Vill du dö?

OBS! Kan vara triggande för personer med självmordstankar!

Jag har funderat fram och tillbaka på om jag ska skriva det här inlägget. Jag har känt osäkerheten krypa sig på mig när jag har satt mig framför datorn och tänkt att nu, nu ska jag skriva om det här. Men när rubriken är skriven ger jag upp och stänger ner datorn.

Det är nämligen en sak jag reagerat och tänkt mycket på. Jag vet att många idag mår dåligt, t.o.m har självmordstankar. Enligt sidan ki.se (Karolinska Institutet) har många unga tänkt på självmord, och jag tycker att det är riktigt hemskt. Att en ung människa med hela livet framför sig vill avsluta det. Men en sak som jag blir riktigt jävla förbannad på är när folk använder självmord och döden i ett skämtsamt/oseriöst syfte. Exempelvis något som jag har märkt är om en person gör något de är missnöjd med, t.ex en person målar ett streck fel på pappret, kan de bara slänga ur sig "Nä nu ska jag gå och hänga mig". Ja jag är helt seriös. Folk använder den här typen av uttryck i ett oseriöst syfte när de känner sig missnöjda med sig själva eller något de har gjort.
Då vill man bara ge dem en smäll på käften och fråga vad fan de säger. Vet de verkligen hur det känns att verkligen vilja ta sitt liv? Vet de hur hemskt det är att ha mörka demoner i sin hjärna som bara vill äta upp en? Göra slut på en? Har de verkligen tänkt att "Jag vill att det ska ta slut"?
Det tror inte jag. Jag tror att ja, de har förmodligen tänkt på självmord men, nej, de har förmodligen aldrig varit självmordsbenägna. Det är en skillnad.

Så, nu har jag äntligen fått skriva det här jobbiga inlägget.
Jag vill inte ha så mycket uppmärksamhet. Jag vill bara att ni läser det här, tar till er det, kanske visa en vän eller familjemedlem.

Hoppas att ni mår bra, och kom ihåg, det finns alltid ett andra val.

Gillar

Kommentarer