! ❤

Sen bar det av hemåt för att fortsätta att njuta av lördagen och mannen säger "älskling, jag mår inte bra"! Oh, shit! Först blir Herman sjuk, sen äldsta styvsonen och nu min man! Kräk har varit veckans tema, men självklart är man typ den enda som inte drabbas! En liten del av mig bara önskar att JAG för en gångs skull kunde bli sängliggande för en dag, för att få vila ut, bli omhändertagen och känna mig ynklig! Sjukt, jag vet... men livet som mamma fuckar med huvudet ibland! Lika mycket som jag älskar Herman, lika mycket suuuuger det energi från en! Att ständigt vara uppmärksam och på hugget tar på krafterna! All heder till ensamstående föräldrar!!

Herman har inte kräks sedan i förrgår, men vägrar fortfarande att äta några större mängder av någonting, vilket självklart oroar en mamma, men nu sover han sött i sin säng och jag kan äntligen koppla av ett tag!

Att vara mamma är fan inte lätt och de som påstår nåt annat ljuger...

Likes

Comments

Man äter sin tacos, tittar på TV, umgås och har trevligt. Men sen, sen när det närmar sig läggdags så kommer ångesten som ett brev på posten. Hur många godisbitar har jag egentligen ätit?! Handen har gått upp och ner ur godisskålen som om den styrdes av nån annan, fastän min man hade köpt en jävla mango som jag skulle äta som fredagsgodis. Den ligger istället fint kvar i kylskåpet och hånar en när man ska ta ut colan! Va fan!

Varför är det då svårt att äta med måtta på helgerna?! Vart tog den fria viljan vägen... ? Detta var ju inte vad jag ville!!!

Likes

Comments

Då var det fredag igen! Även om föräldraledigheten tar lite udden av förväntningarna inför helgen så känns det ändå speciellt. Mannen kommer hem tidigt och man kan få låta det susa i kupan lite. Strax efter tre står jag som Usain Bolt vid startlinjen, redo att korka upp det vita vinet.

Men inte ens det är det bästa, nej för de som verkligen känner mig vet vad höjdpunkten för mig är denna dag... Det går en stöt av förväntan genom min kropp när Kristian Luuk slänger ur sig "vart är vi på väg"? På spåret, tidernas bästa program och jag som verkligen suger på geografi! Och Inte nog med det, utan jag kan ju knappt svara på nåt heller. Lyckas man skrapa ihop tre poäng så har det varit en bra runda liksom. Att se detta program är som att stå och sparka på sig själv i en timme!

Veckan har annars varit bra, även om det kräks lite till höger och vänster här hemma. Ingen trevlig upplevelse direkt när sonen kräks över både mamma och möbler mitt under måltiden. Men men, bara ännu en sak att checka av i det glamourösa livet som småbarnsförälder. 😂

Nä, nu är klockan 14.58; dags att ställa sig på startlinjen...


Likes

Comments